Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΝΑΞΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ για την 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ



«Διδασκόμαστε! Εμπνεόμαστε! Συνεχίζουμε!
μέχρι την τελική νίκη»

Εμπνεόμαστε από το έπος της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού, από το μεγάλο Αντιφασιστικό Αγώνα του σοβιετικού λαού, των εκατομμυρίων εργατών και εργατριών, αγροτών και νεολαίας που πάλεψαν σε όλο τον κόσμο! Με εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη και τη νεολαία, με όπλο την ιστορική πείρα παλεύουμε ακόμα πιο θαρρετά!
Ό,τι γράφτηκε με αίμα δε σβήνει με βρώμικο μελάνι, όσες προσπάθειες κι αν κάνουν οι όλων των αποχρώσεων παραχαράκτες της ιστορίας.
Και στην περίοδο του πολέμου ξεχώρισαν, στην Ελλάδα και παγκόσμια, δύο κόσμοι με αντιτιθέμενα συμφέροντα.

Στην Ελλάδα απέναντι στη λαϊκή πάλη βρέθηκαν ντόπιοι βιομήχανοι, εφοπλιστές, επιχειρηματίες και τα κόμματά τους που προσπάθησαν με κάθε τρόπο να διασφαλίσουν τα κέρδη και την εξουσία τους. Οι πρόγονοι των σημερινών καπιταλιστών και των κομμάτων που τους υπηρετούν έφυγαν για το Κάιρο, παίρνοντας μαζί τους τεράστιες ποσότητες κρατικών αποθεμάτων σε χρυσό. Πριν φύγουν, παρέδωσαν τους κομμουνιστές πολιτικούς κρατούμενους στους ναζί. Κάποιοι παρέμειναν στην Ελλάδα, συνεργάστηκαν με τους κατακτητές και συνέχισαν να καταληστεύουν το λαό. Καλούσαν τον ελληνικό λαό να υποταχθεί. Αυτός ήταν και τότε και σήμερα ο πατριωτισμός τους.
Αντίθετα το ΚΚΕ σάλπισε το σύνθημα της αντίστασης στην ιταλική εισβολή το 1940.  Ο ελληνικός λαός ανταποκρίθηκε. Μετά την εισβολή του γερμανικού φασιστικού στρατού, έγραψε τις πιο ηρωικές σελίδες της Ιστορίας μας. Δημιούργησε το ΕΑΜ, το στρατό του, τον ΕΛΑΣ, την οργάνωση της νεολαίας, την ΕΠΟΝ. Με πρωτοπόρους τους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές, ο λαός οργανώνεται στις πόλεις και τα χωριά αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης.
Λέγονται πολλά για τις αιτίες του Β' Παγκόσμιου πολέμου. Η αλήθεια είναι ότι :
·         οι πόλεμοι είναι σύμφυτοι με τον καπιταλισμό,
·          είναι αποτέλεσμα της όξυνσης των αντιθέσεων ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κράτη για το κυνήγι μεγαλύτερης κερδοφορίας, αντιθέσεις που οξύνονται ακόμη περισσότερο σε περιόδους οικονομικής κρίσης!
ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ:
·         Δεν πειθαρχούμε στην πολιτική του κεφαλαίου και των κομμάτων του.
·         Δεν πειθαρχούμε στα κελεύσματα της υποταγής.
·         Μη δέχεσαι να ζεις στην αβεβαιότητα, στην ανασφάλεια, στην ανεργία και την αμορφωσιά.
·         Στις σημερινές συνθήκες όξυνσης της καπιταλιστικής κρίσης κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για να ζήσουν οι εργαζόμενοι κάνοντας κουμάντο στον πλούτο που παράγουν.
Έχουμε τη δύναμη να τους ανατρέψουμε, να χτίσουμε μία κοινωνία που δε θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, σε μία κοινωνία που θα αναπτύσσεται με βάση την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.
Ο σοσιαλισμός είναι επίκαιρος και αναγκαίος, η μόνη απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που γεννά φτώχεια, κρίσεις και πολέμους.
Είμαστε σίγουροι ότι οι λαοί θα είναι αυτοί που θα πουν την τελευταία λέξη!
Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΝΙΟΤΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!».