Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Αντ. Σαμαράς: Πλειοδοσία προεκλογικών παροχών και κινδυνολογίας

Εκτός από την κινδυνολογία, η Νέα Δημοκρατία επιστρατεύει και τις προεκλογικές εξαγγελίες, όπως αποδείχθηκε από την ομιλία του Α. Σαμαρά στη Λάρισα. «Δεν αναγνωρίζω στον κ. Τσίπρα το δικαίωμα να κερδοσκοπεί επάνω στον πόνο του ελληνικού λαού», δήλωσε ο πρωθυπουργός, ενώ υποσχέθηκε ότι μετά τη συμφωνία με την τρόικα θα καταρτίσει οδικό χάρτη για την μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών.

Ο Α. Σαμαράς κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι οδηγεί τη χώρα σε χρεοκοπία και σε πιστωτική ασφυξία, και εν τέλει εκτός Ευρώπης.
Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι έγιναν και λάθη τα τελευταία δυόμισι χρόνια, και είπε ότι μετά τη συμφωνία με την τρόικα θα καταρτίσει οδικό χάρτη για τη μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών μαζί με την προώθηση της συνταγματικής αναθεώρησης.
Ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να φορολογηθούν οι επιδοτήσεις των αγροτών. Αναφέρθηκε στα έργα που γίνονται στην περιφέρεια Θεσσαλίας, λέγοντας ότι συνεχίζεται το έργο του Αχελώου, αυτή τη στιγμή τρέχουν στη Θεσσαλία 1.100 έργα ύψους 1,2 δισ. ευρώ.
Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών, και υποστήριξε ότι το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει μειωθεί.
Υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια, και γι' αυτό -όπως είπε- οδηγεί τη χώρα σε εκλογές. «Ήταν λάθος να μας πάνε σε εκλογές την ώρα που άρχισε να ανακάμπτει η χώρα. Γι' αυτό και θα τους τιμωρήσει ο λαός, που τον έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους», είπε.
Με τον ΣΥΡΙΖΑ, συνέχισε ο Αντώνης Σαμαράς, θα κινδυνεύσουν οι ευρωπαϊκές επιδοτήσεις και το ΕΣΠΑ, συνολικά κονδύλια για την επόμενη επταετία 43,5 δισ. ευρώ. Ο πρώτος που θα χάσει θα είναι ο αγρότης και η αγροτική περιφέρεια, προειδοποίησε ο Α. Σαμαράς και συνέχισε, λέγοντας ότι επίσης θα κινδυνεύσει και η ρευστότητα. «Θα λείψουν άμεσα 15 δισ. ευρώ μετά το Μάρτιο. Θα τα χάσουμε γιατί, όπως μας έχουν προειδοποιήσει, όποιος δεν τηρεί τους όρους της ΕΕ δεν παίρνει χρήματα. Θα οδηγήσουν τη χώρα σε πιστωτική ασφυξία. Αυτή είναι η αλήθεια, και έχω υποχρέωση να τη λέω».
Τέλος, ο πρωθυπουργός έκανε και ειδική αναφορά στη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού, λέγοντας ότι συνιστά «λαμπρή επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας».