Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

ΠΑΣΟΚ: Ο Γ. Φλωρίδης επικεφαλής στο Επικρατείας - Εξυμνεί τους στόχους του κεφαλαίου

Με ύμνους στα βασικά προτάγματα της αστικής τάξης υποδέχθηκε ο Γιώργος Φλωρίδης την τοποθέτησή του στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

Ξεκαθάρισε ότι συμπαρατάσσεται με το ΠΑΣΟΚ για να εγγυηθεί την παραμονή της χώρας στην ΕΕ, τη συνέχιση των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων και την «εθνική ενότητα» που χρειάζεται μετά τις εκλογές.


Ο Γιώργος Φλωρίδης δήλωσε ότι συμπαρατάσσεται με το ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Παράταξη γιατί η χώρα «πρέπει να φυλάξει, ως κόρην οφθαλμού, το ευρωπαϊκό κεκτημένο και ταυτόχρονα ν’ ανοίξει ο δρόμος για μια ασφαλή έξοδο από την κρίση, η οποία ασφαλής έξοδος από την κρίση θα έρθει μόνο μέσα από γενναίες μεταρρυθμίσεις». Πρόσθεσε ότι «πρέπει να ορθωθεί μια ισχυρή δύναμη απέναντι στο συντηρητικό εκβιασμό και απέναντι στον αριστερό, ανεύθυνο λαϊκισμό». 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος συναντήθηκε μαζί του και δήλωσε ότι ο Γιώργος Φλωρίδης έχει «καθαρές ιδεολογικές και πολιτικές θέσεις» γιατί «πιστεύει σε μια Ελλάδα ανταγωνιστική, ισχυρή, μέσα στην Ευρώπη». Επίσης εξήρε το γεγονός ότι «είχε το δημοκρατικό και παραταξιακό ήθος να παραιτηθεί και να παραδώσει τη βουλευτική έδρα του όταν διαφώνησε με τις καταστάσεις που είχαν διαμορφωθεί πριν τον ανασχηματισμό του Ιουνίου 2011».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εμφάνισε το ΠΑΣΟΚ ως τη δύναμη που μπορεί να διασφαλίσει το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας μετά τις εκλογές. «Το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη μπορεί να είναι ο μόνος εγγυητής για τη μετεκλογική πορεία της χώρας. Γιατί η χώρα χρειάζεται εθνική ενότητα που κατακτήσαμε με τόσες θυσίες», είπε.