Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Τα παχύδερμα μιλούν για «λίπος»!

«Πλανόδιοι αργυραμοιβοί
στους δρόμους
παζάρευαν τις μέρες μας...»

Το μετέδιδαν χτες τα ΜΜΕ, το διοχέτευαν τα κυβερνητικά επιτελεία:
Οι συνεργάτες, λέει, του Αντώνη Σαμαρά αναζητούν και διερευνούν τα ...ψυχολογικά μας όρια!
Τι σημαίνει αυτό;
Οτι ψάχνουν να βρουν τι είναι εκείνο από όσα ετοιμάζουν που στο άκουσμά του αντιδρά περισσότερο ο λαός, ώστε να καταλήξουν στα μέτρα με βάση ποιο φιρμάνι ακούγεται περισσότερο ή λιγότερο επώδυνο και ποιο θα έχει το μεγαλύτερο ή το μικρότερο πολιτικό κόστος για τους ίδιους.

*
Κάνουν έρευνες, δηλαδή, για να δουν τι επιπλέον «ζητά» ο οργανισμός μας και τι προτιμάει... η ψυχολογία μας:
Να μας κόψουν κι άλλο τα εισοδήματα, αφαιρώντας εντελώς τον 13ο και 14ο μισθό,
ή μήπως θα ήταν καλύτερο (για την... ψυχολογία μας)
να μας κόψουν κι άλλο τα εισοδήματα μειώνοντας κι άλλο το βασικό μισθό, συμπαρασύροντας έτσι όλους τους μισθούς, προσθέτοντας και νέα δεσμίδα ρυθμίσεων Νταχάου στις εργασιακές σχέσεις;
*
Κατ' αυτόν τον... επιστημονικό τρόπο, κι αφού ρίχνουν στην πιάτσα όλα τα δυνατά σενάρια περικοπών, από τις αντιδράσεις που προκαλούνται θα εντοπίσουν, λέει, τι είναι εκείνο που «χτυπάει άσχημα»,
και τι είναι το άλλο που - κατά την προσφιλή τους έκφραση - δημιουργεί ακόμα στα υποψήφια σφάγια την ψευδαίσθηση «ύπαρξης λίπους» (!)
για να καταλήξουν, τελικά, σε μέτρα που θα «χτυπούν λιγότερο άσχημα», αλλά που θα έχουν το ίδιο, φυσικά, εξολοθρευτικό αποτέλεσμα.
*
Το ενδιαφέρον, εν προκειμένω, δεν είναι ότι τα γραβατωμένα παχύδερμα,
όλοι αυτοί που μιλούν για «λαϊκό λίπος»,
χρησιμοποιούν μέχρι και ...ψυχολογικές επιχειρήσεις για να επιφέρουν τον ολικό αφανισμό του λεηλατημένου σαρκίου του λαού.
Το ενδιαφέρον είναι πως πρόκειται για τέτοια και τόσο παχύδερμα, που το ομολογούν κιόλας!

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Οταν κοιτάς από ψηλά...
Ο θάνατος του Αρμστρονγκ, του Αμερικανού αστροναύτη που το 1969 έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στη Σελήνη, αποτέλεσε αφορμή για αφιερώματα και δηλώσεις ανά τον κόσμο.
*
Φυσικά στα πένθιμα και επετειακά δεν περίμενε κανείς να βρεθεί ούτε χώρος ούτε χρόνος από τα διεθνή ΜΜΕ όπως και από τους πολιτικούς ιθύνοντες του πλανήτη, για ...βαρύγδουπους συλλογισμούς του τύπου
«τι σημαίνει καπιταλισμός;».
Ισως επειδή ένας τέτοιος συλλογισμός θα μπορούσε να οδηγήσει στην εξής διαπίστωση:
*
Ενώ ο άνθρωπος κατόρθωσε με τις προ 50 ετών παραγωγικές δυνατότητες και τα επιστημονικά επιτεύγματα να φτάσει στο φεγγάρι,
σήμερα,
μισό αιώνα μετά, κι ενώ οι παραγωγικές δυνατότητες έχουν αναπτυχθεί αστρονομικά, κι ενώ η τεχνολογική και επιστημονική επανάσταση δεν έχει προηγούμενο,
ο άνθρωπος
- δισεκατομμύρια άνθρωποι αυτού του πλανήτη που πεθαίνουν από την πείνα, τη φτώχεια και τις αρρώστιες -
δέσμιος εκείνων που κατέχουν την παραγωγή και την επιστήμη,
ο άνθρωπος που κατοικεί στη Γη και που πριν από μισό αιώνα πάτησε στη Σελήνη, δεν μπορεί να φτάσει,
γιατί δεν του το επιτρέπουν να φτάσει,
σε ένα επίπεδο διαβίωσης που θα του εξασφαλίζεται, όχι μια βόλτα στο φεγγάρι, αλλά το αυτονόητο:
Τροφή, φάρμακα, στέγη και νερό...

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
«Αμερικάνικο όνειρο»
Το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων του Ρόμνεϊ τελείωσε, το συνέδριο των Δημοκρατικών του Ομπάμα ξεκίνησε, οι ΗΠΑ στην τελική ευθεία για τις προεδρικές εκλογές.
Στο μεταξύ:
  • Πάνω από 47 εκατομμύρια είναι - σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία - οι Αμερικανοί πολίτες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
  • Πάνω από 15,7 εκατομμύρια είναι τα παιδιά - σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία - που διαβιούν στις ΗΠΑ σε συνθήκες φτώχειας, εξαθλίωσης και εγκατάλειψης.
Αν, λοιπόν, υπάρχει αμφιβολία ότι στο καθεστώς της καπιταλιστικής βαρβαρότητας «αν οι εκλογές άλλαζαν τα πράγματα θα τις είχαν καταργήσει», τότε ας ρίξει κανείς μια ματιά στη χώρα της «ελευθερίας» και της «δημοκρατίας»...

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Eurokinissi


Eurokinissi



EUROKINISSI

Επέτειο είχε χτες το ΠΑΣΟΚ.
Συμπλήρωσε 38 χρόνια ζωής.
Εγινε μεγάλη γιορτή.
Κάποιοι βέβαια απουσίαζαν (Τσουκάτος, Μαντέλης, Τσοχατζόπουλος κ.ά.). Αλλοι ήταν εκεί (Σημίτης, Παπανδρέου, Πάγκαλος κ.ά.).
Εμείς, πάντως, τους ...τιμάμε άπαντες.
Αλλωστε, όλα αυτά τα σπουδαία που συνέβησαν επί τέσσερις δεκαετίες στον τόπο, με επιστέγασμα τη σημερινή ...θαυμάσια κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο λαός και η χώρα, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, είναι βέβαιο:
«Ολοι μαζί τα κάνανε»...