Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Ψήφισμα πλατιάς σύσκεψης του ΠΑΜΕ στη ΝΑΞΟ

Ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών ενέκρινε η πλατιά σύσκεψη του ΠΑΜΕ, που διοργάνωσε η γραμματεία Νάξου για την προετοιμασία της γενικής απεργίας στις 20 Φλεβάρη.
Το ψήφισμα έχει ως εξής:

e-mail: pamenaxoy@yahoo.gr τηλ. : 6944693936 – 6906279789

Ψήφισμα πλατιάς σύσκεψης του ΠΑΜΕ στη ΝΑΞΟ

Δηλώνουμε  τη ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ μας στους φτωχούς αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα του αγώνα, σε πολλές περιοχές της χώρας.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την τρικομματική κυβέρνηση που αντιμετωπίζει τον αγώνα τους με
κλούβες, ΜΑΤ, χημικά, καταστολή. Αποδεικνύεται ότι ο μοναδικός δρόμος που απέμεινε στη κυβέρνηση για να επιβάλλει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, είναι η τρομοκρατία και η καταστολή. Θέλουν το λαό υπάκουο και εξαθλιωμένο.

Απέναντί μας έχουμε μια σκληρή, βάρβαρη πολιτική, την οποία, εργατιά - αγροτιά και τα άλλα λαϊκά στρώματα, πρέπει, με τoν κοινό μας αγώνα, να ανατρέψουμε. Σήμερα, ζούμε στο πετσί μας τι σημαίνει Ευρωπαϊκή Ένωση, τι σημαίνουν τα μεγάλα συμφέροντα που αυτή και τα κόμματα που την δοξολογούν, υποστηρίζουν.
Ανεργία, μειώσεις μισθών και συντάξεων, φτώχεια και εξαθλίωση για τους εργάτες.
Τιμές κοροϊδία για τους αγρότες στο χωράφι, τιμές στα ύψη για τους καταναλωτές, για τους εργαζόμενους και όλο το λαό. Ξεριζωμός των αγροτών.
Ο αγώνας μας για την ανατροπή αυτής της αντιαγροτικής-αντιλαϊκής πολιτικής, δεν είναι απλώς επιβεβλημένος, αλλά όρος αναγκαίος και προϋπόθεση απαραίτητη για την επιβίωσή μας. Ο αγώνας αυτός αφορά όλο το λαό, γιατί στρέφεται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, στην πολιτική της ΕΕ που θέλει να τους αφανίσει. Οι αγρότες διεκδικούν να μείνουν στα χωράφια τους να μπορούν να παράγουν και να ζουν με αξιοπρέπεια.
Η φτωχή αγροτιά δεν παλεύει μόνο για να μην ξεκληριστεί η ίδια, αλλά και για να ζήσει ο λαό μας, αφού με τα προϊόντα που παράγει μάς τρέφει όλους κι από αυτήν την άποψη ο αγώνας της είναι και πατριωτικός.
Για να είναι αποτελεσματικός όμως αυτός ο αγώνας, χρειάζεται να συντονίζεται με τον αγώνα και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.  Οικοδομώντας και δυναμώνοντας τη λαϊκή, κοινωνική συμμαχία.
Καλούμε τα σωματεία εργαζομένων, τους φορείς και όλους τους εργαζόμενους να εκφράσουν με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών.
Οι αγρότες της Νάξου
δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν θεατές και να περιμένουν αποτελέσματα απ’ τους αγώνες των άλλων συναδέλφων τους.
Καλούμε τους αγρότες
να εκφράσουν την συμπαράστασή τους και να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 20 Φλεβάρη στην παραλία στο παλιό Δημαρχείο στις 11 π.μ.

                                                                                                                                                Νάξος
11/2/2013