Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Αλ. Παπαρήγα στον «REAL FM»: Ο λαός να αντεπιτεθεί και να επιφέρει τη ριζική αλλαγή ως το τέλος (AUDIO)

«Αυτό που έχει σημασία σήμερα είναι να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ο λαός να ανακόψει τον κατήφορο, να αντεπιτεθεί και να επιφέρει τη ριζική αλλαγή που επιλέξει ως το τέλος», τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξή της στον «REAL FM» και στον δημοσιογράφο Ν. Χατζηνικολάου.
Σημείωσε επίσης πως «εμείς λέμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη στα πλαίσια της ΕΕ και είμαστε υπέρ της αποδέσμευσης. Υπέρ της μονομερούς διαγραφής του χρέους, αυτό είναι ο κρίκος αν θέλετε και υπέρ της μετατροπής σε λαϊκή περιουσία των μεγάλων επιχειρήσεων και όλων των τομέων στρατηγικής σημασίας».
Υπογράμμισε ακόμα χαρακτηριστικά: «Ο λαός συμφωνεί ότι πρέπει να πάρει στα χέρια του την οικονομία; Αυτό δεν γίνεται με απόφαση στη Βουλή, αυτό γίνεται με απόφαση του λαού, επομένως ακόμα κι αν έχεις μια κυβέρνηση κομμουνιστική, αν ο λαός δεν αποφασίσει να κάνει το άλμα, το οποίο είναι και επίπονο, δεν λέμε ότι είναι εύκολο, αλλά είναι και μονόδρομος, τότε καμία κυβέρνηση δεν πρόκειται να του λύσει τα προβλήματα».

Σε ερώτηση για τις εκτιμήσεις που φέρεται να έκανε ο πρωθυπουργός, σε γεύμα με υπουργούς και βουλευτές της ΝΔ, ότι «αν αντέξει αυτή η κυβέρνηση μέχρι το καλοκαίρι, αν αντέξει η χώρα, απ' το Σεπτέμβρη θα υπάρξει αντίστροφη, ανοδική πορεία», η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι «ακόμα κι αν η πρόβλεψη του πρωθυπουργού δικαιωθεί, για το οποίο αμφιβάλλω βέβαια, ο λαός θα βρίσκεται στον πάτο και τα επόμενα χρόνια δεν πρόκειται να δει τίποτα καλύτερο. Μπορεί και να περάσουν και χειρότερα μέτρα».
Κυνηγάνε επενδύσεις και η Ελλάδα μπαίνει πιο βαθιά σε αντιθέσεις και ανταγωνισμούς σημείωσε, προσθέτοντας ότι «οι επενδυτές θα έρθουν και με νέες απαιτήσεις ως προς τις εργασιακές σχέσεις, ως προς το δικαίωμα της απεργίας κλπ.».
Ξεκαθάρισε επίσης πως «δεν πρόκειται να γίνουν επενδύσεις που θα δώσουν ώθηση σε όλες τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας και δεν πρόκειται να τεθούν οι αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας σε όφελος του λαού».
Γίνεται μια αντιπαράθεση, επενδύσεις ή οι εργαζόμενοι να χάνουν τα δικαιώματά τους, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και πρόσθεσε: «Εμείς αν θέλετε λύνουμε αυτή την αντίφαση, γιατί φαινομενικά συνειδητοποιείται ως μία αντίφαση, αν θέλεις επενδύσεις ο λαός πρέπει να μπει στο γύψο και να δέχεται τα πάντα, να δέχεται τρεις ώρες δουλειάς, να δέχεται χαμηλούς μισθούς, να παίρνει 300 και 400 ευρώ. Είμαστε μακριά απ' τη Βουλγαρία που λέμε ότι είναι η πιο φτωχή χώρα της ΕΕ; Αυτό λοιπόν όντως μέσα στις σημερινές συνθήκες είναι μία αντίφαση. Πώς θα λυθεί αυτή η αντίφαση; Εμείς λέμε ο λαός στην εξουσία, να κοινωνικοποιηθεί ο πλούτος, να γίνει λαϊκή περιουσία, γιατί υπάρχει βεβαίως μια αντίφαση, ο επενδυτής για να έρθει δεν θέλει να εξασφαλίσει μόνο κέρδη οικονομικά, θέλει να υπάρχει κι ένα καθεστώς όπου δεν θα αντιδρά κανείς».
Για τον αναπτυξιακό νόμο σημείωσε ότι με «φαστ τρακ» διαδικασίες «η αυθαιρεσία θα περάσει στο απόγειο. Άλλο πράγμα είναι οι χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες και άλλο πράγμα είναι η θεσμοθετημένη πια αυθαιρεσία».
Επισημαίνοντας ότι τα κόμματα κρίνονται από τις πράξεις τους και το ποια συμφέροντα υπηρετούν, σημείωσε πως «εδώ υπάρχουν δύο στρατόπεδα, ένα είναι το εργατικό λαϊκό στρατόπεδο και το άλλο είναι το στρατόπεδο μονοπώλια να το πω έτσι και ορισμένες μεσαίες επιχειρήσεις που είναι στεφάνη των μονοπωλίων. Αυτά είναι τα στρατόπεδα και κάθε πολιτική δύναμη δεν έχει σημασία τόσο τι λέει γιατί ξέρουμε ότι διακοσμεί το πρόγραμμά της, όσο τελικά με τις πράξεις της ποιο στρατόπεδο υπηρετεί. Αν θέλετε να σας πω και πέρα από προθέσεις».
Όποιο κόμμα υποστηρίζει ότι «μπορεί να βγούμε ωφελημένοι όλοι απ' την ανάπτυξη, λέει ψέματα», τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα.
Αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως «τα κόμματα δεν αυτοπροσδιορίζονται, εγώ είμαι αριστερός και αφού είμαι αριστερός άρα σημαίνει ότι έχω και αριστερό πρόγραμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα απ' τις εκλογές ως τώρα έχει κάνει στροφή 180 μοιρών», ενώ για το ότι ανάγει το πρόβλημα σε ζήτημα διαπραγμάτευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπογράμμισε ότι «στην ΕΕ δεν πρόκειται να υπάρξει καμία διαπραγμάτευση για τη βελτίωση των εργασιακών σχέσεων, για την άνοδο των μισθών, για δωρεάν κοινωνική ασφάλιση, για δημόσιες επιχειρήσεις, αυτά δεν μπαίνουν σε διαπραγμάτευση γιατί συγκρούονται με το χαρακτήρα και τις αρχές της ΕΕ».

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της συνέντευξης της Αλέκας Παπαρήγα.
Αν δεν ανοίγει το βίντεο με το ηχητικό της συνέντευξης
  • Κάντε refresh ή πατήστε F5 και ξαναπατήστε το play
  • Δείτε το εδώ απευθείας από το κανάλι του 902portal στο YouTube