Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Ψήφισμα του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Θεσσαλονίκης για τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή



 
Ψήφισμα του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Θεσσαλονίκης
προς όλα τα 15 μελή και 5 μελή,
προς όλες τις μαθητικές κοινότητες.

Το ΣΑΣΘ, μετά από τη συνέλευση του στις 7 Νοέμβρη, καλεί όλα τα μαθητικά συμβούλια και τις μαθητικές κοινότητες:

ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!

Συμμαθητές μας από το ΕΠΑΛ Λαγκαδά δέχθηκαν επίθεση από τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής επειδή ήθελαν να συμμετέχουν στην απεργία στις 7 Νοέμβρη. Το 15 μελές του ΕΠΑΛ είχε πάρει απόφαση για τη συμμετοχή του σχολείου στην απεργία γιατί ήθελε να υπερασπιστεί τα δίκαια αιτήματα μας για μόρφωση, δουλειά, ζωή!


Αυτή η αγωνιστική στάση των συμμαθητών μας, ενόχλησε τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή γι' αυτό και μέλη, μπράβοι της μαζεύτηκαν έξω από το ΕΠΑΛ για να τρομοκρατήσουν τους συμμαθητές μας και να “κάτσουν στα αβγά τους”!  Όταν διαπίστωσαν ότι η τρομοκρατία δεν είχε αποτέλεσμα επιτέθηκαν με γροθιές και ρόπαλα.
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕ ΟΜΩΣ!

Δυνάμεις τους ΠΑΜΕ, απεργοί εργάτες από το εργοστάσιο της ΑΓΝΟ πήγαν στο σχολείο και υπερασπίστηκαν τους συμμαθητές μας, το δίκιο του αγώνα μας και όλοι μαζί έδιωξαν κακήν κακώς τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής από το σχολείο! Η πορεία που έγινε μετά μέσα στην πόλη του Λαγκαδά, τα συνθήματα “αλήτες, Χίτες, Χρυσαυγίτες”, “έξω η Χρυσή Αυγή από το Λαγκαδά” αντήχησαν παντού!

ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!

Στα ψέματα των φασιστών, στην προσπάθεια τους να μας πείσουν ότι φταίει ο συμμαθητής μας που έχει άλλο χρώμα, άλλη θρησκεία ή είναι από άλλη χώρα, δεν τσιμπάμε!

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΧΙΤΛΕΡΙΚΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ!