Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Ανιστόρητη η εξίσωση των φασιστικών - νεοναζιστικών πρακτικών της Χρυσής Αυγής με τους αγώνες του λαού από τη δημοτική αρχή



Νάξος, 10 -10 - 2013




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανιστόρητη και άκρως επικίνδυνη
 η εξίσωση των φασιστικών - νεοναζιστικών πρακτικών και πράξεων  της Χρυσής Αυγής
με τους αγώνες των λαϊκών στρωμάτων  
από τη δημοτική αρχή

Στην συνεδρίαση του ΔΣ στις 7 του Οκτώβρη η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε προ ημερήσιας διάταξης  πρόταση για καταδίκη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα , της επίθεσης κατά στελεχών του ΠΑΜΕ από μέλη της Χρυσής Αυγής και την επίθεση που δέχτηκε σε τοπικό επίπεδο στέλεχος του ΠΑΜΕ.

Το ψήφισμα που αντιπρότεινε ο Δήμαρχος καθώς και τα επιχειρήματα που ανέπτυξε είναι συκοφαντικά, αποπροσανατολιστικά, ανιστόρητα, και άκρως επικίνδυνα γιατί εξισώνουν τις φασιστικές - νεοναζιστικές πρακτικές και πράξεις της Χρυσής Αυγής με τους αγώνες των λαϊκών στρωμάτων. Αυτό ακριβώς σημαίνει σε τοπικό επίπεδο η εξίσωση που έκανε της δράσης του φασιστικού-ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής με τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Κωμιακής, της Λαϊκής Επιτροπής  Κωμιακής και του ΠΑΜΕ, που υποστήριξε , για τους δικούς του βέβαια λόγους, και μεμονωμένο  μέλος της μείζονος αντιπολίτευσης.

 Δεν είναι τυχαίο εξ άλλου ότι στο ψήφισμα που αντιπρότεινε ο Δήμαρχος και ψηφίστηκε από την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων απουσιάζει η ονομαστική αναφορά στη Χρυσή Αυγή. Ούτε ότι ανάγονται όλα στη λέξη  «βία», μια λέξη που έχει γίνει λάστιχο για να τη χρησιμοποιεί ο καθένας όπως θέλει,  να χωράει και να εξισώνει τα πάντα και να δημιουργεί σύγχυση στη σκέψη και τα κριτήρια των πολιτών.  Είναι τυχαίο άραγε ότι η λέξη «βία» χρησιμοποιείται ως επιχείρημα επίσημα και από την ίδια τη Χρυσή Αυγή ενάντια στις κατηγορίες που τις αποδίδονται; 


Τα φασιστικά και ναζιστικά μορφώματα και κόμματα, όπως αποδεικνύεται σήμερα από τα γεγονότα με τη  Χρυσή Αυγή, επωάζονται, εκκολάπτονται συντηρούνται και αναδεικνύονται από το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, το σύστημα της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, που δείχνει ανοχή απέναντί τους, που παραχαράζει την ιστορία, που καλλιεργεί την άγνοια, που αναπτύσσει τις θεωρίες των άκρων, που εξισώνει το ταξικό λαϊκό κίνημα  με την βία, και όσοι κρύβουν τις πραγματικές αιτίες των οικονομικών κρίσεων και σπέρνουν αυταπάτες για ανθρώπινο καπιταλισμό. 

Τη  Χρυσή Αυγή και κάθε άλλο  φασιστικό μόρφωμα υπέθαλψαν, ανάδειξαν, συντήρησαν  και συντηρούν λογικές, θέσεις και ψηφίσματα  όπως ακριβώς αυτά εκφράστηκαν από τη δημοτική αρχή στο ΔΣ στις 7-10-2013. Δεν είναι άμοιροι ευθυνών και όσοι δημοτικοί σύμβουλοι τα υιοθέτησαν. 

Η Λαϊκή συσπείρωση καλεί  τα λαϊκά στρώματα και σε τοπικό επίπεδο να μην εφησυχάζουν, να  εμβαθύνουν περισσότερο σε όσα ακούν, σε όσα τους υπόσχονται, να απομονώσουν παντού τα φασιστοειδή στοιχεία, τους αδίστακτους νοσταλγούς του Χίτλερ.