Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ» Σχέδιο αντικομμουνιστικής επίθεσης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΕ «ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ»
Ενας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα του αντικομμουνισμού
Η τοποθέτηση του Θ. Παφίλη, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, κατά την παρουσίαση του προγράμματος, χτες, σε επιτροπή της Βουλής

Στην ειδική διαρκή επιτροπή ευρωπαϊκών υποθέσεων της Βουλής παρουσιάστηκε και συζητήθηκε χτες η πρόταση κανονισμού του Συμβουλίου της ΕΕ για τη θέσπιση του προγράμματος «Ευρώπη για τους πολίτες για την περίοδο 2014 - 2020». Παρεμβαίνοντας εκ μέρους του ΚΚΕ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος Θανάσης Παφίλης τόνισε:
«Το πρόγραμμα της ΕΕ "Ευρώπη για τους Πολίτες" δεν είναι βέβαια καινούργιο. Συνιστά μια μακρόχρονη προσπάθεια των ευρωενωσιακών οργάνων να παρουσιάσουν στους εργαζόμενους της ΕΕ μια "εικονική πραγματικότητα" για την ΕΕ, να χειραγωγήσουν λαϊκές και κυρίως νεολαιίστικες συνειδήσεις, διαστρεβλώνοντας την αλήθεια, σε μια προσπάθεια να εξωραΐσουν το αποκρουστικό πρόσωπο της ΕΕ.

Το καινούργιο που φέρνει η νέα εκδοχή του προγράμματος για το 2014 - 2020 είναι η χρησιμοποίησή του για τις ανάγκες της έξαλλης αντικομμουνιστικής εκστρατείας, στην οποία ηγείται η ΕΕ με τις αστικές κυβερνήσεις στα κράτη - μέλη της, αφού αποτελεί προτεραιότητα της αντιλαϊκής πολιτικής της. Ετσι το πρόγραμμα "Ευρώπη για τους πολίτες" έρχεται να προστεθεί σε μια αλυσίδα αντικομμουνιστικών μέτρων και εκδηλώσεων της ΕΕ. Το πρόγραμμα προβλέπει δύο σκέλη δράσεων που χρηματοδοτεί η ΕΕ: α) "Μνήμη και ιθαγένεια" και β) "συμμετοχή στις δημοκρατικές διαδικασίες και τα κοινά".
Χωρίς περιστροφές, στο πρώτο σκέλος το πρόγραμμα προβλέπει "Διαλόγους/μελέτες σχετικά με καθοριστικές στιγμές της ευρωπαϊκής ιστορίας, ιδίως με στόχο να διατηρηθεί ζωντανή η μνήμη των εγκλημάτων που διαπράχτηκαν κάτω από τα καθεστώτα του ναζισμού και του σταλινισμού". Πρόκειται για τη χυδαία και ανιστόρητη επιδίωξη της ΕΕ να διαστρεβλώσει την ιστορική πραγματικότητα, να παραχαράξει και να πλαστογραφήσει την Ιστορία, εξισώνοντας τον κομμουνισμό με το φασισμό. Πρόκειται για τη συνέχεια της δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου της ΕΕ που σχεδιάστηκε από την Επιτροπή με την έκθεσή της για τη "Μνήμη των εγκλημάτων που διαπράχτηκαν από τα ολοκληρωτικά καθεστώτα στην Ευρώπη", ανταποκρινόμενη σε σχετική απόφαση του Συμβουλίου της ΕΕ, της 16ης Ιουνίου 2009.
Με το πρόγραμμα "Ευρώπη για τους πολίτες" καταστρώνεται ένα συγκροτημένο σχέδιο αντικομμουνιστικής επίθεσης, ο αντικομμουνισμός αναγορεύεται σε "αξία" της ΕΕ. Στηρίζει ανοιχτά το ποινικό οπλοστάσιο που έχουν θεσπίσει μια σειρά κράτη - μέλη της ΕΕ (Τσεχία, Πολωνία, Ουγγαρία, Λιθουανία, Λετονία) για την απαγόρευση των κομμουνιστικών συμβόλων, την ποινικοποίηση της κομμουνιστικής ιδεολογίας και της ελευθερίας έκφρασης και διακίνησης των ιδεών.
Η άθλια αυτή αντικομμουνιστική δραστηριότητα χρηματοδοτείται με 229 εκατομμύρια ευρώ. Την ίδια στιγμή που ΕΕ και αστικές κυβερνήσεις, αξιοποιώντας την καπιταλιστική κρίση, καταληστεύουν το λαϊκό εισόδημα, λεηλατούν μισθούς και συντάξεις, καταργούν κοινωνικές παροχές, ληστεύουν τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων, εμπορευματοποιούν Υγεία, Πρόνοια, Εκπαίδευση, διαθέτουν πακτωλό χρημάτων για να στηρίξουν κάθε λογής δραστηριότητες και εκδηλώσεις, δήθεν "μελέτες" και "έρευνες", με στόχο την κατασυκοφάντηση του σοσιαλισμού με κάθε διαθέσιμο μέσο: Χρηματοδότηση αντικομμουνιστικών οργανώσεων, κάθε είδους ΜΚΟ - ιμπεριαλιστικών πρακτορείων και παραρτημάτων - πανεπιστημίων και ερευνητικών ιδρυμάτων για έρευνες των "εγκλημάτων του κομμουνισμού", ακόμη και χρηματοδότηση κινηματογραφικών ταινιών, βιβλίων και οπτικοακουστικών μέσων.
Πρώτη στο στόχαστρο η νεολαία
Η αντικομμουνιστική επίθεση βάζει στο στόχαστρο πρώτα απ' όλα τη συνείδηση της νεολαίας. Η συμμετοχή στη διαμόρφωση και υλοποίηση της χυδαίας αντικομμουνιστικής εκστρατείας της ΕΕ έχει τη σφραγίδα τόσο των προηγούμενων κυβερνήσεων, όσο και της σημερινής συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. στη χώρα μας.
Η χρονική συγκυρία κλιμάκωσης της αντικομμουνιστικής επίθεσης από την ΕΕ δεν είναι τυχαία. Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα συσσωρεύουν πλούσια πείρα από την καπιταλιστική κρίση. Η πλουτοκρατία σε όλη την ΕΕ ανησυχεί από την ένταση και το βάθος της καπιταλιστικής κρίσης και τις λαϊκές αντιδράσεις. Αποκαλύπτεται σε όλο και πλατύτερες λαϊκές δυνάμεις το αποκρουστικό πρόσωπο της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ, του εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος, η βαθιά σήψη του.
Αναδεικνύεται η ιστορική αναγκαιότητα της ανατροπής του, το πέρασμα της ανθρωπότητας από τη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης στο σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Πηγαίνει χέρι - χέρι με τη βάρβαρη επίθεση της πλουτοκρατίας στη ζωή και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης σε όλη την ΕΕ. Η επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ, στους κομμουνιστές και τα μαρξιστικά - λενινιστικά κομμουνιστικά κόμματα στοχεύει την πρωτοπορία του ταξικού εργατικού κινήματος, επιδιώκει να ματαιώσει την ανασυγκρότησή του, τη λαϊκή αντεπίθεση.
Η ιστορική μνήμη των αστών - που δήθεν θέλουν να διατηρήσουν - είναι καθώς φαίνεται πολύ περιορισμένη. Ο χυδαίος αντικομμουνισμός, τα εγκλήματα και οι διώξεις της αστικής τάξης ενάντια στους κομμουνιστές δεν κατόρθωσαν ποτέ να ανακόψουν την ταξική πάλη. Δεν θα το καταφέρετε ούτε τώρα, όσα προγράμματα και αν χρηματοδοτήσετε, όση λάσπη και να εξαπολύσετε».

από : ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ