Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για τις αυξήσεις στη ΔΕΗ

Την επόμενη εβδομάδα οι οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης για το ύψος των αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ, αυξήσεις που αναγκάζουν τα λαϊκά νοικοκυριά να πληρώνουν πανάκριβα ένα είδος πρώτης ανάγκης για την επιβίωσή τους.
Η εισήγηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, που συνεδρίασε την Παρασκευή, προβλέπει αυξήσεις μεσοσταθμικά της τάξης του 13% για όλο το 2013. Επίσης φέρεται να ζητά, μείωση στις δαπάνες της ΔΕΗ το ερχόμενο έτος, της τάξης των 600 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι, πριν από λίγες μέρες, ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός, είχε δηλώσει στην Επιτροπή Ακροάσεων της Βουλής, ότι η ΔΕΗ ζητά αυξήσεις 25% μεσοσταθμικά και έως 48,7% για το 2013, σε 3 δόσεις (Γενάρης, Μάης, Ιούλης).

Από την πλευρά ο Υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξή του σε Κυριακάτικη εφημερίδα επιβεβαιώνει τις τσουχτερές αυξήσεις, τις οποίες μάλιστα χαρακτηρίζει ως προαπαιτούμενο και υποχρέωση της χώρας, για την εκταμίευση της δόσης, εντείνοντας ουσιαστικά τα εκβιαστικά και τρομοκρατικά διλήμματα προς τον λαό.
Το επικοινωνιακό παιχνίδι ΔΕΗ-ΡΑΕ-συγκυβέρνησης, έχει ως στόχο την εξαπάτηση εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων, ώστε να επιβληθούν οι αυξήσεις με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις.

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κοροϊδέψει κανένα, οπότε ας αφήσει το θέατρο ότι προσπαθεί να εμποδίσει τις μεγάλες αυξήσεις. Οποιαδήποτε αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ είναι αδιανόητη και ασήκωτη για τις εργατικές – λαϊκές οικογένειες που τραβούν τα πάνδεινα και μόνο τα 4 τελευταία χρόνια πληρώνουν 50% ακριβότερο ρεύμα. Να μειωθούν τώρα δραστικά τα τιμολόγια της ΔΕΗ για τις εργατικές – λαϊκές οικογένειες, καμιά διακοπή ρεύματος σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν, να καταργηθούν όλοι οι φόροι και τα χαράτσια από τα τιμολόγια».