Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

«Ευσεβής» πόθος της «Αυγής» η απομόνωση του ΚΚΕ ...και τέτοιος θα παραμείνει!

Με αφορμή το μήνυμα του ΚΚΕ για τη νέα χρονιά, η «Αυγή» (στο φύλλο του Σαββάτου 29/12/2012) αναφέρεται στην πραγματοποίηση του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ τον Απρίλη και γράφει ότι «αναμένεται να αποφασιστεί η πλήρης πολιτική απομόνωση του κόμματος», την οποία διευκρινίζει ότι εννοεί «από κάθε πρόταση για συνεργασία, σε οποιοδήποτε μέτωπο - συνδικαλιστικό ή πολιτικό - με την υπόλοιπη Αριστερά».
Δηλαδή, η «Αριστερά» των συνοδοιπόρων του εργατοπατερισμού και των πλειοψηφιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, η «Αριστερά» που πίνει νερό στο όνομα της ΕΕ και της καπιταλιστικής ανάπτυξης, η «Αριστερά» που δεν θα έλεγε όχι σε συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Π. Καμμένου, η «Αριστερά» του «ναι» στο Μάαστριχτ, η «Αριστερά» που θα μπορούσε κανείς να της υπενθυμίσει χίλια δύο πράγματα, εγκαλεί το ΚΚΕ για «πολιτική απομόνωση».

Τους υπενθυμίζουμε ότι το ...«απομονωμένο» ΚΚΕ συναντά καθημερινά τους εργαζόμενους στους τόπους δουλειάς και στους αγώνες. Οι κομμουνιστές συμπορεύονται με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τη νεολαία και τις γυναίκες, μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ, μέσα από τις Λαϊκές Επιτροπές. Μέσα στις μεγάλες συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και των αγωνιστικών συσπειρώσεων.
Το ΚΚΕ αγωνίζεται για το δυνάμωμα της Λαϊκής Συμμαχίας και το Συνέδριό του θα αποτελέσει βήμα αποφασιστικής ενίσχυσης αυτής της προσπάθειας. Αυτό ενοχλεί τον ΣΥΡΙΖΑ και την «Αυγή», που θέλουν, όπως και η αστική τάξη, να χτυπηθεί το ΚΚΕ και να μετατραπεί σε συνιστώσα της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας.
Κόντρα σε αυτές τις επιδιώξεις, το ΚΚΕ θα δώσει όλες τις δυνάμεις του για την αναζωογόνηση και ανασύνταξη του εργατικού-λαϊκού κινήματος, ώστε να μπορέσει ο ίδιος ο λαός να αποκρούσει τα βάρβαρα μέτρα, να προστατευθούν οι άνεργοι και οι φτωχές λαϊκές οικογένειες. Για να καθορίσει ο λαός τις εξελίξεις προς όφελός του.
«Με ένα... μνημόνιο ξεχνιέμαι» (;)
Και μέσα στα άλλα βαθυστόχαστα, τι άλλο «ανακάλυψε» η «Αυγή» για να κάνει κριτική στο μήνυμα του ΚΚΕ για τη νέα χρονιά; Ότι ...«η λέξη "Μνημόνιο" δεν υπάρχει στο κείμενο»!
Βολική «ανακάλυψη», βολική ψευτοκριτική. Εξάλλου στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν αναγάγει σε επιστήμη την «αντι-μνημονιολογία» που χρησιμοποιείται για πάσα νόσο.
Εκτός από βολικό βέβαια είναι και λογικό, αφού για τον ΣΥΡΙΖΑ και την «Αυγή» κάνουν «τζιζ» λέξεις όπως καπιταλισμός, πλουτοκρατία, μονοπώλια, καπιταλιστική ανταγωνιστικότητα, ταξική πάλη, αποδέσμευση, Ευρωπαϊκή Ένωση, εργατικό κίνημα και πολλές άλλες.
Με ένα «μνημόνιο-αντιμνημόνιο» ξεχνιούνται και βολεύονται...
Αναμένουμε η κριτική από την «Αυγή» και τον ΣΥΡΙΖΑ να δυναμώσει και να γίνει ακόμα πιο σκληρή. Να αφορά την απουσία υποδείξεων για την «ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας», τη «στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας», τα «λελογισμένα κέρδη» και …ας μη συνεχίσουμε, ξέρουν αυτοί από μόνοι τους.