Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Γ. Σταθάκης: Προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ η άρση των εμποδίων για τις επιχειρήσεις

Ως κόμμα των επιχειρηματικών ομίλων εμφανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Σταθάκης, με συνέντευξή του στους Financial Times, δηλώνοντας ότι προτεραιότητα είναι η προστασία των επιχειρηματικών κερδών.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, ο Γιώργος Σταθάκης ανέφερε πως «προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων για την άσκηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, κίνηση η οποία αποτελεί προϋπόθεση για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει πως «είναι σκόπιμο να διακρίνουμε μεταξύ της υγιούς επιχειρηματικής δραστηριότητας, που πρέπει να ενισχυθεί και να διευκολυνθεί, και στις εταιρίες οι οποίες διατηρούν διασυνδέσεις με την πολιτική ελίτ, και με αυτό τον τρόπο βλάπτουν τον ανταγωνισμό».


Με βάση αυτό τον διαχωρισμό, ο Γιώργος Σταθάκης αφήνει σαφώς να εννοηθεί ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ξαναμοιράσει την πίτα των κερδών, και αναφέρει οτι «η περίπτωση των μεγάλων μέσων ενημέρωσης ξεχωρίζει εξαιτίας τής μέχρι σήμερα απουσίας οποιασδήποτε διαγωνιστικής διαδικασίας, για την εκμίσθωση από το ελληνικό δημόσιο των τηλεοπτικών συχνοτήτων».

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαχωρίζει μόνο τους επιχειρηματίες σε υγιείς και μη, προκειμένου να στηρίξει το κεφάλαιο, ξεχωρίζει και τις ιδιωτικοποιήσεις σε προβληματικές και μη, όπως έπρατταν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Αναφέρθηκε «στις περιπτώσεις προβληματικών ιδιωτικοποιήσεων όπως αυτές του Ελληνικού, καθώς και αυτές των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας», και ισχυρίστηκε πως «οι συγκεκριμένες ιδιωτικοποιήσεις και παραχωρήσεις δεν έχουν ακόμα επικυρωθεί νομικά, και σε περίπτωση ανάληψης κυβερνητικών ευθυνών από τον ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσαν να ακυρωθούν από τη Βουλή».

Επίσης αναφέρει πως δεν χρειάζονται δανεικά μέχρι το καλοκαίρι, καθώς όπως λέει «η χώρα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας μέχρι τον Ιούλιο, και αυτό χωρίς να συνυπολογιστούν μορφές βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης, από την έκδοση εντόκων γραμματίων στην εσωτερική αγορά».