Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

ΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ



Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ τιμά την ηρωική και με αυταπάρνηση θυσία των φοιτητών, μαθητών και των εργαζομένων που συμμετείχαν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973.

Αποτελεί ύβρη και προσβολή  σήμερα η αντιλαϊκή πολιτική πολιτική που ακολουθείται από τις κυβερνήσεις της πλουτοκρατίας.
 Αποτελεί ύβρη και προσβολή η νέα κυβέρνηση του “ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ”  του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.ΟΣ και όσων της έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης, γιατί:

  •   είναι κυβέρνηση που επιβλήθηκε από την ντόπια πλουτοκρατία και τους ιμπεριαλιστές συμμάχους της και τη λυκοφωλιά της ΕΕ
  •   σκοπός της είναι να χτυπήσει και να γονατίσει το εργατικό λαϊκό κίνημα
  •   συγκροτήθηκε με το ακροδεξιό – φασιστικό κόμμα του Καρατζαφέρη που αποδίδει τιμές στο δικτάτορα Μεταξά ,  στον Πατακό και είναι η ιδεολογική  τους συνέχεια.

Το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι όπως και όλοι οι αγώνες του λαού μας έχουν διαχρονικό χαρακτήρα
αντίσταση και πάλη για ανατροπή σε όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές ,
αντίσταση και πάλη για ανατροπή  της νομιμότητας της πλουτοκρατίας
αντίσταση και πάλη για ανατροπή της εξουσίας της πλουτοκρατίας με όποια μορφή πολιτεύματος εμφανίζεται αυτή
σύνδεση των προβλημάτων της καθημερινότητας με τον αγώνα για ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου (πλουτοκρατίας) και των λυκοσυμμαχιών της όπως κάθε φορά διαμορφώνονται με στόχο την εξουσία του λαού.
Χρέος της Τοπικής Διοίκησης (ΟΤΑ) και του Δήμου μας είναι να συμπαραταχθούν με τα εργατικά λαϊκά στρώματα που κατακρεουργούνται και να πάψουν να είναι θεσμός, εντελοδόχοι και υπάλληλοι του κράτους της πλουτοκρατίας, όπως τους έχει νομοθετικά μετατρέψει ο Καλλικράτης.
Η δημοτική αρχή του δήμου μας να αφήσει τις υπεκφυγές και τα επικοινωνιακά τερτίπια και να πάρει ξεκάθαρη θέση:
ή με το λαό και τις ανάγκες του ή με την πολιτική του κράτους της πλουτοκρατίας,
 άλλος δρόμος δεν υπάρχει.

Καλούμε τα σωματεία, τους φορείς, τους κατοίκους των νησιών μας να παρευρεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής στις 7μμ στο Δήμο και να απαιτήσουν από τη δημοτική αρχή να πρωτοστατήσει να μη κοπεί το ρεύμα σε κανένα συμπολίτη μας που δεν μπορεί ή δε θέλει να πληρώσει το χαράτσι που επιβλήθηκε μέσω της ΔΕΗ.

Νάξος, 17-11-2011