Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Ερωτήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης προ ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του ΔΣ στις 4-11-2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ερωτήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης
 προ ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του ΔΣ στις 4-11-2011

           
            Τα παρακάτω θέματα υπο τύπο ερωτήσεων έθεσε προ ημερήσιας διάταξης η δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, κ. Ευδοκία Ψαρρά, στη συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή, 4-11-2011:
Για να μη χαθεί το δικαίωμα των αγροτών χρήσης του νερού  από τις δημόσιες πηγές
ñ  Σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 2 της ΚΥΑ 150559/16-6-2011 (ΦΕΚ Β 1440) με θέμα “Διαδικασίες, όροι και προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού” ο δήμος υποβάλλει αίτηση αδειοδότησης για λογαριασμό εκείνων των χρηστών που έχουν δικαίωμα λήψης νερού από δημόσια υδροληψία μετά από σχετική αίτησή τους.Υπάρχουν αρκετοί δημότες- κύρια αγρότες και κτηνοτρόφοι -τόσο στην ορεινή όσο και στην πεδινή Νάξο που έχουν δικαιώματα χρήσης δημόσιων πηγών και κινδυνεύουν να χάσουν το δικαίωμά τους αυτό μετά τη λήξη της προθεσμίας (το Δεκέμβρη του 2011), δεδομένης μάλιστα και της προγραμματικής σύμβασης που αποφασίσατε να συνάψετε και με την ΕΥΔΑΠ ΑΕ. Το θέμα το βάλαμε και τον προηγούμενο μήνα. Πρέπει να ενημερώσετε άμεσα τους αγρότες και να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες.
ñ  Το θέμα της παραχώρησης του δικαιώματος να δίνουν άδειες για τη λειτουγία των ρακιτζών οι πρόεδροι των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων θέσαμε με ευκαιρία το πρόβλημα που δημιουργείται στα χωριά  την περίοδο αυτή, αφού αναγκάζονται οι ενδιαφερόμενοι να κατεβαίνουν στην έδρα του Δήμου για να εκδώσουν άδεια ρακιτζού. Αυτό είναι αποτέλεσμα της επιμονής της δημοτικής αρχής να μη παραχωρεί αρμοδιότητες στους προέδρους παρά το ότι προβλέπεται από τον Καλικράτη και έχει ζητηθεί πολλές φορές και από τη Λαϊκή Συσπείρωση και από τους προέδρους των κοινοτήτων.
Για τους απλήρωτους εργαζόμενους στο Δήμο και τη δημοτική του επιχείρηση
ñ  Το θέμα των απλήρωτων εργαζόμενων στη ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ και του ΚΔΑΠ επαναφέραμε για μια ακόμη φορά. Τους λόγους που δεν έχουν πληρωθεί για 3 μήνες οι εργαζόμενοι με σύμβαση 8μηνών εργαζόμενοι του Δήμου. Είναι απαράδεκτο να μην πληρώνονται οι εργαζόμενοι πόσο μάλιστα σε μια τέτοια περίοδο.
Για το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ
ñ  Να συνεδριάσει άμεσα το Δ.Σ. ζήτησε η Λαϊκή Συσπείρωση για το χαράτσι που έχει επιβάλει η κυβέρνηση μέσω της ΔΕΗ.
Στο θέμα αυτό πέρα από το χαρακτηρισμό ως “λεονταρισμούς” των ενεργειών άλλων δημάρχων και δήμων ο κ. Δήμαρχος υποσχέθηκε ότι θα γίνει συζήτηση σε επόμενο ΔΣ.
Ελπίζουμε το ΔΣ να συγκλιθεί άμεσα και όχι αφού πληρώσει το χαράτσι ο κόσμος κάτω από τον εκβιασμό κοπής του ρεύματος και η ευαισθησία της δημοτικής αρχής να μη σταματά σε θέματα μόνο υποστήριξης επιχειρηματιών για να επιδοτηθούν με εκατομμύρια ευρώ.