Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Εν μέσω νοθείας και αλλοίωσης των συσχετισμών ξεκινά την Πέμπτη το 35ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ

ΠΑΜΕ: Ο ρόλος της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ είναι επικίνδυνος. Οι εργαζόμενοι τίποτα καλό δεν έχουν να περιμένουν από αυτή
Ξεκινούν αύριο Πέμπτη 21 Μάρτη και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 24 Μάρτη οι εργασίες του 35ου Πανεργατικού Συνεδρίου της ΓΣΕΕ το οποίο πραγματοποιείται στην Αλεξανδρούπολη.
Στο Συνέδριο θα γίνουν ο απολογισμός και ο προγραμματισμός δράσης και θα εκλεγούν τα νέα όργανα (Διοικητικό Συμβούλιο, Εξελεγκτική Επιτροπή και Γενικό Συμβούλιο) της Συνομοσπονδίας.
Στο Συνέδριο εν μέσω κρουσμάτων νοθείας και αλλοίωσης των πραγματικών συσχετισμών μετέχουν περίπου 430 σύνεδροι, οι οποίοι καλύπτουν 130 δευτεροβάθμιες οργανώσεις (Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα).

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε η ΓΣΕΕ, ο Γιάννης Παναγόπουλος, αφού επανέλαβε τα περί κατοχής της χώρας, του «στενού κορσέ» και «ζουρλομανδία», που επιβλήθηκαν από τα μνημόνια, σημείωσε: «Πρώτιστη εργατική και κοινωνική απαίτηση των συνδικάτων είναι η αντιμετώπιση του εφιαλτικού προβλήματος της ανεργίας και η συζήτηση και στο Συνέδριο πρέπει να επικεντρωθεί στο μείζον αυτό ζήτημα.
Σίγουρα δεν είμαστε "μονόχρωμο" κίνημα, έχουμε διαφορετικές απόψεις, αλλά θέλουμε όλοι, και είμαστε αυστηρά ταγμένοι σε αυτό, να υπερασπίσουμε τα συμφέροντα των δυνάμεων της εργασίας, των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, με ενότητα και αγώνα».
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΠΑΜΕ για τη συνέντευξη Τύπου της ΓΣΕΕ
Σε σχόλιό του για τη συνέντευξη Τύπου της ΓΣΕΕ, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΜΕ τονίζει ότι «η ηγεσία της ΓΣΕΕ στη σημερινή της συνέντευξη Τύπου για μια ακόμη φορά υπερασπίστηκε τη στρατηγική που χρόνια ακολουθεί. Ανταγωνιστικότητα - υγιής επιχειρηματικότητα και ζήτω το εργαλείο της δημοκρατίας, ο κοινωνικός διάλογος που δήθεν δεν αξιοποιήθηκε.
Ακόμη ότι οι μόνοι υπεύθυνοι για τη βαρβαρότητα που ζουν και οι εργαζόμενοι της χώρας μας είναι η Γερμανία και η Μέρκελ.
Καλεί δηλαδή τους εργαζόμενους, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, να επιλέξουν στρατόπεδο και καπιταλιστή που θα ισοπεδώνει τη ζωή τους. Κουβέντα δεν είπαν για τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, της εργοδοσίας και της ΕΕ. Οι εργαζόμενοι έχουν πικρή πείρα από τα αποτελέσματα των κοινωνικών διαλόγων που τσάκισαν τα δικαιώματά τους.
Ο ρόλος της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ είναι επικίνδυνος. Οι εργαζόμενοι τίποτα καλό δεν έχουν να περιμένουν από αυτή.
Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη να οργανωθεί στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους, να αλλάξει τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα και να παλέψει για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, προετοιμάζοντας την εργατική τάξη για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων».