Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Αλ. Τσίπρας: Δεν θα βλάψουμε την ΕΕ, θα σώσουμε το ευρώ

Με ένα ακόμα άρθρο ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο δεσμεύεται έναντι αγορών και τραπεζών για διαχείριση της κρίσης εντός ευρώ με γνώμονα τα επιχειρηματικά κέρδη, αλλά ξεδιπλώνει επιχειρήματα για να καταδείξει πως οι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν συμφέρον να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η δική μου Ελλάδα δεν θα βλάψει την Ευρώπη», διαβεβαιώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με άρθρο του στην ιταλική εφημερίδα «Corriere de la Sera». Συνεχίζοντας γίνεται σαφέστερος, λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ούτε δράκος ούτε απειλή: Είναι μόνο η φωνή της λογικής και μπορεί να σημάνει εγερτήριο στην Ευρώπη για να την βγάλει από το μούδιασμα και την παθητικότητα».


Ξεκαθαρίζει για μια ακόμα φορά πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει την κατάρρευση, αλλά τη σωτηρία του ευρώ. Και είναι αδύνατο να σωθεί το ευρώ όταν το δημόσιο χρέος είναι εκτός ελέγχου. Και το χρέος δεν είναι μόνο ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό πρόβλημα. Και η Ευρώπη πρέπει να δεσμευτεί ότι θα εργαστεί αναζητώντας βιώσιμη λύση».

Κι αφού ξεκαθαρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να θεωρείται απειλή, αλλά κόμμα της ΕΕ και των επιχειρηματικών ομίλων και πως δεν θα κάνει το παραμικρό που θα τους βλάψει, για το λαό αραδιάζει μεγαλόσχημα συνθήματα με γερές δόσεις αυταπάτης.

Ισχυρίζεται ότι «στις 25 Ιανουαρίου οι Έλληνες καλούνται να γράψουν ιστορία με την ψήφο τους, να χαράξουν ένα δρόμο ανανέωσης και ελπίδας για όλους τους Ευρωπαίους, καταδικάζοντας τις αποτυχημένες πολιτικές λιτότητας και αποδεικνύοντας ότι όταν θέλει ο λαός, ότι έχει το κουράγιο να τολμήσει και να ξεπεράσει τα άγχη και τους φόβους, η κατάσταση μπορεί ν’ αλλάξει».

Το αράδιασμα αυταπατών δεν τελειώνει εδώ καθώς επιχειρεί να εμφανίσει τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αντίθετες με εκείνες της Γερμανικής Καγκελαρίας και ούτε λίγο ούτε πολύ καλεί το λαό να στηρίξει τις πολιτικές της ΕΚΤ.

Αναφέρει χαρακτηριστικά πως «οι ελληνικές εκλογές θα είναι το πεδίο όπου θα δοκιμαστούν οι δύο στρατηγικές (σ.σ. της Γερμανίας από τη μία και της ΕΚΤ από την άλλη). Είμαι σίγουρος ότι θα επικρατήσει η δεύτερη και για έναν ακόμα λόγο. Γιατί η Ελλάδα είναι η πατρίδα του Σοφοκλή, που μας έχει διδάξει, με την Αντιγόνη, ότι καμιά φορά υπέρτατος νόμος είναι η δικαιοσύνη».

Ωστόσο και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει πως αφ' ενός μεν οι αντιθέσεις εντός ΕΕ αντανακλούν πανίσχυρα και αντικρουόμενα επιχειρηματικά συμφέροντα αφ' ετέρου δε πολιτική της ΕΚΤ είναι να δίνει ζεστό χρήμα απευθείας στους επιχειρηματικούς ομίλους με την αγορά των χρεών τους, ενώ για τους λαούς συστήνει συνέχιση των αντιλαϊκών μέτρων ελέω ανταγωνιστικότητας.

Φαίνεται πως το μείγμα Τσίπρα συναντά το μείγμα Ντράγκι για τη διευκόλυνση των επιχειρηματικών ομίλων.