Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Για τους τζαμπατζήδες και τους κατά φαντασίαν ασθενείς!

Της Κάλι Καρά
«Τρίχες» χαρακτήρισε την κατακραυγή για το 25ευρω για κάθε εισαγωγή σε κρατικό νοσοκομείο, σε βαρυσήμαντη δήλωσή του, ο ραδιοτηλεοπτικός αστέρας υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, προσπαθώντας να κρύψει ότι στόχος της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ, που με τόσο ζήλο υπηρετεί, είναι η πλήρης μετατροπή των κρατικών νοσοκομείων σε επιχειρήσεις και η παροχή υπηρεσιών Υγείας, αλλά και του φαρμάκου ως εμπορεύματα, με τιμή, κόστος και πελάτες.

Και ενώ ο υπουργός δηλώνει ότι δεν έχει αντίρρηση να καταργηθεί το μέτρο των 25 ευρώ, αρκεί να αντικατασταθεί «με δημοσιονομικό ισοδύναμο», δηλαδή τα 25 ευρώ να εισπράττονται από το λαό, αλλά με άλλον τρόπο, αν αυτό είναι εφικτό, αν όχι να παραμείνει ως έχει το χαράτσι, και το ΠΑΣΟΚ να ζητά τώρα να επανεξετασθεί το μέτρο, που το έχει ψηφίσει από το Νοέμβρη του 2012, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, βουλευτής της ΝΔ ήρθε να ξεδιαλύνει τις «τρίχες»:


«Τα χαράτσια μπήκαν για τους τζαμπατζήδες και τους κατά φαντασίαν ασθενείς»!

Την ίδια ώρα οι εμπνευστές, εφαρμοστές και υποστηρικτές αυτής της λογικής της εμπορευματοποίησης των πάντων, που καμώνονται ότι νοιάζονται για το λαό και την υγεία του, καταγράφουν τις περιοχές με την υψηλότερη παραβατικότητα συνταγογράφησης στην Ελλάδα και τις πόλεις με τους κατά φαντασίαν ασθενείς. Επιμελώς παρακάμπτουν την κραυγή κατοίκων περιοχών που παρακαλούν να αρρωστήσουν οι ίδιοι και όχι τα παιδιά τους.

Ένα ισοδύναμο υπάρχει για την ανατροπή αυτής της βαρβαρότητας:

Ο λαός να δρομολογήσει με τους αγώνες του το σοσιαλισμό, που είναι επίκαιρος και αναγκαίος όσο ποτέ. Τότε μόνο θα εξασφαλιστεί η Δημόσια και Δωρεάν Υγεία και η κατάργηση κάθε ιδιωτικής δράσης σε αυτόν τον τομέα και όχι μόνο.