Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Γ. Βρούτσης: Ρεσιτάλ απόλυτης διαστρέβλωσης

Σε ρεσιτάλ απόλυτης διαστρέβλωσης της ταξικής, βάρβαρης πραγματικότητας που ζουν χιλιάδες εργαζόμενοι και άνεργοι εξαιτίας της ασκούμενης αντιλαϊκής πολιτικής, επιδόθηκε από το βήμα της Βουλής μιλώντας σήμερα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο υπουργός έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι μέσω του πολυνομοσχεδίου οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα θα δουν αυξήσεις στους μισθούς!


Ουσιαστικά, ο Γιάννης Βρούτσης επιβεβαιώνοντας το «μας παίρνουνε καρβέλια για να μας δώσουν ψίχουλα», τι είπε στην ουσία; Αφού πρώτα καρατόμησε τις ΣΣΕ, αφού οι μακροχρόνια άνεργοι θα πηγαίνουν ουσιαστικά για δουλειά με μισθούς πείνας καθώς μειώνονται κατά 50% και οι τριετίες στον υπολογισμό του μισθού τους, αφού χιλιάδες εργάτες θα αμείβονται σχεδόν εφ' όρου ζωής με 586 ευρώ μεικτά, περίπου 511 ευρώ καθαρά, ενώ οι νεότεροι σε ηλικία μπαίνουν με μισθούς κάτω από τα 500 ευρώ, αφού απολύει κατά χιλιάδες από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τώρα θα πρέπει να «πουν και ευχαριστώ».

Η κυβέρνηση δια του Γ. Βρούτση, ισχυρίζεται ότι αυξάνεται ο μισθός των εργαζομένων εξαιτίας της μείωσης κατά 1% των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων. Η αλήθεια είναι πως αυτή η "αύξηση" θα προέλθει κυριολεκτικά από την τσέπη των ίδιων των εργαζομένων. Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση ικανοποιώντας την πάγια απαίτηση του κεφαλαίου, μειώνει τις εργοδοτικές εισφορές τώρα κατά 2,9% συν 1,1% παλαιότερα και άλλο 1% σε σύντομο χρονικό διάστημα, σύνολο 5% μειωμένες εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές, γεγονός που θα σημάνει και μια ακόμη ευθεία βολή στα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων. Τα 15 ευρώ που σε ορισμένους εργαζόμενους - εξαιτίας της μείωσης κατά 1% των ασφαλιστικών εισφορών- θα φανούν σαν αύξηση, δεν είναι τίποτα άλλο από το κόκκαλο που πετούν απ' το τραπέζι βιομήχανοι και κυβέρνηση, για να χειροκροτήσουν οι εργαζόμενοι το ήδη μεγάλο φαγοπότι που με το πολυνομοσχέδιο αποκτά χαρακτηριστικά άγριας εκμετάλευσης στο διηνεκές.