Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

38ο Φεστιβαλ ΚΝΕ - Οδηγητή Ξεκινάει το ταξίδι του σ' όλη τη χώρα με σύνθημα «Δίνε το χέρι σου σ' όποιον σηκώνεται... Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία»



Με σύνθημα γεννημένο από μια ρήση του Μ. Γκόρκι κι ένα στίχο του Μπ. Μπρεχτ: «Δίνε το χέρι σου σ' όποιον σηκώνεται... Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία», το 38ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» έχει ξεκινήσει τις καλοκαιρινές του εκδηλώσεις. Το Φεστιβάλ θα κορυφωθεί στις 13, 14 και 15 Σεπτέμβρη με τις εκδηλώσεις του τριημέρου της Αθήνας που θα γίνουν για άλλη μια χρονιά στο Πάρκο «Τρίτση» στο Ιλιον. Μια εβδομάδα νωρίτερα, στις 6, 7 και 8 Σεπτέμβρη θα γίνουν οι κεντρικές εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης, στο πρώην Στρατόπεδο «Παύλου Μελά», ενώ το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη κορυφώνεται το Φεστιβάλ σε μια σειρά μεγάλες πόλεις, πρωτεύουσες νομών.
Για το κεντρικό τριήμερο του Φεστιβάλ στην Αθήνα κυκλοφορεί ήδη το κουπόνι οικονομικής ενίσχυσης της ΚΝΕ, με 4 ευρώ.
Παράλληλα, όλο το καλοκαίρι το Φεστιβάλ θα ταξιδέψει σ' όλη τη χώρα με τις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις, σε γειτονιές, πόλεις και χωριά.

Αυτή την περίοδο προγραμματίζονται οι εξής εκδηλώσεις:
  • Σήμερα Σάββατο, στην Πάτρα, στην πλατεία Ελευθερίας, στα Προσφυγικά (8 μ.μ.) με θέμα «90 χρόνια από τη μικρασιατική καταστροφή». Ομιλητής ο Παν. Αθανασιάδης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου της ΚΝΕ.
  • Την Τετάρτη 25 Ιούλη, στο πάρκο Πτολεμαΐδας, στις 9 μ.μ., με θέμα «Ζωή ολόκληρη όχι με δόσεις - ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά». Ομιλητής ο Γιάννης Παντελίδης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Θα προβληθεί DVD και θα ακολουθήσει συναυλία με μαθητικό συγκρότημα.
  • Το Σάββατο 28 Ιούλη, στην Πάτρα, η Τομεακή Οργάνωση Μαθητών Αχαΐας και η ΟΒ Νυχτερινών Σχολείων διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου «Το γαλάζιο τετράδιο», στις 7 μ.μ. στο αίθριο του βιβλιοπωλείου της «Σύγχρονης Εποχής». Ομιλήτρια η Μ. Λαβράνου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου της ΚΝΕ.
Αλλες δραστηριότητες της ΚΝΕ αυτές τις μέρες


Ιστορικό περίπατο στον Ταΰγετο, σε σημεία που έδρασε ο Δημοκρατικός Στρατός, διοργανώνει σήμερα Σάββατο η Νομαρχιακή Οργάνωση Λακωνίας της ΚΝΕ. Για τα γεγονότα της εποχής θα μιλήσει ο Δημ. Μαστρογιαννόπουλος, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λακωνίας του ΚΚΕ. Στον τελευταίο σταθμό του περιπάτου, στον Αϊ-Λια, θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου του Αρίστου Καμαρινού «Ο Εμφύλιος Πόλεμος στην Πελοπόννησο» από τον Θ. Μπίμπα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου της ΚΝΕ.Στο πλαίσιο των πολύμορφων παρεμβάσεων της ΚΝΕ στη φοιτητική κατασκήνωση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, στο Ποσείδι Χαλκιδικής, διοργανώνεται τη Δευτέρα 23 Ιούλη, σύσκεψη με τους εργαζόμενους φοιτητές από το χώρο της κατασκήνωσης, για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στην επίθεση που εξελίσσεται στα δικαιώματα των νέων στη μόρφωση, τη δουλειά και το χτύπημα της φοιτητικής μέριμνας.



Πλούσια φεστιβαλική δραστηριότητα

Εχει ξεκινήσει για τα καλά η πλούσια καλοκαιρινή δραστηριότητα του 38ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», με κεντρικό σύνθημα «Δίνε το χέρι σου σ' όποιον σηκώνεται... Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία». Το Φεστιβάλ θα κορυφωθεί στις 13, 14 και 15 Σεπτέμβρη στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης», στο Ιλιον, ενώ ακριβώς μια βδομάδα νωρίτερα θα γίνουν οι εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης στο πρώην Στρατόπεδο «Παύλου Μελά».Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που απλώνονται σ' όλη την Ελλάδα, το 2ο Εργατικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Καβάλα διοργανώνεται αύριο Τετάρτη, στις 9 μ.μ., στο παρκάκι του Βύρωνα (οδός Βουλγαροκτόνου) και το Σάββατο 28 Ιούλη, 9 μ.μ., στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Ποταμουδίων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Θέατρο Σκιών, Καραγκιόζη, ομιλία, λαϊκό γλέντι, έκθεση βιβλίου.
Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις
Επίσης, πολύμορφες προφεστιβαλικές εκδηλώσεις γίνονται σε γειτονιές σε διάφορες πόλεις. Αυτές τις μέρες διοργανώνονται οι εξής:
  • Αύριο Τετάρτη, στο πάρκο Πτολεμαΐδας, στις 9 μ.μ., με θέμα «Ζωή ολόκληρη όχι με δόσεις - ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά». Ομιλητής ο Γιάννης Παντελίδης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Θα προβληθεί DVD και θα ακολουθήσει συναυλία με μαθητικό συγκρότημα.


  • Την Παρασκευή 27 Ιούλη, στη Θήβα, γίνεται τουρνουά ποδοσφαίρου με θέμα «ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά - ζωή ολόκληρη όχι με δόσεις».
  • Το Σάββατο 28 Ιούλη, στην Πάτρα, η Τομεακή Οργάνωση Μαθητών Αχαΐας και η ΟΒ Νυχτερινών Σχολείων διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου «Το γαλάζιο τετράδιο», στις 7 μ.μ. στο αίθριο του βιβλιοπωλείου της «Σύγχρονης Εποχής». Ομιλήτρια η Μ. Λαβράνου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου της ΚΝΕ.
  • Το Σάββατο 28 Ιούλη, στη Χαλκίδα, γίνεται τουρνουά ποδοσφαίρου με θέμα «ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά - ζωή ολόκληρη όχι με δόσεις».
Νεολαιίστικες γιορτές σε όλη τη χώρα
Μια ξεχωριστή σκηνή για τους μαθητές θα στηθεί στο Φεστιβάλ της Αθήνας

«Δίνε το χέρι σ' όποιον σηκώνεται... Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία», είναι το σύνθημα του 38ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», οι εκδηλώσεις του οποίου έχουν ξεκινήσει σε διάφορες πόλεις και γειτονιές και θα κορυφωθούν στις 13, 14 και 15 Σεπτέμβρη στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης», στο Ιλιον, ενώ ακριβώς μια βδομάδα νωρίτερα θα γίνουν οι εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης στο πρώην Στρατόπεδο «Παύλου Μελά».Φέτος στο χώρο του Φεστιβάλ στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης» θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένη σκηνή για τους μαθητές με τριήμερες πολύμορφες εκδηλώσεις. Στο στέκι τους οι μαθητές θα συμμετέχουν σε αφιερώματα, συζητήσεις, σκετς και σατιρικά δρώμενα. Στη σκηνή θα ανεβαίνουν μαθητικά συγκροτήματα και καλλιτεχνικές μουσικοθεατρικές ομάδες από θεραπευτικές κοινότητες απεξάρτησης. Το πρόγραμμα κάθε μέρας θα κορυφώνεται με συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών. Παράλληλα σε όλο το τριήμερο θα υπάρχει χώρος για γκράφιτι και άλλες δραστηριότητες.
Εκδηλώσεις αυτή την περίοδο
Αυτή την περίοδο γίνονται και εκδηλώσεις σε μεγάλες πόλεις και πρωτεύουσες νομών, καθώς και πολύμορφες προφεστιβαλικές εκδηλώσεις σε γειτονιές.
Σ' αυτό το πλαίσιο, το 2ο Εργατικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Καβάλα διοργανώνεται σήμερα Τετάρτη, στις 9 μ.μ., στο παρκάκι του Βύρωνα (οδός Βουλγαροκτόνου) και το Σάββατο 28 Ιούλη, 9 μ.μ., στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Ποταμουδίων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Θέατρο Σκιών, Καραγκιόζη, ομιλία, λαϊκό γλέντι, έκθεση βιβλίου.
Επίσης, τη Δευτέρα 30 Ιούλη, γίνεται το κεντρικό Φεστιβάλ της Πρέβεζας, στις 9 μ.μ., στην πλατεία Ανδρούτσου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλία από μαθητικά συγκροτήματα, αφιέρωμα στο παγκόσμιο εργατικό τραγούδι, αφιέρωμα στην Σωτήρια Βασιλακοπούλου και ομιλία.
Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις
  • Σήμερα Τετάρτη, στο πάρκο Πτολεμαΐδας, στις 9 μ.μ., με θέμα «Ζωή ολόκληρη όχι με δόσεις - ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά». Ομιλητής ο Γιάννης Παντελίδης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Θα προβληθεί DVD και θα ακολουθήσει συναυλία με μαθητικό συγκρότημα.
  • Την Παρασκευή 27 Ιούλη, στη Θήβα, γίνεται τουρνουά ποδοσφαίρου με θέμα «ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά - ζωή ολόκληρη όχι με δόσεις».
  • Το Σάββατο 28 Ιούλη, στην Πάτρα, η Τομεακή Οργάνωση Μαθητών Αχαΐας και η ΟΒ Νυχτερινών Σχολείων διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου «Το γαλάζιο τετράδιο», στις 7 μ.μ. στο αίθριο του βιβλιοπωλείου της «Σύγχρονης Εποχής». Ομιλήτρια η Μ. Λαβράνου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου της ΚΝΕ.
  • Το Σάββατο 28 Ιούλη, στη Χαλκίδα, γίνεται τουρνουά ποδοσφαίρου με θέμα «ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά - ζωή ολόκληρη όχι με δόσεις».
«Αν όλα τα παιδιά της Γης πιάναν γερά τα χέρια»...
Ιδιαίτερα φροντισμένο θα είναι το φετινό πρόγραμμα του Παιδότοπου του Φεστιβάλ στο πάρκο Τρίτση, για μικρά παιδιά και νέους γονείς
Στιγμιότυπο από τις περσινές εκδηλώσεις στον παιδότοπο του Φεστιβάλ
Με σύνθημα «Δίνε το χέρι σ' όποιον σηκώνεται... Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία», το 38ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» συνεχίζει το καλοκαιρινό του ταξίδι σε πόλεις και χωριά.
Παράλληλα, ετοιμάζονται από τώρα οι πλούσιες πολιτικές - πολιτιστικές εκδηλώσεις για την κορύφωση του Φεστιβάλ στην Αθήνα, στις 13, 14 και 15 Σεπτέμβρη στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης», στο Ιλιον.
«Αν όλα τα παιδιά της Γης πιάναν γερά τα χέρια»... Mε αυτό το θέμα θα υποδεχτεί το φετινό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Ιλιον τους μικρούς του φίλους και τους γονείς τους. Ολα τα παιδιά της Γης ανεξάρτητα από το χρώμα τους, το φύλο και τη χώρα καταγωγής τους έχουν τις ίδιες ανάγκες. Εχουν δικαίωμα να ζήσουν σε έναν κόσμο χωρίς πόλεμο και εκμετάλλευση. Ολα τα παιδιά, Ελληνόπουλα και παιδιά μεταναστών, παιδιά των λαϊκών οικογενειών θα έχουν για τρεις μέρες το δικό τους χώρο συνάντησης, στον καθιερωμένο παιδότοπο του Φεστιβάλ.
Καθημερινά από τις 6 το απόγευμα και μετά, καθώς και τα πρωινά του Σαββάτου 15/9 και της Κυριακής 16/9 τα παιδιά που θα επισκεφτούν το Φεστιβάλ μαζί με τους γονείς τους θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πλήθος εκδηλώσεων όπως Καραγκιόζη, κουκλοθέατρο, αφήγηση παραμυθιού και συναυλίες με τη συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών. Ταυτόχρονα θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν και τα ίδια μέρος σε μια σειρά από δημιουργικές και πρωτότυπες δραστηριότητες όπως κατασκευές, αθλοπαιδιές, γνωριμία με το πάρκο κλπ.


Στο χώρο του παιδότοπου θα πραγματοποιηθούν επίσης δύο αρκετά ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για νέους γονείς. Θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου «Επιστολές του Μακάρενκο για τους νέους γονείς» και συζήτηση με θέμα «Μιλώντας στα παιδιά για την κρίση».Τα νέα ζευγάρια που θα επισκεφτούν το Φεστιβάλ, θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τους νέους κομμουνιστές, να συζητήσουν για όλα τα προβλήματα που τους απασχολούν και γίνονται ακόμα πιο έντονα κάτω από το βάρος της καπιταλιστικής κρίσης και των βάρβαρων μέτρων. Θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή από πρώτο χέρι με την πρωτοπόρα πολιτική πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ που θέτει στο επίκεντρο την ικανοποίηση των αναγκών των λαϊκών οικογενειών και των παιδιών τους.
Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις
Παράλληλα, αυτήν την περίοδο συνεχίζονται οι πολύμορφες φεστιβαλικές εκδηλώσεις της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα σε πόλεις, γειτονιές και χωριά. Αυτές τις μέρες γίνονται οι εξής εκδηλώσεις:
  • Σήμερα Παρασκευή, στη Θήβα, γίνεται τουρνουά ποδοσφαίρου με θέμα «ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά - ζωή ολόκληρη όχι με δόσεις».
  • Σήμερα Παρασκευή, στο Λουτρό Αμφιλοχίας, στις 8.30 μ.μ. Ομιλητής ο Χρήστος Τριάντης, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Β/Δ Ελλάδας της ΚΝΕ. Θα προβληθεί DVD ενάντια στα ναρκωτικά.
  • Αύριο Σάββατο, στη Ζάκυνθο, στις 8.30 μ.μ., στο προαύλιο του 5ου Δημοτικού Σχολείου των Εργατικών Κατοικιών ΙΙ, εκδήλωση με θέμα την ανεργία.
  • Αύριο Σάββατο, γίνονται εκδηλώσεις στο πλαίσιο του 2ου Εργατικού Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Καβάλα, στις 9 μ.μ., στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Ποταμουδίων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Θέατρο Σκιών, Καραγκιόζη, ομιλία, λαϊκό γλέντι, έκθεση βιβλίου.
  • Αύριο Σάββατο, στη Χαλκίδα, γίνεται τουρνουά ποδοσφαίρου με θέμα «ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά - ζωή ολόκληρη όχι με δόσεις».
  • Κυριακή 29 Ιούλη, στη Στυμφαλία Κορινθίας, στις 10 π.μ., εκδήλωση με θέμα «Η μάχη της σοδειάς - Ιούλης 1944».
  • Δευτέρα 30 Ιούλη, γίνεται το κεντρικό Φεστιβάλ της Πρέβεζας, στις 9 μ.μ., στην πλατεία Ανδρούτσου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλία από μαθητικά συγκροτήματα, αφιέρωμα στο παγκόσμιο εργατικό τραγούδι, αφιέρωμα στην Σωτηρία Βασιλακοπούλου και ομιλία.