Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Ανακοίνωση της Λαϊκής Επιτροπής Κωμιακής για τη συνάντηση με τη δημοτική αρχή



ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΩΜΙΑΚΗΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την  Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, αντιπροσωπεία της Λαϊκής Επιτροπής Κωμιακής, συναντήθηκε με τους αντιδημάρχους  κ Ανευλαβή και  κ Πολυκρέτη , που εκπροσώπησαν τη Δημοτική Αρχή, στο αίτημά μας για ενημέρωση για τις εξελίξεις και τη μη υλοποίηση των δεσμεύσεων της Δημοτικής Αρχής για την τιμολόγηση του νερού, τη συντήρηση του αγροτικού οδικού δικτύου και τον καθαρισμό του κεντρικού οδικού δικτύου. Επίσης συζητήθηκε το αίτημά μας για ρυθμίσεις  όσον αφορά τους παλιούς λογαριασμούς νερού για τη χρήση περασμένων χρόνων που ήδη έχουν αποσταλεί για τη χρήση του 2011 και αναμένονται για τη χρήση του 2012.


Η Δημοτική Αρχή δεσμεύτηκε για τα παρακάτω:

·         Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα συζητηθεί το θέμα της τιμολόγησης του νερού.
·         Μπορούν οι κάτοικοι να κάνουν διακανονισμό για την πληρωμή του νερού δίνοντας κάθε φορά το ποσό που έχουν τη δυνατότητα. Θα ισχύει όμως για το ποσό που θα μένει προσαύξηση 1% το μήνα.
·         Η Δημοτική Αρχή για δύο χρόνια δεν θα προχωρήσει – για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν – σε διακοπή της παροχής νερού, αλλά ούτε και σε κατασχετήρια.
·         Τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν τα μηχανήματα συντήρηση του αγροτικού δικτύου.
·         Άμεσα θα καθαριστεί και το κεντρικό οδικό δίκτυο.

Φάνηκε ότι κάτω από δυναμικές κινητοποιήσεις μπορούν να υπάρχουν κατακτήσεις που θα καλυτερέψουν τις συνθήκες ζωής των κατοίκων. Βέβαια χρειάζεται συνεχής αγώνας και άσκηση πίεσης ώστε όλα τα παραπάνω να μη μείνουν για άλλη μια φορά υποσχέσεις.

Η Δημοτική Αρχή πρέπει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της και αν θέλει πραγματικά να ασκήσει «κοινωνική πολιτική» και όχι μόνο « επικοινωνιακά» θα πρέπει να μειώσει δραστικά όλα τα δημοτικά τέλη.

Η Λαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσει τον αγώνα της και  καλούμε όλους τους κατοίκους του τοπ. διαμερίσματος  όπως και των υπόλοιπων χωριών να συμμετέχουν μαζικά ώστε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο που θα συζητηθεί το θέμα της τιμολόγησης του νερού να διεκδικήσουμε την ενιαία τιμολόγηση με προσανατολισμό την κατώτατη τιμή που ισχύει στο Δήμο.

                  ΚΩΜΙΑΚΗ
                                                                                                                   17/10/2013