Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Πέραμα: Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των καθαριστριών έφεραν αποτελέσματα

Στα πλαίσια επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών που ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη οι καθαρίστριες στο Δήμο Περάματος επέβαλαν να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους.
Αντιπροσωπεία του σωματείου καθαριστών σχολείων δημόσιας – ιδιωτικής εκπαίδευσης και των καθαριστριών συναντήθηκε με το Δήμαρχο απαιτώντας την πληρωμή των δεδουλευμένων τους.
Παρά τις απειλές και τον εκβιασμό του Δημάρχου και του προέδρου των σχολικών επιτροπών με απολύσεις, η αγωνιστική πίεση των εργαζομένων, είχε σαν αποτέλεσμα να τους καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα που τους οφείλονταν.

Η απόφαση των εργαζομένων να μην υποχωρήσουν και η έμπρακτη ταξική αλληλεγγύη των Συνδικάτων, Σωματείων, της Ομοσπονδίας, της Ένωσης και των Συλλόγων Γονέων, του Συλλόγου Γυναικών, ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, της ΔΑΣ ΟΤΑ εργαζομένων Περάματος και των άλλων φορέων της πόλης, που βρέθηκαν στο πλευρό τους από την αρχή έφεραν αποτέλεσμα.
Οι εργαζόμενες δηλώνουν ότι ο αγώνας συνεχίζεται με πλαίσιο διεκδικήσεων:
  • Καμία απόλυση συμβασιούχου στην καθαριότητα των σχολείων.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων καθαριστών-καθαριστριών χωρίς όρους και προϋποθέσεις με μισθούς σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.