Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΚΚΕ: Η Χρυσή Αυγή πρέπει να μπει στο περιθώριο (VIDEO)


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΧΑΛΒΑΤΖΗ

Η καταδίκη του ΚΚΕ στη ναζιστική προπαγάνδα σε μικρούς μαθητές ενόχλησε τη Χρυσή Αυγή, με αποτέλεσμα ο βουλευτής του μορφώματος Δημήτρης Κουκούτσης να βγάλει όλη την αντικομμουνιστική χολή του.
«Και το ΚΚΕ έκανε κάλαντα–παρωδία και γιορτή στον Περισσό», «πάρτε το χαμπάρι, μετά από 64 χρόνια η Χρυσή Αυγή θα γράψει τη σωστή ιστορία», «είμαστε τα παιδιά και τα εγγόνια των νικητών» «δεν είμαστε η ελαφροδεξιούλα που σας χαρίστηκε τόσο καιρό» ήταν οι πιο χαρακτηριστικές φράσεις του Δ. Κουκούτση.
Σε δήλωσή της η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι «Ο ελληνικός λαός πρέπει να ξέρει ένα πράγμα: Ο ναζισμός στη Γερμανία δυνάμωσε όταν τσάκισαν το εργατικό κίνημα και όταν μπήκαν οι ναζιστές, όπως οι σύγχρονοι χρυσαυγίτες, μέσα στο σύστημα της πρόνοιας, της κοινωνικής πολιτικής, δίνοντας επιδόματα στους ανέργους και στις γυναίκες για να γυρίσουν στα σπίτια. Και με αυτό τον τρόπο δημιούργησαν υλικό συμφέρον και έτσι διαδόθηκε και εμπεδώθηκε ο ναζισμός. Αυτό να μην το ξεχνά κανείς. Σήμερα υπάρχει χρόνος να τον περιθωριοποιήσουμε».
Απάντηση στη νέα αντικομμουνιστική επίθεση της Χρυσής Αυγής έδωσε, από το βήμα της Βουλής, ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι η Χρυσή Αυγή είναι το μακρύ χέρι του συστήματος με στόχο να χτυπηθεί η εργατική τάξη και τα δικαιώματά της και αυτόν το στόχο υπηρετούν τα δουλεμπορικά γραφεία που ανοίγει η Χρυσή Αυγή.