Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Καταγγελία της Γραμματείας Νάξου του ΠΑΜΕ για τη δημοτική αρχή



 
e-mail: pamenaxoy@yahoo.gr τηλ. : 6944693936 – 6906279789

22/5/2013
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΚΑΛΕΣΜΑ
Εργαζόμενες, εργαζόμενοι,

Η επίθεση της κυβέρνησης, της ΕΕ, των μονοπωλίων ενάντια στα δικαιώματα μας, ενάντια στις ζωές μας συνεχίζεται.

Οι αντεργατικοί και φοροληστρικοί νόμοι, τα χαράτσια διαδέχονται το ένα το άλλο. Η απαξίωση και κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων (με την ανοχή και συναίνεση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ) καταργούν δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών.


Στόχος τους οι εργαζόμενοι να πληρώσουμε την κρίση τους και αυτοί να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Σε μια περίοδο που η ανεργία καλπάζει ανεξέλεγκτα και η μαύρη και απλήρωτη εργασία διογκώνεται, ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εφαρμόζοντας τις πιο πάνω πολιτικές, πιστός στις επιταγές των ντόπιων και ξένων αφεντάδων και εκμεταλλευόμενος την ανάγκη για εργασία,  κρατάει σε ομηρία μερικές δεκάδες εργαζομένων και τους απασχολεί σε συνθήκες δουλείας χωρίς εργασιακά δικαιώματα, ανασφάλιστους και απροστάτευτους στον τομέα της καθαριότητας, βαφτίζοντας τους εθελοντές και την εργασία τους κοινωνική προσφορά.

Αμοιβή τους η ελπίδα και η υπόσχεση του δήμου να μεσολαβήσει για την μελλοντική πρόσληψή τους από τους εργολάβους… όταν τους παραχωρηθούν εργασίες του δήμου.

Καταγγέλλουμε τις ενέργειες ως απαράδεκτες, αντεργατικές και ανήθικες.

Καλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους της Νάξου και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους στο δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, όλοι μαζί συντονισμένα και οργανωμένα να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των συναδέλφων μας. 

Γραμματεία Νάξου