Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ



Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου που έγινε στη Ρόδο στις 25-1-14 ψηφίστηκε ομόφωνα η απόφαση συμπαράστασης στους Δημάρχους των νησιών που προσπαθώντας να ανατρέψουν την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στα νησιά, προσέφυγαν στο Συμβούλιο Επικρατείας.

Οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Ν. Αιγαίου καλούν τους νησιώτες να μην εφησυχάσουν με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Θυμίζουμε ότι η Περιφερειακή Αρχή είχε φέρει μέχρι εκπρόσωπο του Κοπελούζου για να μας πείσει για τα οφέλη που θα έχουν οι νησιώτες με την άλωση των νησιών από το πλήθος των ανεμογεννητριών, οι οποίες θα γεμίζουν με εκατομμύρια τις τσέπες του κάθε Κοπελούζου πουλώντας πανάκριβα την ενέργεια στους νησιώτες και στους λαούς της Ευρώπης. Άλλωστε η Περιφερειακή Αρχή ως διαφωνία εξέφρασε την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τις ανεμογεννήτριες την στιγμή που η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου είχε αναθέσει την μελέτη στο  Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ώστε ο σχεδιασμός να υλοποιηθεί μέσω χωροταξικού. Εκεί ήταν το πρόβλημα!!! 


 Οι ορέξεις του μεγάλου κεφαλαίου δεν σταματούν έτσι εύκολα.  

Καλούμε τους νησιώτες να μην εφησυχάσουν από τις προσφυγές που θα κάνουν οι Δήμοι στο Συμβούλιο Επικρατείας.  Να είναι σε επαγρύπνηση, ετοιμοπόλεμοι και αποφασισμένοι να δώσουν μάχη οργανωμένα δίπλα στις ταξικές δυνάμεις για να μην περάσουν τα σχέδια Κυβέρνησης και Κεφαλαίου. 

 Σήμερα απαιτείται:

- Γραμμή ρήξης με την πολιτική της απελευθέρωσης, με την στρατηγική της ΕΕ, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.

- Πάλη για ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο φορέα Ενέργειας που θα περιλαμβάνει όλες τις πηγές ενέργειας  και θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες με φθηνό ρεύμα.

ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΕ ΤΗ “ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
29-1-14