Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Αδιέξοδα της καπιταλιστικής διαχείρισης...



Γρηγοριάδης Κώστας
ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ... «σφαίρας» προς νέες συμφωνίες «διάσωσης», άρα και μέτρα σκληρής λιτότητας, βαδίζε - όπως όλοι πλέον λένε - η Ισπανία, μετά τη νέα αύξηση του δανεισμού της.Είναι που... «πνέει νέος αέρας» στην Ευρωπαϊκή Ενωση και όλα θα πάνε καλύτερα μετά την εκλογική νίκη του Ολάντ, τις υποχωρήσεις της Γερμανίας και όλο το σχετικό «μπλα - μπλα».
Η κρίση πάει από το κακό στο χειρότερο και αυτοί επιμένουν... να μας δουλεύουν. Καταλαβαίνουμε την ανάγκη τους να «κοιμίσουν» το λαό.
ΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΕΙ στο ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Να τελειώνει σιγά με την κυβέρνηση που στήνεται και αμέσως θα κάνει ριζικές ανατροπές. Το υποσχέθηκε.
Μέχρι και το όνομα, λέει, δεν είναι πια κατάλληλο, οπότε μεταξύ άλλων θα έχουμε και... «βαφτίσια».
Φυσικά ένα πράγμα δεν θα αλλάξει σε αυτό το κόμμα: Η πολιτική του. Θα παραμείνει πιστό στις ανάγκες και τα ζητούμενα της πλουτοκρατίας. Ισως, απλά, από... άλλη θέση.
ΩΡΑΙΟ ΠΡΑΓΜΑ αυτή η ιδιωτικοποίηση της ενέργειας! Οπως λένε οι ειδικοί, το καλοκαίρι μάλλον η μισή χώρα θα πέσει στο σκοτάδι...
Βλέπετε, το αν θα έχουμε ρεύμα εξαρτάται από τις... διακυμάνσεις της αγοράς, η οποία ως γνωστό δοκιμάζεται καθότι έχουμε κρίση.
Κατά τα άλλα η ακόμη μεγαλύτερη προσαρμογή της χώρας στις ανάγκες των διεθνών αγορών θεωρείται πρόοδος, εκσυγχρονισμός και όλοι «πίνουν νερό στο όνομά της».
Ας πάνε να το εξηγήσουν όλο αυτό στους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου. Που κινδυνεύουν και από τα «μπλακ άουτ» και από τις επερχόμενες περικοπές των δρομολογίων των πλοίων.
Γιατί δεν δοκιμάζουν να τους πουν ότι η χώρα διατηρεί τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της και βαδίζει προς την ευημερία και την ανάπτυξη;