Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Πρωτοβουλία του ΚΚΕ για την ασφάλιση

ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ - ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ
Πρωτοβουλία αναλαμβάνει το ΚΚΕ για την ανάδειξη των προβλημάτων των συνταξιούχων και των οικογενειών τους, για την υπεράσπιση των συντάξεων και των ασφαλιστικών ταμείων από νέα πλήγματα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα έχει συνάντηση με όλες τις συνταξιουχικές οργανώσεις και τις οργανώσεις των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία.


Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Η επίθεση των τελευταίων χρόνων στις συντάξεις και τα ασφαλιστικά δικαιώματα έχει οδηγήσει τους συνταξιούχους και τις οικογένειές τους στη φτώχεια, την ανέχεια και την ανασφάλεια και τα ασφαλιστικά ταμεία στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων ζει με συντάξεις κάτω από 500 ευρώ. Από αυτές τις πενιχρές συντάξεις δεν ζουν μόνο οι ίδιοι. Σήμερα, σε συνθήκες κρίσης, φτώχειας και τεράστιας ανεργίας, απ’ τις πενιχρές συντάξεις ζουν εκατομμύρια οικογένειες. Επιπλέον οι συνταξιούχοι - και μόνο όσοι μπορούν - είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν όλο και περισσότερα οι ίδιοι για παροχές Υγείας και Πρόνοιας που θα έπρεπε να εξασφαλίζει το κράτος δωρεάν, όπως για εξετάσεις, φάρμακα, περίθαλψη, βοήθεια στο σπίτι.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση, με πρόσχημα την κακή οικονομική κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων, προετοιμάζει νέο πλήγμα στο ασφαλιστικό σύστημα με δραστική μείωση στις συντάξεις, κύριες και επικουρικές. Τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων είναι αποτέλεσμα της ίδιας αντεργατικής πολιτικής. Το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του, όλα τα προηγούμενα χρόνια, λεηλάτησαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων με διάφορους τρόπους και με το χρηματιστήριο, τα "κούρεψαν" με τις δανειακές συμβάσεις και τα μνημόνια. Ταυτόχρονα απαλλάσσουν τη μεγαλοεργοδοσία από τις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές, μειώνουν τα μεροκάματα και τους μισθούς, γιγαντώνουν την ανασφάλιστη εργασία.

Το ΚΚΕ απαιτεί: Καμία άλλη περικοπή στις συντάξεις. Να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες όλων των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία. Να αυξηθούν οι συντάξεις. Να εξασφαλιστεί δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια για τους συνταξιούχους και τις οικογένειές τους. Κανένας συνταξιούχος αβοήθητος. Το ΚΚΕ στη σημερινή δύσκολη κατάσταση για τους συνταξιούχους και το λαό ανοίγει τη συζήτηση και θα πρωτοστατήσει σε πρωτοβουλίες για την ανάσχεση της νέας επίθεσης που ετοιμάζεται, για την ανάδειξη των οξυμένων προβλημάτων, τη διεκδίκηση λύσεων.

Στις 13 Μάη και ώρα 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με εκπροσώπους όλων των συνταξιουχικών οργανώσεων και τις οργανώσεις των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, στην αίθουσα του Συλλόγου Εργαζομένων πρώην Αγροτικής Τράπεζας (Αμερικής 10)».