Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση της Γραμματείας Νάξου του ΠΑΜΕ για την 38η επέτειο του Πολυτεχνείου


ΠΑΜΕ
 ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Μέλος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (Π.Σ.Ο.)
e-mail: pamenaxoy@yahoo.gr τηλ. : 6944693936 – 6906279789


Η Τοπική Γραμματεία Νάξου του ΠΑΜΕ με τηνευκαιρία της επετείου του Πολυτεχνείου χαιρετίζει την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία του νησιού μας και ολόκληρης της χώρας μας.

38 χρόνια, απ’ το Νοέμβρη του ’73. Διδασκόμαστε και βγάζουμε συμπεράσματα.

Το Πολυτεχνείο δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία.
Η ηρωική στάση εργατών και εργατριών, νέων αγοριών και κοριτσιών στα στρατοδικεία, στις φυλακές, η αλύγιστη στάση στα βασανιστήρια, οι εξορίες ήταν το λίπασμα που γιγάντωσε την αντίσταση του λαού και της νεολαίας και οδήγησε στην ανατροπή της αμερικανόπνευστης χούντας.
Στο Πολυτεχνείο το 1973 ισχυρή και καθοριστική ήταν η συμμετοχή εργατών με πρωτοπορία τους οικοδόμους και τους εργαζόμενους νυχτερινούς μαθητές.
 Η παλλαϊκή κινητοποίηση στο Πολυτεχνείο απέδειξε πως κανένας αντιδραστικός μηχανισμός όσο και αν εμφανίζεται παντοδύναμος και αιώνιος, δεν μπορεί να αναμετρηθεί με την υπεροχή, τη γιγαντιαία δύναμη του οργανωμένου και ταξικά προσανατολισμένου εργατικού – λαϊκού κινήματος. Κάθε μορφή δικτατορίας του κεφαλαίου, είναι ιστορικά ξεπερασμένη, όπως είναι ξεπερασμένο το σύστημα της ταξικής εκμετάλλευσης.
Η εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν πράξη κόντρα στη νομιμότητα της αστικής εξουσίας με τη συγκεκριμένη πολιτική μορφή της, τη δικτατορία και των νόμων της. Ήταν πράξη ανυπακοής και απειθαρχίας στο καθεστώς της.

Η αντοχή και ο μαζικός ηρωισμός, τα αντιμπεριαλιστικά συνθήματα και στόχοι αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για την εργατική τάξη της χώρας μας, την νεολαία και μάλιστα την περίοδο αυτή που ο καπιταλισμός με το πολιτικό του προσωπικό στην χώρα μας και συνολικά στο κόσμο σαρώνει κατακτήσεις και δικαιώματα.
Όμως σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη το εργατικό λαϊκό κίνημα να υιοθετήσει πιο προωθημένα συνθήματα και στόχους από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και του αντιδικτατορικού κινήματος. Ο καπιταλισμός δεν μπορεί και δεν θέλει να ικανοποιήσει τις διευρυνόμενες λαϊκές ανάγκες παρά τα απίστευτα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα. Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα βιώνουν καθημερινά με τραγικό τρόπο την απάνθρωπη- αντιλαϊκή πολιτική του για να βγει από την κρίση που τον μαστίζει.

Μέσα από την δράση για την προστασία, την υπεράσπιση των εργατικών των λαϊκών νοικοκυριών από την φτώχεια, την εξαθλίωση, τον αυταρχισμό και την καταστολή που φέρνει η σημερινή πολιτική του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων, το βασικό χρέος είναι:

να συγκεντρωθούν, να προετοιμαστούν οι δυνάμεις της εργατικής τάξης, των άλλων λαϊκών στρωμάτων, σε ένα ενιαίο λαϊκό μέτωπο, σε μια λαϊκή συμμαχία που
ñ  θα εναντιωθεί στην συμμαχία των δυνάμεων του κεφαλαίου, στην κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. – ΛΑΟΣ με κουμανταδόρο την Ε.Ε., και
ñ   θα επιβάλει την δική της εξουσία. Την εξουσία της εργατικής τάξης και των συμμάχων της.

Οι εργαζόμενοι της χώρας μας, η νεολαία με στήριγμα την αρνητική τους εμπειρία από την υποστήριξη που παρείχαν τα προηγούμενα χρόνια στους καπιταλιστές και στα κόμματα τους, στις ιμπεριαλιστικές τους συμμαχίες όπως την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, να απορρίψουν να νέα σύγχρονα διλήμματα για μέσα ή έξω από την ευρωζώνη, για ευρώ ή δραχμή και να βροντοφωνάξουν:
ñ  Κάτω τα κόμματα και οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου.
ñ   Έξω τώρα από τις ιμπεριαλιστικές λύκο- συμμαχίες με λαϊκή εξουσία, με τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής λαϊκή περιουσία και κεντρικό σχεδιασμό, λειτουργία και παραγωγή με κριτήριο μόνο και αποκλειστικό την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.
Η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες , τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες, τις γυναίκες του νησιού μας να μη σκύψουν το κεφάλι, να μπουν πιο αποφασιστικά στο δρόμο της οργάνωσης του αγώνα και της λαϊκής πάλης με επιμονή και συνέχεια, σε κάθε χώρο δουλειάς, στις γειτονιές, στα χωριά, στα σχολειά, παντού.

14-11- 2011
τοπικη γραμματεια ναξου του παμε