Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Νομαρχιακής Επιτροπής Νοτίων Κυκλάδων του ΚΚΕ




ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ αποτελεί ποιοτικό βήμα στον τρόπο με τον οποίο η αστική τάξη και τα κόμματά της επιτίθενται ενιαία στους εργαζόμενους και το λαό.
Μετά από δεκαετίες μονοκομματικών κυβερνήσεων και δικομματικής εναλλαγής, οι μάσκες έπεσαν.
Το μαύρο μέτωπο των αστικών πολιτικών δυνάμεων στο όνομα της εξυπηρέτησης των συμφερόντων της ντόπιας οικονομικής ολιγαρχίας, του ευρωπαϊκού και διεθνούς κεφαλαίου, είναι γεγονός.
Αφού επιχειρήσουν να δέσουν το λαό μας χειροπόδαρα με τα δεσμά της νέας δανειακής σύμβασης, στη συνέχεια θα τον σύρουν στις εκλογές για να επιλέξει τον «εκτελεστή» του.
Ο λαός τώρα με μεγαλύτερο πείσμα πρέπει να πάρει τη ζωή του στα χέρια του.

Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, τα πλατιά λαϊκά στρώματα δεν έχουν κανένα λόγο να χαίρονται γιατί Παπανδρέου και Σαμαράς τα «βρήκανε», αλλά ούτε και να φοβηθούν. Ίσα- ίσα να σκεφτούν την απήχηση που είχαν οι πρόσφατες μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις.

Σήμερα περισσότερο από πριν πρέπει να γίνει κατανοητή η αναγκαιότητα της οργανωμένης, ταξικής πάλης, της πλατιάς πολιτικής συμμαχίας των λαϊκών στρωμάτων μακριά από αυταπάτες και διαχειριστικές λογικές του συστήματος. Μακριά ακόμα και από κινήσεις και κόμματα που σπέρνουν αυταπάτες στο λαό για φιλολαϊκές - δήθεν -  λύσεις μέσα από την Ε.Ε. (ΣΥΝ-ΣΥΡ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ…)
Οι εκπρόσωποι των μεγάλων κομμάτων που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα την Ελλάδα , ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και οι παρατρεχάμενοί τους  παρά τα «νάζια» τους «αγαπήθηκαν».
Τα προβλήματα όμως της καθημερινότητας παραμένουν. Η πλειοψηφία και των νησιώτικων νοικοκυριών  καλούνται από δω και πέρα να πληρώσουν τα χαράτσια στο λογαριασμό της ΔΕΗ.
Σήμερα, οι περισσότεροι δεν έχουν και άλλοι δεν θέλουν να πληρώσουν τα «σπασμένα» της πλουτοκρατίας.
Σήμερα για κάποιους και αύριο για πολλούς δεν θα είναι δυνατή και αυτή η πληρωμή του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος. Η οργανωμένη αντίσταση, αντίδραση και πάλη είναι μονόδρομος, που προϋποθέτει τη συγκρότηση ενός μετώπου για την αντιμετώπιση αυτών και άλλων λαϊκών προβλημάτων με στόχο την προώθηση της συμμαχίας των πλατιών λαϊκών στρωμάτων.
Η παρέμβαση του λαϊκού κινήματος, της Τοπικής Διοίκησης(Τ.Α.), των συνδικάτων, των φορέων (πολιτιστικών, γυναικών, γονέων και κηδεμόνων κ.ά.) πρέπει να είναι ουσιαστική και η αλληλεγγύη δεδομένη  για όλους όσους για οποιοδήποτε λόγο δεν πληρώσουν το αντιλαϊκό και παράνομο χαράτσι στη ΔΕΗ.

Οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να αφήσουν ούτε ώρα να πάει χαμένη. Οι δικοί τους αγώνες είναι που ζορίζουν το σύστημα και μεγαλώνουν τα αδιέξοδά του.  Κανένας φόβος, καμιά υποχώρηση.
Να βρει το διάολό της και αυτή η κυβέρνηση από το λαό.
Να μην μπορέσει να πάρει ούτε ένα μέτρο, να μη σταθεί.
Οργάνωση παντού, στους τόπους δουλειάς, στις εργατογειτονιές, στα χωριά,
 λαϊκή συμμαχία,
     συμπόρευση με το ΚΚΕ
·       για να δείξει ο λαός τη δύναμή του,
·      για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.

                                                                                                          8-11-2011