Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2011

Καταγγελία για την άρνηση τoυ πρόεδρου της Γ. Σ. του Συλλόγου Κορωνίδας Νάξου να θέσει σε ψηφοφορία ψήφισμα σχετικό με τα προβλήματα που δημιουργεί στους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Στις 16/10/2011 πραγματοποιήθηκε η ετήσια Τακτική Γενική εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου Κορωνίδας Νάξου.
Εμείς που υπογράφουμε καταθέσαμε στη Γ. Σ. ψήφισμα σχετικό με τα προβλήματα (άρθρο 2 παρ. 3 καταστατικού) που δημιουργεί στους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα η πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής  Ένωσης.
Ο πρόεδρος της Γ. Σ. αρνήθηκε να θέσει το ψήφισμα σε ψηφοφορία όπως είχε υποχρέωση. Στις έντονες διαμαρτυρίες μας όπως και άλλων μελών του Συλλόγου για την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του δήλωσε εκτός των άλλων πως «όσο είμαι εγώ Πρόεδρος, τέτοιο ψήφισμα δεν πρόκειται να μπει σε ψηφοφορία».

Καλούμε τους συμπατριώτες μας να πλαισιώσουν τον Σύλλογο Κορωνίδας Νάξου και να τον μετατρέψουν σε πόλο συσπείρωσης για την ανάδειξη των προβλημάτων μας και την αντιμετώπιση της πολιτικής που τα γεννά, όσο κι αν αυτό ενοχλεί κάποιους.
Αλιμπέρτη Ελένη
Φιλιππουπολίτης Νικηφόρος   

 
ΨΗΦΙΣΜΑ
της Γενικής Συνέλευσης των Μελών του Συλλόγου Κορωνίδας Νάξου

Η Γενική Συνέλευση των Μελών του Συλλόγου Κορωνίδας Νάξου που έγινε 16/10/2011 στο Γαλάτσι αποφασίζει:
1)      Απορρίπτει, καταδικάζει και καταγγέλλει την πολιτική που η κυβέρνηση, η ΕΕ και η τρόικα, κατ’ εντολή του μεγάλου κεφαλαίου επιβάλλουν στους εργαζόμενους, στα λαϊκά στρώματα, στους συνταξιούχους, στις γυναίκες, στη νεολαία. Μια πολιτική που:
-          Καταργεί κατακτήσεις και δικαιώματα των εργαζομένων, που κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες, όπως η μόνιμη και σταθερή εργασία, οι κλαδικές συμβάσεις, το σταθερό ωράριο και μισθός. Το κατώτερο μεροκάματο, οι συντάξεις, το εφ’ άπαξ κ.α.
-          Μέσω της φορολογικής πολιτικής και της ακρίβειας τσακίζει κυριολεκτικά το βιοτικό επίπεδο του εργαζόμενου λαού.
-          Με την αλματώδη αύξηση της ανεργίας οδηγεί εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στη εξαθλίωση. Το κλείσιμο χιλιάδων μαγαζιών και μικροεπιχειρήσεων ρίχνει στην απόγνωση τους μικρούς ΕΒΕ και αυτοαπασχολούμενους.
-          Με την υποχρηματοδότηση δημιουργεί ένα πεδίο αθλιότητας στον χώρο της Παιδείας, όπου καταργούνται σχολεία, κλείνουν σχολές, λείπουν εκπαιδευτικοί, αίθουσες, βιβλία. Μια παιδεία της αγοράς που θα παράγει μισοειδικευμένους και αμειβόμενους με μεροκάματα Βουλγαρίας, αυριανούς εργάτες και πτυχιούχους.
-          Προωθεί παραπέρα την ιδιωτικοποίηση του τομέα υγείας και περίθαλψης, την κερδοσκοπική λειτουργία των δημόσιων δομών υγείας, ενώ υποχρεώνει τους εργαζόμενους και το λαό να πληρώνουν για εκατοντάδες φάρμακα και εξετάσεις που μέχρι τώρα ήταν δωρεάν ή παρείχαν τα ασφαλιστικά ταμεία.
2)      Η κυβέρνηση για να περάσει την πολιτική της εκβιάζει, απειλεί, προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα με την επίκληση των πιέσεων της τρόικας, της χρεωκοπίας, κτλ.
Συκοφαντεί τους αγώνες και την αντίσταση των εργαζομένων και του λαού, προσπαθεί να σηκώσει τεχνητά, διαχωριστικά αναχώματα διάσπασης του εργατικού και λαϊκού κινήματος.
Μόνιμα, όμως καλύπτει τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων του δικομματισμού, που με την πολιτική τους συνέβαλαν αποφασιστικά να οδηγηθούμε στη σημερινή δραματική για το λαό κατάσταση αλλά κύρια καλύπτει τον βασικό υπεύθυνο για την  κρίση, το μεγάλο κεφάλαιο και το σύστημα του. Κρύβει πως στόχος είναι το μεγάλο κεφάλαιο να βγει από την κρίση με όσο γίνεται λιγότερες απώλειες αλλά με τσακισμένο το λαό.

3)      Η Γ. Σ. του Συλλόγου Κορωνίδας Νάξου καλεί όλους τους συμπατριώτες να καταδικάσουν, να αντιταχτούν, να αρνηθούν την πολιτική αυτή και σε συμπαράταξη με το οργανωμένο λαϊκό κίνημα της εργατικής τάξης, των μικτών ΕΒΕ και αυτοαπασχολούμενων, της φτωχής αγροτιάς, της νεολαίας να πάρουν μέρος στους αγώνες για την απόκρουση και ανατροπή της πολιτικής αυτής.
-          Οι εργαζόμενοι, ο λαός δεν ευθυνόμαστε για την κρίση, αυτή είναι της πλουτοκρατίας.
-          Αρνιόμαστε να πληρώσουμε έστω κι ένα ευρώ για τα σπασμένα της κρίσης.Η άρνηση του προέδρου της ετήσια Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Κορωνίδας Νάξου (16/10/2011) να θέσει σε ψηφοφορία το παραπάνω ψήφισμα σχετικό με τα προβλήματα των εργαζομένων, συνοδεύτηκε και με τη φράση του «σιγά μη φέρουμε ψήφισμα και για την Κίνα»
Γιατί άραγε ο πρόεδρος της Γ.Σ. συσχέτισε το ψήφισμα για τα λαϊκά προβλήματα με ψήφισμα για την Κίνα; Μήπως τα προβλήματα του Ελληνικού λαού (άρα και του Ναξιώτικου)  είναι τόσο πολύ μακρινά για τον κ. Πρόεδρο όσο μακρινή είναι και η Κίνα;