Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Θέλουν τη νεολαία στα γόνατα

Να εγκλωβίσει τη νεολαία σε γραμμή διαχείρισης του συστήματος είναι ο σκοπός του ΣΥΡΙΖΑ, όπως φάνηκε και στην ομιλία του Α. Τσίπρα στο Συνέδριο της Νεολαίας Συνασπισμού (η οποία ετοιμάζεται να «αυτοδιαλυθεί» για να μετατραπεί σε νεολαία ΣΥΡΙΖΑ).

Ξεπερνάμε τη φαντασίωση του Τσίπρα που πιστώνει στη Νεολαία ΣΥΝ «τις καλύτερες παραδόσεις και αγωνιστικές περγαμηνές της αριστερής νεολαίας» και ανακατεύει σε έναν αχταρμά «από την ΕΠΟΝ μέχρι τους Λαμπράκηδες και από την ενιαία ΚΝΕ και το Ρήγα Φεραίο μέχρι τις μαζικές νεολαιίστικες συγκεντρώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς». Αλήθεια, τι σχέση έχουν οι νεολαίοι της ΕΠΟΝ με τα ναρκω-φεστιβάλ του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας τους, τον γλυκανάλατο ψευτοδιανοουμενισμό κλπ.; Αυτό το «ενιαία ΚΝΕ» από πού το φαντάστηκε και τι σχέση έχει η ιστορική διαδρομή της ΚΝΕ με τους Ρηγάδες και τα γκρουπούσκουλα που αναφέρει; 

Στο κάλεσμα που απευθύνει, λέει: «Ήρθε η ώρα για μία νέα αριστερή κυβέρνηση. Δεν θα είναι μία απλή αλλαγή, γιατί ως τέτοια δεν έχει να προσφέρει απολύτως τίποτε. Θα είναι ανατροπή ενός φαύλου καθεστώτος, όχι κυβερνητική αλλαγή. Θα είναι ανατροπή του πελατειακού συστήματος, θα είναι αποκαθήλωση της πρωτοκαθεδρίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος πάνω στον κόσμο της εργασίας. Θα είναι το τέλος ενός συστήματος διαπλοκής (…).  Θα είναι μία μεγάλη ανατροπή, που θα φέρει περισσότερη δημοκρατία, νέους συμμετοχικούς θεσμούς, την οικονομία των αναγκών και όχι των τραπεζιτών (…). Για αυτό και πριν από το μεγάλο χρέος της γενιάς σας, σας καλώ να μην αφήσετε λεπτό να φύγει από το μυαλό σας κάτι άλλο».

Οι αερολογίες περί φαυλοκρατίας, πελατειακού συστήματος κλπ. μας βάζουν στον πειρασμό να θυμηθούμε αντίστοιχες σοσιαλδημοκρατικές φλυαρίες και για του λόγου το αληθές παραθέτουμε απόσπασμα από την ομιλία του Γ. Παπανδρέου στο λεγόμενο τότε «Συνέδριο Επανίδρυσης» της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ το 2007, λίγο πριν τις εκλογές και βρείτε εσείς τις διαφορές με το κομμάτι του Τσίπρα:

«Εμείς είμαστε εκείνοι που παλεύουμε για τη δίκαιη κοινωνία, που μοιράζει δίκαια τον πλούτο, που καθορίζει κανόνες και αξίες. (…). Ήρθε η ώρα για την αλλαγή (…). Και σήμερα, η δική σας η παρουσία δείχνει ότι γρήγορα θα υπάρξει η ανατροπή μιας κυβέρνησης πελατειακού καπιταλισμού. Μιας κυβέρνησης που δεν έχει προσφέρει τίποτα στον τόπο, αλλά που έχασε τρία χρόνια δυνατοτήτων και ευκαιριών. Ένα πράγμα έχετε να αποδείξετε, ότι η ανατροπή είναι δική σας υπόθεση. Σας καλώ, εσείς να γίνετε πρωταγωνιστές».

Χρέος των νέων των εργατικών, λαϊκών οικογενειών δεν είναι όπως θα 'θελε ο ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει τη δική του εκδοχή κυβερνητικής διαχείρισης. Ίσα - ίσα κάθε νέος πρέπει να αγανακτήσει με τα ψέματα και τις αυταπάτες που σπέρνει δεξιά και αριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ για να τον εγκλωβίσει. Όταν βλέπει τον Τσίπρα να περιφέρεται από το Λονδίνο ως τις ΗΠΑ και να δίνει διαλέξεις στα πανεπιστήμια της διεθνούς πλουτοκρατίας, που του ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες τους, διαφημίζοντας την πραμάτεια του ικανού διαχειριστή. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα 'θελε τη νεολαία υποστηρικτή της δικής του κυβέρνησης. Δηλαδή να υποστηρίζει τη διαχείριση/διατήρηση του σάπιου συστήματος της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Οι νέοι των εργατικών λαϊκών στρωμάτων έχουν καθήκον να κάνουν στην άκρη τις αυταπάτες, τις ψεύτικες ελπίδες σε κυβερνητικές λύσεις και να χαράξουν δρόμο ανατροπής. Όπου ακούνε για τις εύκολες λύσεις που πουλάει ο ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να τους μπαίνουν «ψύλλοι στ’ αυτιά». Καθένας ξέρει πως στη ζωή δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, με τα χέρια μας και τη δική μας δύναμη, με το συλλογικό αγώνα και όχι από «τα πάνω» θα έρθει για το λαό άσπρη μέρα.

από: 902.gr