Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΤΗΝ ΑΔΕΔΥ Επιχείρησαν προβοκάτσια σε βάρος της συγκέντρωσης του ΚΚΕ


Επεσε στο κενό η προσπάθεια που κατέβαλαν οι συνδικαλιστικές τους παρατάξεις να παρθεί απόφαση για συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ την Παρασκευή, σχεδόν την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο με τη συγκέντρωση του Κόμματος στο Σύνταγμα
Ο επικίνδυνος ρόλος των συνδικαλιστικών παρατάξεων «Αυτόνομη Παρέμβαση» (ΣΥΡΙΖΑ) και των «Παρεμβάσεων» (στηρίζεται από τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ) αποκαλύφθηκε σε όλο του το μεγαλείο και στη χθεσινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ.
Οι ίδιες παρατάξεις που πεισματικά αρνούνται να καταδικάσουν τον προβοκατόρικο ρόλο των κουκουλοφόρων προσπάθησαν μέχρι τέλους να πάρει η ΑΔΕΔΥ απόφαση για την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου την ίδια μέρα, ώρα και στον ίδιο τόπο με τη συγκέντρωση του ΚΚΕ που έχει προγραμματιστεί και ανακοινωθεί εδώ και μέρες. Συγκεκριμένα, πρότειναν να γίνει συλλαλητήριο την Παρασκευή, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στο Σύνταγμα. Εκεί, δηλαδή, όπου ήδη θα έχει ξεκινήσει μία ώρα πριν η συγκέντρωση του ΚΚΕ. Τελικά, το Γενικό Συμβούλιο πήρε απόφαση το συλλαλητήριο να γίνει σήμερα Πέμπτη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Οι μεθοδεύσεις των δύο παρατάξεων ξεδιπλώθηκαν ως εξής:
Στο χθεσινό Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, κατέληξαν και οι δύο - ύστερα από διάφορους ελιγμούς - στην πρόταση, η ΑΔΕΔΥ να διοργανώσει συλλαλητήριο την Παρασκευή.
Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ είπαν ότι την ίδια ώρα την Παρασκευή δε γίνεται μια απεργιακή συγκέντρωση, αλλά η πολιτική συγκέντρωση ενός κόμματος, η οποία είχε ήδη ανακοινωθεί και ήταν ήδη γνωστή σε όλες τις παρατάξεις πριν κατατεθεί οποιαδήποτε άλλη πρόταση. Με δεδομένο αυτό και σε συνδυασμό: Αφ' ενός μεν με το γεγονός ότι σε μια κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ είναι εύκολο να παρεισφρήσουν κουκουλοφόροι, αφ' ετέρου ότι ακριβώς τέτοιες προβοκατόρικες ομάδες προχώρησαν σε δολοφονική επίθεση στη διαδήλωση στο Σύνταγμα στις 20 Οκτώβρη, οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ ζήτησαν το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ να γίνει σήμερα, Πέμπτη. Την πρόταση αυτή αποδέχθηκαν οι παρατάξεις ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ και τελικά λήφθηκε αυτή η απόφαση από το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.
Ωστόσο, οι δύο παρατάξεις - ΑΠ και «Παρεμβάσεις» - συνέχισαν να επιμένουν και είπαν ότι αφού δεν παίρνει απόφαση η ΑΔΕΔΥ, θα βάλουν το λεγόμενο Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων να καλέσει σε συλλαλητήριο την Παρασκευή. Με τη θέση τους αυτή αποκάλυψαν ακόμα περισσότερο τον επιζήμιο ρόλο τους και τις προκλητικές στοχεύσεις τους, αφού από προχθές ο Συντονισμός καλούσε σε συλλαλητήριο την Πέμπτη και όχι την Παρασκευή! Κάλεσμα που είχε αναρτηθεί σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο.
Τέλος, το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ πήρε απόφαση για την πραγματοποίηση στάσεων εργασίας και καταλήψεις των υπουργείων στις 10 Νοέμβρη και για γενική απεργία στο τρίτο δεκαήμερο του Νοέμβρη.