Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Διαβεβαιώσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε τράπεζες και αγορές για παραμονή στο Ευρώ

«Ευρωπαϊκότερος» της ΕΕ θέλει να εμφανισθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενος δηλώσεις αξιωματούχων της ΕΕ.

Προκειμένου να καθησυχάσει επιχειρηματικούς ομίλους, τράπεζες και αγορές, παραπέμπει στον εκπρόσωπο της Κομισιόν που, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε «σύμφωνα με το άρθρο 143, παράγραφος 3 της Συνθήκης της ΕΕ, η συμμετοχή στην Ευρωζώνη είναι αμετάκλητη».

Σε ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει «μετά και τη σημερινή δήλωση του εκπροσώπου Tύπου της Κομισιόν ότι η "ένταξή στην Ευρωζώνη είναι αμετάκλητη", που ακολουθεί και την αντίστοιχη δήλωση Ντράγκι ότι "δεν θα γίνει διάσπαση στην Ευρωζώνη", το περίφημο grexit συντηρείται μόνο από την ανεύθυνη και επικίνδυνη κυβέρνηση Σαμαρά».

Διαβεβαιώνει υπεύθυνα ότι δεν επιθυμεί έξοδο από το Ευρώ, όμως η παραμονή στην Ευρωζώνη και την ΕΕ σημαίνει εφαρμογή των όσων προβλέπουν τόσο οι συνθήκες της ΕΕ όσο και οι συμφωνίες που έχουν υπογράψει οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Μετά τον Β. Σόιμπλε το υπενθυμίζει και ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρ. Ολάντ λέγοντας ότι «η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα». Αυτές τις δηλώσεις δεν τις επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε και ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας που ζητά τηλεοπτικό διάλογο με τον Αντώνη Σαμαρά δίχως την παρουσία άλλων πολιτικών αρχηγών.