Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΡΦΥΩΝ - ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ



Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας

Καταγγέλλουμε σε όλο το λαό της περιοχής τη στάση του Δήμαρχου του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Διρφύων - Μεσσαπίων κ. Μπουροδήμου.

Ο Δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ μήνυσε τους απλήρωτους εργαζόμενους στις δημοτικές επιχειρήσεις Ύδρευσης και Πολιτισμού επειδή εδώ και μήνες αγωνίζονται για το αυτονόητο: Να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους (από 9 – 25 μήνες που χρωστάνε στον καθένα) και να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Σαν να μην έφτανε αυτό, τη Δευτέρα 24/10 κάλεσε την αστυνομία η οποία απείλησε τους εργαζόμενους, που έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του Δημαρχείου, ότι αν εμποδίσουν άλλους εργαζόμενους να μπούνε μέσα θα προχωρήσει σε συλλήψεις.

Τα γεγονότα αυτά δεν είναι τυχαία.

Εντάσσονται στα γενικότερα σχέδια που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας και έχουν σα στόχο να διαλύσουν κάθε πτυχή της ζωής των εργαζομένων.

Ο κύριος Μπουροδήμος ως γνήσιος υπερασπιστής αυτής της πολιτικής προωθεί με νύχια και με δόντια την απόφαση για εξόντωση των εργαζομένων στο Δήμο.

Ο Καλλικράτης, νόμος του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και των κομμάτων της πλουτοκρατίας, έχει σκοπό να δώσει στους ιδιώτες όλες τις μέχρι τώρα δημόσιες υπηρεσίες.

Ο ΛΟΓΟΣ: να αυξήσουν τα κέρδη τους Μεγαλοεργολάβοι οι οποίοι θα δίνουν λίγα ψίχουλα στους εργαζόμενους που θα δουλεύουν στις εργολαβίες.

Για να υλοποιήσει αυτά τα σχέδια, ο Δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ άρχισε τις διώξεις σε μια προσπάθεια να φοβίσει και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους ώστε να πάψουν να αγωνίζονται για μόνιμη σταθερή εργασία και για να πάρουν τα δεδουλευμένα τους.

Δεν είναι τυχαίο. Η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της (κρυφοί και φανεροί) επιχειρούν να τρομοκρατήσουν με κάθε τρόπο όσους αγωνίζονται, όσους σηκώνουν κεφάλι. Είναι πάγια ταχτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ τώρα – της ΝΔ χθες.

Η δολοφονική επίθεση στο Π.Α.ΜΕ τη μέρα της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας είναι και αυτή μια απόδειξη.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ.

Με μεγαλύτερο πείσμα οργανωμένα να κάνουμε την αντεπίθεση μας σε όλους αυτούς που καταστρέφουν το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Με γερή οργάνωση στους τόπους δουλειάς.

Με ταξική – εργατική αλληλεγγύη σε όσους αγωνίζονται.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  • Να πληρωθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
  • Να παρθούν ΤΩΡΑ πίσω οι μηνύσεις και να σταματήσουν οι απειλές από την πλευρά του Δημάρχου και της αστυνομίας.