Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Τα στοιχεία αποκαλύπτουν την «ανάπτυξη» που μας υπόσχονται η ΕΕ και τα κόμματα που τη στηρίζουν


Τα τελευταία στοιχεία του ΙΚΑ για την απασχόληση αποδεικνύουν  τι σημαίνει ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα στα πλαίσια της ΕΕ.


Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, σημειώνεται αύξηση των ασφαλισμένων κατά 14,79% το Μάη του 2014, σε σύγκριση με το Μάη του 2013.


Τι άλλο δείχνουν τα στοιχεία;


Το ίδιο διάστημα το μέσο ημερομίσθιο μειώθηκε κατά 7,93%, ενώ συνεχίστηκε η αύξηση της μερικής απασχόλησης έναντι των θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης. Πιο συγκεκριμένα, η αύξηση της μερικής απασχόλησης ήταν εντυπωσιακή πλησιάζοντας το 35,03%, φυσικά με μισθούς πείνας και αντίστοιχα ψαλιδισμένα τα ασφαλιστικά δικαιώματα. Δηλαδή, αυξάνονται, σε όφελος του κεφαλαίου, οι μισοάνεργοι- μισοαπασχολούμενοι στην αγορά εργασίας, δηλαδή αυξάνεται ακόμη περισσότερο ο βαθμός εκμετάλλευσής τους και το μοίρασμα της φτώχειας.



Η μέση απασχόληση στις κοινές επιχειρήσεις μειώθηκε κατά 2,94%, ενώ το μέσο ημερομίσθιο μειώθηκε στις κοινές μειώθηκε κατά 7,87%, στα οικοδομοτεχνικά έργα μειώθηκε κατά 12,70% και στο σύνολο κατά 7,93%.

Ο μέσος μισθός στις κοινές επιχειρήσεις μειώθηκε κατά 10,57% και στα οικοδομοτεχνικά έργα μειώθηκε κατά 3,94%.


Στις κοινές επιχειρήσεις με πλήρη απασχόληση το μέσο ημερομίσθιο μειώθηκε κατά 6,18%, ενώ ο μέσος μισθός μειώθηκε κατά 7,47%.


Αυτή είναι η περιβόητη ανάπτυξη που μας υπόσχονται τα κόμματα που υπερασπίζονται το μονόδρομο της ΕΕ. Δηλαδή, ανάπτυξη για τα κέρδη των μονοπωλίων, που πηγάζει από το τσάκισμα των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων και βασίζεται στα συντρίμμια και στα αποκαΐδια των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων.


Ο λαός δεν έχει τίποτα να περιμένει από αυτήν την πολιτική, όποιο και αν είναι το κόμμα που θα την ασκήσει από τη θέση της κυβέρνησης.


Την επόμενη μέρα αυτό που χρειάζεται ο λαός είναι:


Δυνατό ΚΚΕ,

  • για ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση,
  • για ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος
  • για το δυνάμωμα του αγώνα για Συλλογικές Συμβάσεις που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες
  • για την κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας
  • για μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους.