Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Ανακοίνωση της Γραμματείας Νάξου του ΠΑΜΕ για την σύλληψη μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας



e-mail: pamenaxoy@yahoo.gr  τηλ. : 6944693936 – 6906279789

Η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά, με περίσσιο αυταρχισμό, εφαρμόζοντας πιστά το δόγμα του «νόμου και της τάξης» αυτή τη φορά σε μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας, που αγωνίζονται ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, που παλεύουν για το δικαίωμα στη μόρφωση, στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, που θέλουν να συνεχίσουν την ειδικότητα που ξεκίνησαν και με απόφαση της κυβέρνησης καταργείται. Στέλνοντας τους καθηγητές τους στην ανεργία.

Η αστυνομία το βράδυ της Δευτέρας προχώρησε σε 20 προσαγωγές μαθητών, σε αυτόφωρη διαδικασία και σύλληψη των 8. Μάλιστα βγήκε και καταδικαστική απόφαση από τις δικαστικές αρχές για 6 μαθητές, που προβλέπει φυλάκιση από είκοσι μέρες έως και 4 μήνες… χωρίς καν την παρουσία δικηγόρου.
 Βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλοεπιχειρηματίες, τραπεζίτες και οι κυβερνήσεις τους θέλουν να υπογράψουμε «δήλωση νομιμοφροσύνης» στο σύστημα που καταδικάζει εμάς και τα παιδιά μας στην ανεργία, στην αμορφωσιά, στην κακοπληρωμένη δουλειά.

Είναι οι ίδιοι που στέλνουν τα ΜΑΤ έξω από εργοστάσια, επιχειρήσεις που οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση,

Που σέρνουν στα δικαστήρια πρωτοπόρους εργαζόμενους, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ για να τρομοκρατήσουν το εργατικό, λαϊκό κίνημα.  

Οι πρακτικές αυτές  έχουν στόχο να τρομοκρατήσουν τους μαθητές, τους νέους και τις νέες  που σηκώνουν κεφάλι, που αντιδρούν, που διεκδικούν το δικαίωμα τους για δουλειά, παιδεία, υγεία και πρόνοια ώστε να μπορεί ανενόχλητη, χωρίς αντιδράσεις να εφαρμόζει την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της. Θέλει τους νέους υποταγμένους, φτηνό εργατικό δυναμικό στα σαγόνια της εργοδοσίας, να δουλεύουν ήλιο με ήλιο για 200-300 ευρώ και με σκυμμένο το κεφάλι.
Καλούμε τους γονείς, τα σωματεία εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τις  ΕΛΜΕ, τους  Συλλόγους, τα μαθητικά συμβούλια σα μια γροθιά, να σταθούν στο πλευρό των μαθητών που αγωνίζονται, να μην φοβηθούν, να μην σκύψουν το κεφάλι και να μην κάνουν ούτε ένα βήμα πίσω. Να παρθούν αποφάσεις καταδίκης της κρατικής καταστολής και ποινικοποίησης των αγώνων μας, συμπαράστασης στο δίκαιο αγώνα των μαθητών. 

Να ασκηθεί πίεση ώστε η απόφαση να πάει στο εφετείο, να ακυρωθεί η ποινή.

Έχουμε τη δύναμη να αποτρέψουμε τα νέα βάρβαρα μέτρα, με τον οργανωμένο, συντονισμένο και περιφρουρημένο αγώνα μας.

Οργάνωση και αγώνας για την ανατροπή της βαρβαρότητας

Γραμματεία Νάξου