Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

ΑΤΙΜΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΚΕ

ΑντιΚΚΕ προβοκάτσια από χαφιέδες του διαδικτύου
Λογαριασμός που έχει έγκαιρα καταγγελθεί σαν πλαστός, εμφανίστηκε παραμονές των εκλογών να καλεί εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ σε ψήφο υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ
Οι προβοκατόρικες αναρτήσεις το Σάββατο και την Κυριακή
Ξεπέρασε κάθε όριο η προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ από τους χαφιέδες του διαδικτύου, οι οποίοι, παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες του Κόμματος και του «Ριζοσπάστη», συνεχίζουν να διατηρούν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης πλαστούς λογαριασμούς του ΚΚΕ, της ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος και του «Ριζοσπάστη».Το απόγευμα του Σαββάτου (6.52 μ.μ.), λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, ένας από αυτούς τους λογαριασμούς στο twitter, με την επωνυμία «Κ.Κ. Ελλάδας», ανάρτησε το εξής μήνυμα: «Η ΚΕ του ΚΚΕ καλεί όλο τον ελληνικό λαό, αύριο να στηρίξει με την ψήφο του τον ΣΥΡΙΖΑ». Μήνυμα με το ίδιο περιεχόμενο εμφανίστηκε στην ίδια ιστοσελίδα και στις 9.06 π.μ. της Κυριακής, ανήμερα δηλαδή των εκλογών, το οποίο έγραφε: «Επαναλαμβάνουμε. Σήμερα στηρίζουμε - ψηφίζουμε όλοι το κόμμα του Λαού. Τον ΣΥΡΙΖΑ!».

Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, με παρέμβαση που έκανε ο Μ. Μαΐλης, μέλος της ΚΕ του Κόμματος στην τηλεόραση του «902», οι θρασύτατοι προβοκάτορες επανήλθαν με άλλη ανάρτηση, στην οποία έγραφαν: «Οσοι διαδίδουν πως ο λογαριασμός είναι "fake" (σ.σ. πλαστός), ας κοιτάξουν στα προηγούμενα "tweet" (σ.σ. αναρτήσεις) όπου με αδιάσειστα στοιχεία αποδεικνύουμε το αντίθετο». Ολες οι προηγούμενες αναρτήσεις παραπέμπουν σε άρθρα και ρεπορτάζ του «Ριζοσπάστη» για την προεκλογική δραστηριότητα του ΚΚΕ και ανακοινώσεις του Γραφείου Τύπου της ΚΕ.
Με αυτόν τον τρόπο, οι χαφιέδες του διαδικτύου προσπαθούν να προσδώσουν αληθοφάνεια στον ισχυρισμό ότι ο λογαριασμός τους είναι ο «Επίσημος λογαριασμός της Κ.Ε. του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας», όπως γράφουν στην ιστοσελίδα τους, για να παρασύρουν ευκολότερα τον ανυποψίαστο κόσμο στην προβοκάτσια τους.
Μάλιστα, μόλις το ΚΚΕ δημοσιοποίησε την προβοκατόρικη ανάρτηση, ζητώντας να παρέμβει εισαγγελέας, οι ιδιοκτήτες του λογαριασμού άνοιξαν και έναν δεύτερο, με την επωνυμία «ΣΥΡΙΖΑ Ελλάδος», με τις εξής δύο αναρτήσεις: «Ο κ. Τσίπρας μετά από ανακοίνωση παραχωρεί πλήρη εξουσία στη Κυρία Αλέκα Παπαρήγα. Ο Κομμουνισμός δε πέθανε! Ζήτω το @KKEgr» και «Ως ένδειξη αλληλεγγύης η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να στηρίξει σ' αυτές τις εκλογές το @KKEgr. Ολοι ΚΚΕ για μια Ελλάδα μακρυά από λαϊκισμούς».
Στο συγκεκριμένο λογαριασμό, οι ιδιοκτήτες του έγραψαν δίπλα στο λογότυπο: «Οποιος δεν αντιλαμβάνεται το πολύ μέσα σε 10 δευτερόλεπτα ότι τέτοιοι λογαριασμοί είναι ψεύτικοι πρέπει να του απαγορεύεται η σύνδεση με το διαδίκτυο». Είναι προφανές ότι με το δεύτερο λογαριασμό προσπάθησαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από την άθλια αντιΚΚΕ προβοκάτσια τους.
Η ευκολία, εξάλλου, με την οποία ο καθένας μπορεί να εμφανίζεται με όποια ταυτότητα θέλει στο διαδίκτυο και ιδιαίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επιβεβαιώνει τις καταγγελίες του ΚΚΕ ότι τέτοια δίκτυα είναι θερμοκήπια προβοκάτσιας και χαφιεδισμού.
Το ίδιο, άλλωστε, ομολογεί με κυνισμό και η πάροχος εταιρεία «Twitter». Σε απάντηση, που έστειλε στο Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, όταν ενημερώθηκε για πρώτη φορά σχετικά με τον πλαστό λογαριασμό και της ζητήθηκε να παρέμβει και να τον κλείσει, η εταιρεία λέει ωμά τα εξής: «Παρακαλώ σημειώστε ότι οι λογαριασμοί που μοιράζονται το εμπορικό σήμα σας ή το όνομα της εταιρείας, αλλά δεν έχουν άλλα κοινά, δεν παραβιάζουν την πολιτική μας περί πλαστοπροσωπίας»!
Στην πραγματικότητα, η εταιρεία λέει ότι ο καθένας μπορεί να κυκλοφορεί με όποιο όνομα και όποια διακριτικά θέλει στο Twitter και στα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να λέει ό,τι θέλει και να διαδίδει ψέματα κατά τα συμφέροντά του, χωρίς κανείς να μπορεί να του επιβάλει κυρώσεις, αφού δεν παραβιάζει τους εταιρικούς κανόνες περί πλαστοπροσωπίας! Καθόλου τυχαία, ο συγκεκριμένος λογαριασμός απενεργοποιήθηκε λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας.
Παρέμβαση της εισαγγελίας
Λίγες ώρες μετά την καταγγελία του ΚΚΕ, η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι «έγινε επίσημο διάβημα, μέσω της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης twitter (...) Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενεργείται αστυνομική ψηφιακή έρευνα για να εντοπισθεί ο κάτοχος του πλαστού λογαριασμού, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη και παραβίαση των διατάξεων που αφορούν στην εκλογική νομοθεσία».
Για την ίδια υπόθεση, παρενέβη η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, υπεύθυνη για την ομαλή εκλογική διαδικασία, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, ζητώντας να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση κι αν εντοπιστούν οι υπεύθυνοι για τον πλαστό λογαριασμό, να συλληφθούν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Μεταξύ των αδικημάτων που ερευνώνται, είναι και αυτό που αφορά σε απόπειρα εξαπάτησης των ψηφοφόρων, με στόχο να αλλάξουν το εκλογικό τους φρόνημα.
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να αποκαλυφθεί ποιοι σπέρνουν ψευδείς ειδήσεις
Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος στο Περιστέρι
Η Αλέκα Παπαρήγα ψήφισε χτες στο Περιστέρι
Στο σχολικό συγκρότημα της Χωράφας στο Περιστέρι άσκησε χτες το εκλογικό της δικαίωμα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Αμέσως μετά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Δυστυχώς, δεν θα κάνω μια δήλωση την οποία πολύ θα ήθελα να κάνω. Είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε για το εξής: Από χτες το βράδυ σε ένα πλαστό λογαριασμό δήθεν της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, που τον έχουμε καταγγείλει πάρα πολλές φορές, στο Twitter, έχει αναρτηθεί μια δήθεν απόφαση της ΚΕ, η οποία καλεί τα μέλη του Κόμματος, τους φίλους, τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ, να ψηφίσουν άλλο κόμμα, το ΣΥΡΙΖΑ...
Ηδη έχουμε παρέμβει στην Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στον κ. Σφακιανάκη, γίνονται παρεμβάσεις στις ΗΠΑ, που είναι η έδρα της Twitter, για να φύγει αυτό το site, το οποίο το έχουμε καταγγείλει γιατί δεν ανήκει στην ΚΕ του ΚΚΕ, δεν το έχουμε ανοίξει εμείς, όπως υπάρχει και προσωπικό δικό μου Twitter, που επίσης δεν ανήκει στο Κόμμα. Αυτό θα ήθελα να καταγγείλω και να καλέσουμε τα μέλη του Κόμματος, τους φίλους, τους οπαδούς να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά μέχρι να κλείσει η κάλπη».
Στη συνέχεια, η Αλέκα Παπαρήγα είχε τον παρακάτω διάλογο με τους δημοσιογράφους:
-- Διενεργείται πάντως έρευνα απ' ό,τι μαθαίνουμε από την αστυνομία...
-- Διενεργείται έρευνα. Αυτό είναι 1-2 μήνες τώρα, έχουμε παρέμβει. Εχω παρέμβει προσωπικά. Δεν μπορώ να καταλάβω... Ωραίες είναι οι νέες τεχνολογίες, και εμείς τις χρησιμοποιούμε, αλλά όταν υπάρχει απόρρητο για το ποιος άνοιξε αυτό το λογαριασμό, όταν παρέμβηκα εγώ, ζήτησαν να κάνω ταυτοποίηση ταυτότητας. Οταν ανοίγει κάποιος ένα λογαριασμό, τον πληρώνει, και μάλιστα ως ΚΕ του ΚΚΕ. Αυτός δεν έχει ταυτότητα... Επρεπε εγώ να κάνω 10 αναφορές ότι εγώ είμαι η Παπαρήγα. Ο άλλος που άνοιξε λογαριασμό στο όνομα της ΚΕ δεν δίνει στοιχεία ποιος είναι! Πρέπει να μάθουμε τα στοιχεία του, δεν μπορεί να μην ασκηθεί δίωξη...
-- Και έχει ήδη ασκηθεί δίωξη...
-- Εμείς είμαστε πολύ περίεργοι να μάθουμε ποιος έχει κάνει αυτή τη δουλειά.
-- Και στο Facebook σας είχαν κάνει έναν πλαστό λογαριασμό;
-- Εχω πολλά Facebook, ανάθεμα αν έχω ανοίξει κανένα... Υπάρχει το site του Κόμματος. Εγώ δεν έχω κανένα λόγο να έχω προσωπική σχέση, η σχέση η δικιά μου ασκείται μέσω του Κόμματος και όχι προσωπικά. Αλλά εδώ, τώρα, αναρτώνται πλαστές, ψευδείς ειδήσεις... Αυτό είναι το θέμα, και δεν μπορείς να προφυλαχθείς από τίποτα. Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό το πράγμα. Και εν πάση περιπτώσει υπάρχει ένα θέμα: Από εδώ ανοίχθηκε, από έξω ανοίχθηκε, από πού έχει ανοιχθεί αυτός ο λογαριασμός;..