Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Διαβάστε το 4σέλιδο του ΚΚΕ για τη νεολαία

Διαβάστε το 4σέλιδο του ΚΚΕ για τη νεολαία ενόψει των Ευρωεκλογών, Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών. (Παρακάτω επισυνάπτεται ολόκληρο σε μορφή PDF).

Με κεντρικό σύνθημα: «Ψηφίζουμε-δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Γιατί δύναμη, ελπίδα είναι του λαού», καλεί τους νέους να κρίνουν με βάση τη ζωή τους. 

«Το εκμεταλλευτικό σύστημα θέλει να είναι οι νέοι άνθρωποι του χεριού του, να στηρίζουν τα κόμματα και τις κυβερνήσεις τους. Εάν αυτό δε συμβαίνει, τους θέλει στην άκρη, να απέχουν, να μη γίνονται εμπόδιο. Η απάθεια, ο μηδενισμός, η αδιαφορία συμφέρουν όσους επιδιώκουν να ζήσουμε χωρίς δικαιώματα». 


(...) «Η ΕΕ έσωσε τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τσάκισε τους λαούς της Ευρώπης.

Γι’ αυτό στην ΕΕ:

26,7 εκατομμύρια είναι άνεργοι και άνεργες.

Σχεδόν 120 εκατομμύρια άνθρωποι δοκιμάζονται από τη φτώχεια.

Σήμερα εντός της ΕΕ το 60% των νέων είναι άνεργοι, απομονωμένοι από το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Εκατομμύρια νέοι και νέες σήμερα είναι απομονωμένοι από βασικά δικαιώματα: Την ασφάλιση, τη δημόσια και δωρεάν Παιδεία, την Υγεία. Είναι απομονωμένοι από το δικαίωμά τους στον Αθλητισμό, τον Πολιτισμό, τις διακοπές. Κι αυτό γιατί αυτές οι υποδομές και οι τομείς ή έχουν εγκαταλειφθεί ή έχουν παραδοθεί στην κερδοσκοπία των επιχειρηματικών ομίλων. Χιλιάδες νέα ζευγάρια δυσκολεύονται να ανοίξουν το δικό τους σπιτικό, έστω να φτιάξουν τη δική τους οικογένεια».

(...) «Το ΚΚΕ δεν τρέφει αυταπάτες για την ΕΕ, δεν έχει δεσμεύσεις και εξαρτήσεις. Ήταν πάντα με συνέπεια αντίθετο με τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ. 

Λύση υπέρ του λαού και της νεολαίας υπάρχει. Το ΚΚΕ αγωνίζεται και προτείνει μια νέα οργάνωση της παραγωγής και της κοινωνίας όπου τα μονοπώλια, ο φυσικός και ορυκτός πλούτος θα κοινωνικοποιηθούν και θα λειτουργούν για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού και της νεολαίας και όχι για τους καπιταλιστές.

Για να δυναμώσει αυτή η προοπτική είναι αναγκαίο να εκφραστεί η αντίθεση της νεολαίας στην πολιτική που την καταδικάζει στην ανεργία, στην αμορφωσιά, στην κακοπληρωμένη για λίγους μήνες δουλειά, στη φτώχεια. Είναι αναγκαίο να ενισχυθεί η δύναμη εκείνη που μάχεται αταλάντευτα για τα σύγχρονα δικαιώματα και για τη μόνη φιλολαϊκή διέξοδο».