Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Χρ. Κατσώτης στο MEGA: Οργάνωση και πάλη για την ανατροπή της βαρβαρότητας (VIDEO)

«Απέναντί μας είναι αυτό το σύστημα, αυτό το κράτος, αυτή η μορφή ανάπτυξης, όπου τα μονοπώλια και οι επιχειρηματικοί όμιλοι θέλουν τους εργαζόμενους δούλους, με 300 ευρώ. Αυτός είναι ο στόχος, εκεί θα πάνε οι μισθοί. Εκτός και αν ο λαός τους ανατρέψει, μέσα από τον αγώνα του, μέσα από την αδιάλλακτη στάση απέναντι σε αυτή την πολιτική, η οποία φταίει για τα βάσανα του λαού, η οποία ενισχύει τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου».
Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων,  ο Χρήστος Κατσώτης, βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ του Κόμματος, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA».

Αναφερόμενος στην τρικομματική συγκυβέρνηση, σημείωσε ότι είναι μία «ισχυρή συμμαχία η οποία δουλεύει για τα μονοπώλια, ώστε να βγουν από την κρίση χωρίς να πληρώσουν και ο λαός να πληρώσει τα πάντα». Το κεφάλαιο και τα μονοπώλια, πρόσθεσε, εκτός από αυτή τη συμμαχία που τους υπηρετεί έχει και τον ΣΥΡΙΖΑ, «ο οποίος δεν τους αμφισβητεί, τους λέει εσάς θα υπηρετήσω», βγαίνουν τα στελέχη του - επισήμανε - και «λένε ότι οι μισθοί δεν μπορούν να αυξηθούν (…) Η ουσία είναι ότι σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται, ότι η οικονομία δεν αντέχει...».
Για τα σχέδια της συγκυβέρνησης στο Δημόσιο, υπογράμμισε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να ανησυχούν και πρέπει «να αγωνιστούν, αν θέλουν να έχουν τη δουλειά τους, να μην τη χάσουν».
Ο Χρήστος Κατσώτης επισήμανε ακόμα ότι «άμεσα μπροστά, αυτό που προέχει, είναι η προστασία των ανέργων - άνθρωποι εξαθλιωμένοι ψάχνουν στα σκουπίδια - υπάρχει ανάγκη οργάνωσης, αλληλεγγύης του λαού για να μπορέσουν να ζήσουν οι άνεργοι. Είναι η φοροληστεία σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων - γιατί απαλλάσσουν το μεγάλο κεφάλαιο - και είναι βέβαια ο αγώνας των εργαζομένων για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας».
Αυτά, υπογράμμισε, «είναι ζητήματα τα οποία καταργεί η κυβέρνηση, μειώνει τους μισθούς παραπέρα, δεν πρέπει όμως να υποχωρήσει το εργατικό κίνημα. Πρέπει να οργανωθούν οι εργαζόμενοι, απέναντι στην ισχυρή οργάνωση που έχουν σήμερα οι επιχειρηματικοί όμιλοι, για να μπορέσουν να συγκρουστούν μαζί τους, να μην επιτρέψουν η ζωή τους να γίνει κόλαση».
Ο δρόμος αυτός είναι δύσκολος και σκληρός, σημείωσε, αλλά «πρέπει να ετοιμάζεται ο λαός για την ανατροπή αυτής της βαρβαρότητας και για την οικοδόμηση μιας άλλης κοινωνίας, όπου πράγματι θα ξεμπλέξουν μια και καλή με αυτούς που υπονομεύουν τη ζωή, που μπαίνουν εμπόδιο στη ζωή που δικαιούνται, που είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, τα μονοπώλια, ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής, αυτή είναι η ουσία του ζητήματος», κατέληξε.