Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Ένοπλες Δυνάμεις: Τιμωρείται όποιος μιλάει για τα προβλήματα

Με απόφαση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου, επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης 10 ημερών «για έλλειψη σεβασμού και υπακοής» σε δύο μέλη της διοίκησης του Συνδέσμου Υποστήριξης Μελών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΥΣΜΕΔ). Ο ΣΥΣΜΕΔ λειτουργεί νόμιμα υπό τη μορφή σωματείου, παρά τις κυβερνητικές παρεμβάσεις για τη διάλυσή του, με μέλη του εν ενεργεία στελέχη όλων των βαθμίδων και από τους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.
Μέσω της τιμωρίας του προέδρου του ΣΥΣΜΕΔ Ανέστη Τσουκαράκη και του γραμματέα Αναστάσιου Τσάκαλου, η κυβέρνηση διά της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επιχειρεί να καταστείλει την όποια προσπάθεια συλλογικής έκφρασης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και να βάλει πάγο στη δυσαρέσκεια που υπάρχει στα εν ενεργεία όπως και στα εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, εξαιτίας της συρρίκνωσης μισθών και συντάξεών.

Το «παράπτωμα» για το οποίο τιμωρήθηκαν τα δύο μέλη της διοίκησης του ΣΥΣΜΕΔ είναι ότι υπέβαλαν με την ιδιότητα αυτή ερώτηση προς την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων για τα μισθολογικά και τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης εκφοβισμού βρίσκεται σε εξέλιξη - σύμφωνα με πληροφορίες - Ένορκη Διοικητική Εξέταση που ερευνά τη «διαρροή και διάδοση ψευδών ειδήσεων», σχετικά με το περιεχόμενο συγκεκριμένου εγγράφου του ΣΥΣΜΕΔ.
Ανακοίνωση για το συγκεκριμένο περιστατικό εξέδωσε η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ) στην οποία ανάμεσα σε άλλα σημειώνει:
Οι κλήσεις σε απολογία προς τον πρόεδρο και τον γραμματέα του ΣΥΣΜΕΔ:
  • στοχεύουν στην τρομοκράτηση των εν ενεργεία στρατιωτικών και είναι συνέχεια των προσπαθειών εκφοβισμού τους το περασμένο φθινόπωρο, με σκοπό να τους αποτρέψουν από συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας.
  • αποτελούν προσπάθεια φίμωσης που στρέφεται κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων μας συνολικά.
Επίσης εκτιμούμε ότι πρόκειται για ένα ακόμα δείγμα επίδειξης πυγμής σύμφωνα με την γενικότερη πολιτική των επιτάξεων, των δικαστικών απαγορεύσεων των απεργιών, των άγριων επιθέσεων των ΜΑΤ και συλλήψεων, που ακολουθεί η κυβέρνηση. Η σκλήρυνση αυτή της στάσης των κυβερνώντων λαμβάνεται, ώστε να αποθαρρύνουν αντιδράσεις ενόψει των ακόμα σκληρότερων οικονομικών μέτρων και κατάργησης δικαιωμάτων που έρχονται εις βάρος ολόκληρου του ελληνικού λαού!
Έτσι σε συμπαράταξη με το λαό, φορείς και συνάδελφοι ε.α. που είναι ή δεν είναι ενταγμένοι σε φορείς δηλώνουμε με κάθε σαφήνεια, ότι είμαστε:
α. αντίθετοι με τον κυβερνητικό αυταρχισμό
β. αλληλέγγυοι με τους εγκαλούμενους συναδέλφους
γ. αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε τη δράση μας για μια ζωή με αξιοπρέπεια