Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΝΑΞΟΥ του ΚΚΕ Για την τραμπούκικη επίθεση χρυσαυγίτη σε μέλος του ΠΑΜΕ


 
Η Κ.Ο. Νάξου του ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία της Νάξου να καταδικάσουν μαζικά και αποφασιστικά τη την τραμπούκικη επίθεση σε μέλος του ΠΑΜΕ Νάξου από χρυσαυγίτη, ιδιοκτήτη γνωστού νυκτερινού χώρου διασκέδασης.

Τα τελευταία γεγονότα, με τη δολοφονία του Π. Φύσσα, την δολοφονική επίθεση στο Πέραμα σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, σαν συνέχεια επιθέσεων σε μετανάστες, αλλά και το σημερινό επεισόδιο δείχνουν τον εγκληματικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής και ότι ο στόχος τους είναι το οργανωμένο κίνημα και οι Κομμουνιστές.  

Η εγκληματική και δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής έχει στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Αποθρασύνεται από την πολύμορφη στήριξη που της παρέχουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τα μεγαλοσυμφέροντα, που τη γέννησαν και τη θρέφουν, για να επιτίθεται σε όσους παλεύουν, σηκώνουν κεφάλι, να επιτίθεται στο εργατικό – λαϊκό κίνημα.


Ο λαός και η νεολαία μπορούν να σταματήσουν τη δολοφονική δράση των ναζιστών.

 Τα σωματεία των εργαζομένων, οι μαζικοί φορείς παντού, οι Λαϊκές Επιτροπές και στον τόπο μας μπορούν να απομονώσουν τους θρασύδειλους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής και να προστατεύσουν το λαό από το δηλητήριο και τη δράση τους. Να δυναμώσουν τη λαϊκή συμμαχία για να μπει τέρμα στη δράση των ναζί και του συστήματος που τους θρέφει.

Ο λαός έχει τη δύναμη να απορρίψει και να απομονώσει τις εγκληματικές, απάνθρωπες θεωρίες της ΧΑ. Έχει ιστορική μνήμη και πείρα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, την Αντιφασιστική Νίκη. Αποτελεί καθήκον και αναγκαιότητα στα σχολεία, στη νεολαία, οι εκπαιδευτικοί, γενικότερα μέσα στην κοινωνία επιστήμονες και καλλιτέχνες, να αποκαλύψουν, να πολεμήσουν και να ορθώσουν τείχος στο δηλητήριο του φασισμού – ναζισμού.

«Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον»

Νάξος,
5/10/2013