Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

ΠΑΜΕ ΝΑΞΟΥ: Να ποιος είναι ο νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός!



Να ποιος είναι ο νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός!

Σχετικά με τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΣΥΠΑ και την Τροπολογία ενάντια στις διαθεσιμότητες

            Την πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Διοικητικό Συμβούλιο (10-3-14) του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, να απαιτηθεί από όλους τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να στηριχτεί και να υπερψηφιστεί η Τροπολογία - Προσθήκη που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή, επί του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την αξιολόγηση, τις καταργήσεις οργανισμών και τις απολύσεις στο Δημόσιο και με την οποία επανατοποθετούνται όλοι οι εργαζόμενοι, που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα πίσω στη θέση τους, καταψήφισαν  η πλειοψηφία της ΕΝΕΔΡΑΣ (δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ), η παράταξη της ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ και της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ.
            Τι κι αν αυτή η πρωτοβουλία του ΚΚΕ είναι προς ο συμφέρον όλων των εργαζόμενων, τι κι αν η τροπολογία αυτή σημαίνει κατάργηση της διαθεσιμότητας για όλους; Ο νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός δεν αποδέχεται ούτε καν φραστικά να  δηλώσει ότι συμφωνεί με πρόταση του ΚΚΕ, δεν τολμά να ζητήσει από τους βουλευτές να την υπερψηφίσουν. Οι μικροπολιτικές τους σκοπιμότητες δεν τους άφησαν να στηρίξουν κάτι που είναι προς το συμφέρον όλων μας.


            Μάλιστα ο πρωτοστατών στην καταψήφιση της πρότασης του ΠΑΜΕ ήταν ο γραμματέας του ΔΣ (ΣΥΡΙΖΑ), από κοινού με τον πρόεδρο του παραρτήματος Δυτικής Αττικής (ΣΥΜΦΩΝΙΑ).
            Το σκεπτικό τους διάτρητο. Είπαν δεν είναι σωστό, το ΔΣ να δώσει στήριξη σε ένα κόμμα (!!!), λες και τους ζητήθηκε να δώσουν στήριξη στο ΚΚΕ. Αλήθεια, όταν τα ΔΣ των εργαζομένων απευθύνονται σε όλα τα κόμματα ζητώντας την στήριξη τους, τότε τι κάνουν ; Δίνουν κομματική στήριξη;  
Είπαν να δούμε... μήπως έρθουν κι άλλες τροπολογίες από άλλα κόμματα, αλλά μέχρι τότε κάνουν σαν να μην υπάρχει η τροπολογία του ΚΚΕ για την επανατοποθέτηση των συναδέλφων μας, που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.
            Έτσι καταψήφισαν την πρόταση του ΠΑΜΕ, αλλά όλοι μαζί ψήφισαν υπέρ της πρότασης του γραμματέα, να στηρίξει το Δ.Σ. οποιαδήποτε πρωτοβουλία παρθεί σε επίπεδο Βουλής, για την επαναπρόσληψη των υπαλλήλων, η οποία όμως να μην είναι συγκεκριμένη!!!
Δηλαδή αποφασίστηκε να στηρίξει το ΔΣ οποιαδήποτε ενέργεια, όποτε αυτή κι αν έρθει, εκτός από αυτή του ΚΚΕ και που συζητιέται στις 12-3-14 !!!
            Οι δικές μας δυνάμεις αξιοποιούν κάθε μετερίζι και κάθε εργαλείο για την οργάνωση της αντεπίθεσης των εργαζομένων, για να βγάζουν οι εργαζόμενοι τα απαραίτητα συμπεράσματα από την πολιτική σκηνή, για να αποκαλύπτεται ο αντιλαϊκός χαρακτήρας του αστικού κράτους και των κυβερνήσεων του.
Δεν έχουμε καμία αυταπάτη, ότι μπορεί να κατακτηθεί οτιδήποτε σε επίπεδο κοινοβουλίου αν δεν το σηκώνει από κάτω το ίδιο το κίνημα.
Αυτός όμως είναι ο νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός, που παίρνει τη θέση του παλιού!!! Δεν είναι τυχαίες λοιπόν και απόψεις μέσα στη συγκεκριμένη συνεδρίαση από αυτές τις δυνάμεις, ότι δεν είναι δυνατό να κάνουμε τρεις μέρες απεργία, ούτε ότι οι ίδιες δυνάμεις στάθηκαν αρνητικά και στη πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης, για την καλύτερη οργάνωση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματα τους και να συμμετέχουν μαζικά στη 48ωρη απεργία στο Δημόσιο στις 19 και 20 Μάρτη.

ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - Ε.Ε.