Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Κ.Ο. Νάξου του ΚΚΕ


«Έθαψαν» την περικύκλωση της Βουλής

Τα αστικά ΜΜΕ αποσιωπούν τη δράση του ΠΑΜΕ, τις ανακοινώσεις του, όπως και των άλλων συσπειρώσεων των συμμάχων της εργατικής τάξης δυνάμεων, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ, αλλά και της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας.
Αποσιωπούν τη δράση της κοινωνικής συμμαχίας. Αλλά για τη 48ωρη απεργία τα αστικά ΜΜΕ ξεπέρασαν εαυτόν.
«Έθαψαν» κυριολεκτικά την απόφαση του ΠΑΜΕ και της συμμαχίας για περικύκλωση της Βουλής
. Η αστική ενημέρωση αποσιωπά τη συνδικαλιστική και πολιτική δράση της εργατικής τάξης, των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας των λαϊκών οικογενειών, ενώ όταν την προβάλλει το κάνει για να συκοφαντήσει τους ταξικούς λαϊκούς αγώνες.
Την περικύκλωση της Βουλής την «έθαψαν» επειδή ακριβώς ο συμβολισμός της συγκεκριμένης μορφής κινητοποίησης καλλιεργεί στις λαϊκές συνειδήσεις την αναγκαιότητα της πολιτικής πάλης ενάντια στους άδικους, ταξικούς υπέρ του κεφαλαίου νόμους, στην πολιτική, στα κόμματα και στην εξουσία που τους αποφασίζει και τους εφαρμόζει, νόμοι που τους καταστρέφουν τη ζωή, όπως το πολυνομοσχέδιο που τσακίζει το εργατικό εισόδημα.
Άλλη μια απόδειξη πως η δημοκρατία της αστικής ενημέρωσης, η αντικειμενικότητα, ο πλουραλισμός σταματούν εκεί που αρχίζει η διεκδίκηση του δίκιου του λαού. Γι' αυτό ενημέρωση για το λαό μόνο από τον «Ριζοσπάστη» και τον «902».

ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Επίδειξη θράσους και υποκρισίας
Σε σχόλιο για το άρθρο υπουργών της κυβέρνησης, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:
«Οι υπουργοί της κυβέρνησης κάνουν επίδειξη μίσους, θράσους και υποκρισίας. Συναγωνίζονται σε αντιδραστικότητα, φιλοδοξώντας να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυριανό κυβερνητικό όχημα που θα περάσει πάνω από το λαό, συνθλίβοντάς τον.
Τώρα πρέπει ο λαός να υψώσει το ανάστημά του, συμπορευόμενος με το ΚΚΕ.
Έτσι θα διαπιστώσουν αυτοί και όλα τα κόμματα της πλουτοκρατίας πόσο μικροί είναι μπροστά στην ενωμένη δύναμη της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
Λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση.
Όλοι στη 48ωρη απεργία και στις διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ.
Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα του συστήματος.
Τέλος οι θυσίες για την κρίση και τα κέρδη του κεφαλαίου».

ΝΑΞΟΣ,18-10-2011