Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Πέραμα: Αποστομωτική λαϊκή απάντηση στη δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών εναντίον μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ (ΦΩΤΟ - VIDEO - AUDIO)

Αποστομωτική απάντηση έδωσε ο λαός του Περάματος με μία μεγάλη, πραγματικά ογκώδη συγκέντρωση στην τραμπούκικη δολοφονική επίθεση των φασιστών της Χρυσής Αυγής σε βάρος των κομμουνιστών το βράδυ της Πέμπτης. Πλήθος εργαζομένων, ανέργων, νέων, λαϊκών ανθρώπων του μόχθου συμπαρατάχθηκαν με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ σε μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων χρόνων στην εργατούπολη του Περάματος. Στη συγκέντρωση συμμετείχε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Κώστα Παρασκευά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και Γραμματέα της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, και τον Θοδωρή Χιώνη, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ.
Η συγκέντρωση ξεκίνησε από την πλατεία Ηρώων όπου πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Βαγγέλη Μαρούπα, γραμματέα της Τομεακής Οργάνωσης Πειραιά της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ). Μεταξύ άλλων σημείωσε: «Το ΚΚΕ δεν δίστασε και δεν θα διστάσει να αφιερώσει όλες του τις δυνάμεις στην πάλη για το δίκιο του λαού, οι φασίστες τι να πουν; (...) Τσάμπα έχασαν το μεροκάματο στα μαγαζιά της νύχτας. Ο λαός του Περάματος δεν φοβάται τους θρασύδειλους» και πρόσθεσε: «Το κίνημα έχει τη δύναμη, ώστε αυτοί να μην μπορούν να σταθούν πουθενά, να μην τους χωρά ο τόπος, έξω από τις εργατικές λαϊκές γειτονιές, έξω από τα σχολεία και τις σχολές (...) Το ΚΚΕ δεν τα "δίπλωσε" ποτέ, ούτε θα τα "διπλώσει" και τώρα. Θα συνεχίσουμε στο δρόμο που έχουμε χαράξει για την εργατική λαϊκή εξουσία» είπε ανάμεσα σε άλλα ο Β. Μαρούπας.
Σε δήλωση (ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΕΔΩ) από το χώρο της συγκέντρωσης, ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Θοδωρής Χιώνης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η σχεδιασμένη, ύπουλη, δολοφονική επίθεση από τους θρασύδειλους φασίστες της Χρυσής Αυγής σε μέλη του ΚΚΕ και στελέχη του Συνδικάτου Μετάλλου και Σωματείων της Ζώνης αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ένα πράγμα: Ότι είναι τσιράκια του συστήματος, ότι αυτό που έχουν στόχο είναι το εργατικό κίνημα, τους αγώνες του, υπερασπίζονται τη μεγαλοεργοδοσία και τα συμφέροντα του καπιταλιστικού συστήματος και γι' αυτό επιτίθενται στην πρωτοπορία της εργατικής τάξης και του εργατικού λαϊκού κινήματος, τους κομμουνιστές».
Ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους τραυματίες από τη δολοφονική επίθεση των ναζιστών, κάλεσε τον εργατόκοσμο και τις λαϊκές οικογένειες να απομονώσουν τη φασιστική, νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής (ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΔΩ).
 
Τα συνθήματα καθ' όλη τη διάρκεια της πορείας στους δρόμους του Περάματος έπεφταν βροχή: «Εμπρός λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι, με το ΚΚΕ, αντίσταση και πάλη», ενώ δυνατά ακούγονταν και συνθήματα που δείχνουν την ουσία της πολιτικής της φασιστικής Χρυσής Αυγής: «Είστε τα σκυλιά των αφεντικών, έξω από το Πέραμα, την πόλη των εργατών» και «Οι Χρυσαυγίτες χτυπάνε τους εργάτες και στους εφοπλιστές κάνουνε τις πλάτες» (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ). Τα συνθήματα φούντωναν ακόμη περισσότερο όταν η πορεία πέρασε σε κοντινή απόσταση από τα γραφεία των ναζιστών. Η δολοφονική επίθεση το βράδυ της Πέμπτης
Κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης το βράδυ της Πέμπτης, μια ομάδα 50 θρασύδειλων φασιστών χρυσαυγιτών επιτέθηκε με ρόπαλα, από τα οποία προεξείχαν πρόκες, σε 20 κομμουνιστές. Η επίθεση ήταν δολοφονική, χτυπούσαν στο ψαχνό, οδηγώντας 9 άτομα στο νοσοκομείο, ενώ παράλληλα προξένησαν ζημιές και στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε το συνεργείο.
Από το πρωί και καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, βρισκόταν σε εξέλιξη πανεξόρμηση σε ολόκληρο το Πέραμα, για να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι και η νεολαία της πόλης για την επίθεση.
Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.
Η Τομεακή Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ και η Νομαρχιακή Οργάνωση Πειραιά της ΚΝΕ, καταγγέλλοντας τη δολοφονική και άνανδρη επίθεση των φασιστών της Χρυσής Αυγής, σημειώνουν: «Επιβεβαιώνεται ότι η Χρυσή Αυγή είναι συμμορία δολοφόνων που έχει αποστολή το χτύπημα του κινήματος. Δεν είναι τυχαίο ότι με ιδιαίτερη λύσσα χτυπούσαν τα μέλη του ΚΚΕ που είναι στελέχη του συνδικαλιστικού κινήματος, όπως για παράδειγμα τον πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου Σωτήρη Πουλικόγιαννη. 
Είναι μια ακόμη απόδειξη ότι πρόκειται για τσιράκια της εργοδοσίας, ότι λειτουργούν για λογαριασμό των αφεντικών, ότι είναι φανατισμένοι απέναντι σε αγωνιστές του ταξικού κινήματος και κυρίως απέναντι στους κομμουνιστές.
Οι συγκεκριμένοι "παλικαράδες", όπως ο Πανταζής, επικεφαλής της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, ο Καστρινός και άλλοι που αναγνωρίστηκαν, δεν έκαναν κανένα μεγάλο κατόρθωμα. Οι κομμουνιστές και ο λαός δεν τρομοκρατούνται. Δεν έχουμε τρομοκρατηθεί δεκαετίες ολόκληρες από πιο σκληρούς αντικομμουνιστές από αυτούς, δε θα μας τρομοκρατήσουν ένα τσούρμο θρασύδειλων.
Ο λαός σήμερα μπορεί και πρέπει να τους απομονώσει. Στην εργατούπολη του Περάματος, στις εργατογειτονιές του Πειραιά δεν έχει καμιά δουλειά το βρώμικο ποδάρι του φασισμού.
Έξω οι φασίστες από το Πέραμα, έξω οι φασίστες από τον Πειραιά».
Όλοι οι τραυματισμένοι βγήκαν από τα νοσοκομεία που είχαν μεταφερθεί, τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ALPHA, ο Βαγγέλης Μαρούπας, γραμματέας της ΚΟ Πειραιά του ΚΚΕ. Σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η επίθεση των χρυσαυγιτών είχε στόχο τους κομμουνιστές και τους συνδικαλιστές της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, γιατί η δράση τους είναι πρωτοπόρα και χαλάει τη σούπα των εργολάβων και των εφοπλιστών. (ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Β. ΜΑΡΟΥΠΑ).
Καταδίκη της δολοφονικής επίθεσης
Την καταδίκη τους στη δολοφονική επίθεση των χρυσαυγιτών σε βάρος μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ εκφράζουν με ανακοινώσεις τους: Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» - ΠΕΕΜΑΓΕΝ - ΠΕΠΡΝ - ΠΕΣ/ΝΑΤ, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ν. Αττικής, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το ΣΕΤΗΠ, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, η Ένωση Λογιστών Αθήνας, ο Σύλλογος Λογιστών Πειραιά.
Επίσης, ο Ορειβατικός και Φυσιολατρικός Όμιλος Νίκαιας, η Πανελλαδική Ένωση Ελαιουργοσαπουνοποιών - Πυρηνελαιουργείων - Σπορελαιουργείων- Καλλυντικών και Απορρυπαντικών, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά, το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ζακύνθου, το Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Ζακύνθου, ο Σύνδεσμος Οικοδόμων Ζακύνθου, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα Ζακύνθου και η Ομάδα Γυναικών Ζακύνθου. Ακόμη, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου. Επίσης ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά, ηΟμοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ, η Επιτροπή Ανέργων Κορυδαλλού.
  • Με ανακοινώσεις τους την επίθεση καταγγέλλουν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Χριστιανική Δημοκρατία, η ΚΕΕΡΦΑ και άλλοι.
Έρευνες από την Αστυνομία
Στο μεταξύ, σε προσαγωγές ατόμων προχώρησε χτες η Αστυνομία από το Πέραμα, σε έρευνες για τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης. Μέχρι το βράδυ είχαν ταυτοποιηθεί 5 - 6 άτομα, τα οποία αναζητούνταν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε ρόπαλο με καρφιά που εντοπίστηκε στον τόπο της επίθεσης, βρέθηκε δακτυλικό αποτύπωμα ατόμου που είχε συλληφθεί παλιότερα στο Πέραμα, για επίθεση σε βάρος μεταναστών που διατηρούσαν κατάστημα στην ιχθυόσκαλα στο Κερατσίνι.