Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Τετρασέλιδο του ΚΚΕ για τις εκλογές του Γενάρη

«ΤΩΡΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ KKE. Την επόμενη µέρα πιο δυνατό στη Βουλή και στο λαό! Είναι κρίσιμη περίοδος και είναι ώρα ευθύνης. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για νέες αυταπάτες. Για να µην ξεγελάσουν και πάλι το λαό», τονίζεται μεταξύ άλλων στο τετρασέλιδο που κυκλοφόρησε το ΚΚΕ για τις εκλογές του Γενάρη.

Μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Γιατί την επόµενη µέρα των εκλογών θα είναι εδώ και θα συνεχίζουν να µατώνουν το λαό η ΕΕ µε τα "µνηµόνια διαρκείας", τα µονοπώλια που τα απαιτούν, όποια κι αν είναι η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές, αυτοδύναµη ή συνεργασίας.


Θα είναι εδώ το σύνολο των αντιλαϊκών νόµων, οι ανταγωνισµοί στην ΕΕ, που έφεραν µεγαλύτερη φτώχεια, ανεργία και φοροεξόντωση των λαϊκών στρωµάτων.

Θα είναι εδώ το δηµόσιο χρέος, όπως ήταν πάντα, το οποίο αναγνωρίζουν οι ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, κάθε κόµµα που γίνεται κυβέρνηση για λογαριασµό του κεφαλαίου.

Με τα σηµερινά δεδοµένα, η κυβέρνηση που θα προκύψει δεν πρόκειται ούτε να αναπληρώσει τις απώλειες ούτε να δώσει πραγµατική ανάσα στο λαό. Θα συνεχίσει τα αντιλαϊκά διαρθρωτικά µέτρα, εφόσον έχει δεσµεύσεις απέναντι στην ΕΕ και τα µονοπώλια.

Γι’ αυτό ψηφίζουµε ΚΚΕ.

Για δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση που να ανοίγει δρόµο, να καλλιεργεί αισιοδοξία στο λαό, να δυναµώνει τη λαϊκή συµµαχία για την ανατροπή.

Είναι η σίγουρη δύναµη, που δεν συµβιβάζεται µε τα µεγάλα συµφέροντα και µάχεται σταθερά για το δίκιο και τα δικαιώµατα των εργαζοµένων και των νέων, για να ανοίξει ο δρόµος για φιλολαϊκή διέξοδο.

Τώρα ψηφίζουµε ΚΚΕ!
  • Για να ανοίξουµε το δρόµο για τη µοναδική λύση υπέρ του λαού, που θα οδηγήσει στη λαϊκή ευηµερία µε την εργατική τάξη και το λαό στο τιµόνι της εξουσίας. Με τη µονοµερή και ολοσχερή διαγραφή του χρέους, την αποδέσµευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, την κοινωνικοποίηση των µονοπωλίων. Σε αυτή τη λαϊκή διακυβέρνηση το ΚΚΕ θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.
  • Για να µην ξεγελάσουν και πάλι το λαό µε εκβιασµούς, ψεύτικες υποσχέσεις και στηµένους καυγάδες. Γιατί το ΚΚΕ θα είναι απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική που θα συνεχίζει τα βάρβαρα µέτρα δίνοντας ψίχουλα στο λαό. Θα πρωταγωνιστήσει, µέσα και έξω από τη Βουλή, για να υπάρχει µαχητική λαϊκή αντιπολίτευση, για να ασκηθεί πραγµατική λαϊκή πίεση, που έως τώρα δεν υπήρξε, είτε από δισταγµό είτε από αυταπάτες.
  • Γιατί το ΚΚΕ αποτελεί τη δύναµη που, χωρίς υποχωρήσεις και παλινωδίες, πρωτοστατεί στην οργάνωση του αγώνα του λαού για την κατάργηση όλων των εφαρµοστικών νόµων και την ανάκτηση των απωλειών. Αγωνίζεται µε συνέπεια και ανιδιοτέλεια για το δίκιο των εργατοϋπαλλήλων, τα δικαιώµατα των νέων, των γυναικών, των ανέργων, των αυτοαπασχολούµενων, των φτωχών αγροτών, για να οργανωθεί η λαϊκή αλληλεγγύη.
  • Γιατί παλεύει ενάντια στη συµµετοχή της Ελλάδας σε ιµπεριαλιστικές συµµαχίες και πολέµους, που γίνονται ή προετοιµάζονται για τα συµφέροντα των µεγάλων επιχειρηµατικών οµίλων. Υπερασπίζεται τα κυριαρχικά δικαιώµατα της χώρας, ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, παλεύει για την έξοδο της χώρας και να µη συµµετέχει σε επεµβάσεις σε βάρος λαών.
  • Παλεύει για να αποµονωθεί και να ηττηθεί η φασιστική ιδεολογία και δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, µε όποιο πρόσωπο και αν εµφανίζεται αυτή.
  • Για να αναγεννηθεί το εργατικό - λαϊκό κίνηµα, να συγκροτηθεί και να δυναµώσει η κοινωνική λαϊκή συµµαχία ενάντια στα µονοπώλια και τον καπιταλισµό.
Με την ψήφο µας κάνουµε το ΚΚΕ πιο δυνατό.

Γιατί αυτή θα είναι η δύναµη που θα είναι δίπλα στο λαό και µπροστά στον αγώνα για το µισθό, τη δουλειά, τα δικαιώµατά του. Πιστεύει ότι ο λαός έχει το δικαίωµα και τη δυνατότητα να ζήσει πολύ καλύτερα.

Για να εµπιστευτεί ο λαός τη δύναµή του, να γίνει πρωταγωνιστής και να ανοίξει το δρόµο στην ευηµερία µε τη δική του εξουσία».

Επισυνάπτεται ολόκληρο το τετρασέλιδο σε μορφή pdf.

Συνημμένα Αρχεία: