Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Εγκλημα κατά της νεολαίας

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Εγκλημα κατά της νεολαίας
Ανακοίνωση - καταγγελία για το νομοσχέδιο αποποινικοποίησης της χρήσης, προμήθειας και κατοχής και την ιδιωτικοποίηση της πρόληψης, απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης
Το νομοσχέδιο που αποποινικοποιεί τη χρήση, κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών και εμπορευματοποιεί την πρόληψη, θεραπεία, κοινωνική επανένταξη καταγγέλλει το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ), με ανακοίνωσή του, επισημαίνοντας ότι «οι αρχικοί εμπνευστές του δεν ήταν άλλοι από αυτούς που αποτελούν την Κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.) μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ».
«Ισχυρίζονται υποκριτικά ότι με το νομοσχέδιο διασφαλίζεται το δικαίωμα στη θεραπεία, ενώ παράλληλα με την υποχρηματοδότηση, ακόμα και οι υπάρχουσες δομές πρόληψης και απεξάρτησης από κάθε ουσία ("στεγνά" θεραπευτικά προγράμματα) συρρικνώνονται και υπολειτουργούν. Παράλληλα με την προώθηση της υποκατάστασης το μόνο που εξασφαλίζεται είναι το "δικαίωμα" να θεωρείται ο εξαρτημένος, "ασθενής πάσχων από χρόνια υποτροπιάζουσα νόσο" και το "δικαίωμα" της πρόσβασης σε υπηρεσίες διά βίου χορήγησης υποκατάστατων», υπογραμμίζει το ΕΣΥΝ.

«Ο στόχος της κυβέρνησης είναι σαφής, η συντήρηση και η διάδοση του φαινομένου, ειδικά σήμερα που η όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης θα αυξήσει τόσο τη ζήτηση όσο και τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Τελικός αποδέκτης είναι η νεολαία και η χειραγώγησή της, σε συνθήκες που η ανεργία γιγαντώνεται, που η απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας. Την ίδια στιγμή που στερούν από το λαό και τη νεολαία στοιχειώδη δικαιώματα, διακηρύττουν το "δικαίωμα" στη χρήση. Καμία αναμονή δεν πρέπει να δείξει ο λαός και η νεολαία. Ο αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, τη ναρκω-κουλτούρα που καλλιεργεί η άρχουσα τάξη και οι "ελευθεριακοί" στυλοβάτες της, είναι αγώνας που συνδέεται άμεσα με τις αιτίες που γεννούν και αναπαράγουν το φαινόμενο σε μια εκμεταλλευτική κοινωνία», τονίζει το Εθνικό Συμβούλιο και καταλήγει:
«Το αντιναρκωτικό κίνημα, οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης και τα προγράμματα θεραπείας, οι γονείς, οι άνεργοι, οι νέοι, οργανωμένα, μέσα από τους συλλόγους και τα σωματεία τους, τους μαζικούς φορείς, τις Λαϊκές Επιτροπές στις γειτονιές, πρέπει τώρα να αντιδράσουν με κάθε τρόπο για να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο. Το ΕΣΥΝ και τα Παραρτήματά του σε όλη τη χώρα θα παλέψουν, ώστε αυτό το νομοσχέδιο - έκτρωμα και η λογική του να μη νομιμοποιηθούν στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας. Ο αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά είναι αγώνας για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Είναι αγώνας για τη ζωή. Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο τώρα».

από : ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ