Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Αλέκα Παπαρήγα: Από τα μέτωπα πάλης στη συμμαχία για την αλλαγή τάξης στην εξουσία (VIDEO)

Συγκέντρωση στο Περιστέρι για το 19ο συνέδριο του ΚΚΕ
Η διέξοδος ξεκινάει από τα μέτωπα πάλης μέχρι τη συμμαχία που θα φέρει το κίνημα στην αντεπίθεση και θα διεκδικήσει αλλαγή τάξης στην εξουσία. Εκεί που το ΚΚΕ δεν πρόκειται να κάνει πίσω είναι η ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και η κοινωνικοποίησή τους, η έξοδος από ΕΕ - ΝΑΤΟ, η μονομερής διαγραφή χρέους. Για το ΚΚΕ η εξουσία είναι μία: Η σοσιαλιστική. Σ' αυτό το πλαίσιο κινήθηκε η ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, το βράδυ της Πέμπτης στο κατάμεστο «Θέατρο Πολιτών» του Περιστερίου.
Η Αλέκα Παπαρήγα επισήμανε ότι το Προγραμματικό Συνέδριο του ΚΚΕ έχει μεγάλη σημασία, γι' αυτό και έχει συγκεντρώσει την περίτεχνη και λυσσαλέα επίθεση των εχθρών του και ιδιαίτερα των οπορτουνιστών.
Όταν έγινε η καπιταλιστική παλινόρθωση, έλεγαν ότι ο καπιταλισμός είναι το αιώνιο σύστημα και γι' αυτό το ΚΚΕ δεν χρειάζεται. Σήμερα επειδή αυτό δεν πείθει, ανακάλυψαν ότι το ΚΚΕ καταργεί τον μαρξισμό - λενινισμό. Το Προγραμματικό Συνέδριο του ΚΚΕ έχει σημασία γιατί έχει να κάνει με το πώς βλέπει το Κόμμα μας την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής κοινωνίας.
Σχετικά με την Κύπρο, η Αλέκα Παπαρήγα επισήμανε ότι καταρρίφθηκε η άποψη ότι μπορεί μια κυβέρνηση να διαπραγματεύεται ισχυρά στην ΕΕ. Η ΕΕ είναι μια ιμπεριαλιστική καπιταλιστική ένωση που δεν κάνει πίσω σε τίποτα, άρα και το κίνημα πρέπει να έχει στρατηγική και τακτική αντεπίθεσης. Διαβάστε στον "Ριζοσπάστη" εκτενή αποσπάσματα της ομιλίας