Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Από τις 17 Οκτώβρη ήταν γνωστό το σχέδιο της επίθεσης Αποκαλυπτικό δημοσίευμα σε δημοσιογραφική ιστοσελίδα με «διαρροές» από την ΕΥΠ και την ΕΛ.ΑΣ.


Μιλώντας χτες στο δελτίο ειδήσεων του «Μέγκα», η Αλέκα Παπαρήγα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε σάιτ που αρθρογραφεί ο δημοσιογράφος Κ. Χαρδαβέλλας, στο οποίο περιγράφονταν οι «εκτιμήσεις» της ΕΥΠ για τη δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας, οπότε το ΠΑΜΕ καλούσε σε περικύκλωση της Βουλής. Οπως αποδεικνύεται και από το γραφικό που παρουσιάζει ο «Ρ», η συγκεκριμένη ανάρτηση ανέβηκε στο σάιτ «Newsbomb» στις 17/10/2011 στις 13.19, με τον τίτλο «Πολεμικά σχέδια στην ΕΛ.ΑΣ. για την Πέμπτη». Το γραφικό είναι αδιάψευστος μάρτυρας ότι η είδηση «έπαιζε» στο σάιτ τρεις ολόκληρες μέρες πριν την περικύκλωση της Βουλής από το ΠΑΜΕ.
Ερωτηματικά προκαλεί ωστόσο η προσπάθεια των συντελεστών του σάιτ να πείσουν με παρέμβασή τους στο χτεσινό δελτίο του «Μέγκα» ότι η είδηση δημοσιεύτηκε αφού ξεκίνησαν τα επεισόδια την Πέμπτη. Λίγο αργότερα, στο ίδιο σάιτ αναρτήθηκε «απάντηση» του Κ. Χαρδαβέλα, που επαληθεύει την αρχική ημερομηνία ανάρτησης, ενώ ο διευθυντής της ιστοσελίδας Χ. Λαζαρόπουλος παραδέχεται για το ίδιο θέμα ότι «ενημερώσαμε την κοινή γνώμη για τα επιτελικά σχέδια που κατάρτισε η ηγεσία της Αστυνομίας και δεν προσπαθήσαμε να καλλιεργήσουμε καινά δαιμόνια».
Το δημοσίευμα έλεγε επί λέξει:
«Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Οι πληροφορίες που έχουν φθάσει στην ΕΥΠ και από εκεί στο Αρχηγείο της Αστυνομίας για την Πέμπτη, οπότε διεξάγεται στη Βουλή η ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο, είναι συγκεκριμένες:
Από τις 10 το πρωί σταδιακή περικύκλωση της Βουλής από δυνάμεις αποφασισμένων διαδηλωτών.
Η οργάνωση γίνεται κυρίως από το ΠΑΜΕ, το οποίο θα κατεβάσει τις δυνάμεις του προς την πλευρά του Αγνωστου Στρατιώτη αλλά και της Βασιλίσσης Σοφίας μέχρι εκεί που θα παρατάσσονται οι δυνάμεις των ΜΑΤ.
Μια ώρα αργότερα, σε πέντε διαφορετικά σημεία της Αθήνας (Πολυτεχνείο και περιοχή Ομόνοιας, παρυφές Νεάπολης και Λυκαβηττού, πλατεία Κουμουνδούρου, μπροστά από το Παναθηναϊκό Στάδιο προς Ηρώδου Αττικού και Πεδίον Αρεως, στον κόμβο Πατησίων και λεωφόρου Αλεξάνδρας) εμφάνιση των πρώτων ομάδων κρούσης, από κουκουλοφόρους που θα προσπαθήσουν να προκαλέσουν επεισόδια (κάψιμο αυτοκινήτων, επιθέσεις σε καταστήματα και τράπεζες), ώστε να αναγκάσουν σε διασπορά τις κύριες αστυνομικές δυνάμεις που θα περιφρουρούν τη Βουλή.
Μεταξύ 12:00 και 13:00 προσπάθεια των ομάδων κρούσεις των διαδηλωτών στο Σύνταγμα, να περάσουν τα φράγματα των αστυνομικών (τα πλαστικά τοιχώματα και τα παρατεταγμένα σε τρεις σειρές άμυνας ΜΑΤ) και να εισβάλουν στη Βουλή για να διακόψουν τη συνεδρίασή της.
Ολόκληρο το Σαββατοκύριακο που πέρασε, στο αρχηγείο της Αστυνομίας κατέστρωναν λεπτομερή σχέδια αντιμετώπισης ακραίων γεγονότων την Πέμπτη.
Πάντως, η απόφαση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ είναι η άμεση αντιμετώπιση των γεγονότων όπου αυτά εκδηλωθούν χωρίς καθυστερήσεις και αμφιταλαντεύσεις.
Ηδη, για την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων της Αθήνας θα έρθουν στην πρωτεύουσα το βράδυ της Τρίτης από τα μεγάλα αστικά κέντρα (Λάρισα, Βόλος, Λαμία, Πάτρα κ.λπ.) περίπου 1.500 αστυνομικοί».
Ηξεραν και ξέρουν
Οπως φαίνεται από το δημοσίευμα, η Αστυνομία ήξερε για τα σχέδια των προβοκατόρων και μάλιστα με συγκεκριμένες ώρες και χρονοδιάγραμμα. Οι ίδιοι οι προβοκάτορες, ανέβηκαν σε ομάδες στο Σύνταγμα, έχοντας προηγουμένως διασχίσει ανενόχλητοι το μισό τουλάχιστον κέντρο της Αθήνας και ενώ η παρουσία τους ήταν γνωστή στην Αστυνομία, πολύ πριν φτάσουν στο χώρο των λαϊκών διαδηλώσεων.
Από αυτή τη σκοπιά, μόνο σαν αντιπερισπασμός που θέλει να μετατοπίσει το ζήτημα από το πολιτικό πεδίο, είναι η χτεσινή ανακοίνωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή ότι διέταξε τη διεξαγωγή κατεπείγουσας έρευνας για τις καταγγελίες της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι «τέτοιες πρακτικές είναι αδιανόητες και ξένες προς την αποστολή, το ρόλο και τις λειτουργίες της Ελληνικής Αστυνομίας».
Ο ίδιος, και μετά από παρέμβαση του εκπροσώπου της Αστυνομίας στο δελτίο του «Μέγκα», επανήλθε με νέα ανακοίνωση, στην οποία χαρακτηρίζει «εξαιρετικά σοβαρές κατηγορίες» τις καταγγελίες της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και, σαν να έπεσε από τα σύννεφα, ισχυρίζεται ότι «αν ισχύουν, πιστοποιούν την ύπαρξη και τη λειτουργία παρακράτους (...) και πρόκειται για προσπάθεια υπονόμευσης της δημοκρατικής ομαλότητας».

Πλήρης κάλυψη στους προβοκάτορες από το «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»
Η ανακοίνωση για τα γεγονότα της Πέμπτης επαληθεύουν τις καταγγελίες του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ
Πλήρη κάλυψη στους προβοκάτορες που βγήκαν μέσα από τα μπλοκ της για να χτυπήσουν την προχθεσινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, δίνουν με ανακοίνωσή τους οι Επιτροπές Αγώνα του «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», επαληθεύοντας τις καταγγελίες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ. Το συγκεκριμένο μπλοκ λειτούργησε σαν «Δούρειος Ιππος», σαν προκάλυμμα για να δράσουν οι προβοκάτορες, πράγμα το οποίο ήταν οφθαλμοφανές.
Στη μακροσκελέστατη ανακοίνωση, η πολεμική στο ΠΑΜΕ καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος, ενώ τρεις μόλις αράδες αφιερώνονται στους κουκουλοφόρους προβοκάτορες.
Το «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» εκτιμάει ότι την Πέμπτη «διαγραφόταν μια ακόμη δυνατότητα για το κίνημα, όμως την μέρα αυτή της κορύφωσης της λαϊκής πάλης, εργολάβοι του κινήματος ανέλαβαν όχι μόνο να διαλύσουν μία από τις μαζικότερες συγκεντρώσεις αλλά και να προστατέψουν την κοινοβουλευτική διαδικασία υπερψήφισης του πολυνομοσχεδίου κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ. Οι εργολάβοι αυτοί έκαναν την κυβέρνηση και το σύστημα να τρίβουν με ευχαρίστηση τα χέρια τους, ενώ ταυτόχρονα έσπερναν την απογοήτευση και μετέτρεπαν σε παθητικούς θεατές, χιλιάδες διαδηλωτές που είχαν κατέβει με πρόθεση να συγκρουστούν με την κυβέρνηση και τους τρομοκρατικούς μηχανισμούς της».
Πρόκειται για την ίδια ακριβώς επιχειρηματολογία με την οποία η κυρίαρχη προπαγάνδα που αναπαράγει από χτες ο αστικός Τύπος, επιχειρεί να δώσει νομιμοποιητική βάση στη δολοφονική επίθεση σε βάρος του ΠΑΜΕ. Στο ίδιο πνεύμα, σημειώνουν ότι «το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ, με τη συνήθη ιδιοκτησιακή λογική τους, κατέλαβαν το Σύνταγμα και απαγόρευσαν σε οποιονδήποτε άλλον να διαδηλώσει στην ίδια περιοχή (...) Με πρόφαση την περιφρούρηση της διαδήλωσης "του", παρέταξε ομάδες ροπαλοφόρων απέναντι σε χιλιάδες διαδηλωτές και, στην πραγματικότητα, περιφρούρησε το κοινοβούλιο, από το ξέσπασμα της οργής των εργαζομένων που στόχευαν να παρεμποδίσουν την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και να ρίξουν την κυβέρνηση».
Μετά απ' όλα τα παραπάνω, η ανακοίνωση βάζει τους δολοφόνους προβοκάτορες στην ίδια μοίρα με τους αμυνόμενους αναφέροντας: «Από την άλλη πλευρά, η δολοφονική συμμορίτικη επίθεση των ομάδων που με μάρμαρα και μολότοφ επιτέθηκαν σε διαδηλωτές, αποτελεί πράξη αδιανόητη για το μαζικό κίνημα (...) Πρόκειται για εκχυδαϊσμό της λαϊκής αντιβίας, υποβάθμιση της σύγκρουσης με το κράτος και τους μηχανισμούς του και μετατροπή της σε πρακτικές εκκαθάρισης πολιτικών αντιπάλων και ξεκαθαρίσματος λογαριασμών. Αξιολόγησαν, το συμβολισμό της σύγκρουσης με τα ΜΑΤ στην βουλή ως πιο σημαντικό από την ανθρώπινη ζωή των πολιτικών αντιπάλων μεν, εργαζομένων δε, που τους έφραζαν το δρόμο».
Με άλλα λόγια, για τους «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», η δολοφονική επίθεση δεν ήταν συνειδητή και προσχεδιασμένη έφοδος παρακρατικών σε διαδηλωτές, αλλά «λάθος εκτίμηση» που υποβαθμίζει τη σύγκρουση με το κράτος! Πλήρης δηλαδή η ιδεολογική και πολιτική κάλυψη στους προβοκάτορες, στους οποίους, το μόνο που χρεώνουν, είναι μια λάθος «αξιολόγηση», εξαιτίας της οποίας επέλεξαν να επιτεθούν στους διαδηλωτές, αντί να πάνε να συγκρουστούν με την αστυνομία! Με την ίδια φράση, δίνουν άλλοθι στις ίδιες ομάδες που το προηγούμενο διάστημα, παίζοντας κυνηγητό με την αστυνομία, διέλυαν τις λαϊκές συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα, στις οποίες συμμετείχε και το «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ».
Η αποκάλυψη είναι πλήρης για το ποιος παρέχει πολύμορφη κάλυψη στους κάθε είδους προβοκάτορες που δρουν εντεταλμένα ενάντια στο κίνημα και την Πέμπτη επιτέθηκαν με δολοφονικό τρόπο στο ΠΑΜΕ. Στην ίδια ανακοίνωση μάλιστα, κάνουν λόγο για «ροπαλοφορούσες αλυσίδες του ΠΑΜΕ» εξαιτίας των οποίων καταγράφηκε «μια χαμένη ευκαιρία σύγκρουσης και νίκης του λαϊκού κινήματος».
Μετά απ' όλα αυτά, και για να πιστοποιήσουν το ρόλο τους, σημειώνουν ότι «οι διθύραμβοι των καθεστωτικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για την "υπεύθυνη" και "αποφασιστική" στάση του ΠΑΜΕ στόχο έχουν να ενισχύσουν τις τάση υποταγής του εργατικού κινήματος στη νομιμότητα όποια και αν είναι αυτή» και επαναλαμβάνουν τη συμμετοχή τους στο «Συντονισμό των Πρωτοβάθμιων Σωματείων και κινήσεων», στην οποία συμμετέχει το ΝΑΡ και άλλες οργανώσεις της αυτοαποκαλούμενης εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΕ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ
Πώς έφτιαχναν κλίμα την ώρα της επίθεσης και μετά

Οργίασαν και συνεχίζουν να οργιάζουν οι παρακρατικοί και οι προβοκάτορες ενάντια στο ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, το ΚΚΕ. Μέρες πριν την απεργία (όπως ανέδειξε χθες ο «Ρ» με συγκεκριμένα στοιχεία), αλλά και λίγες ώρες πριν το δολοφονικό τους χτύπημα προετοιμάζοντάς το, φυτιλιάζοντας το κλίμα. Το ίδιο στη διάρκειά του και αργότερα.
Σταχυολογούμε από όσα οι ίδιοι έγραψαν σε διάφορα ιστολόγια την Πέμπτη, τις ώρες της περικύκλωσης της Βουλής (κρατάμε την ορθογραφία και τη σύνταξη), όπως:

«ΠΡΩΙ ΠΡΩΙ ΠΑΡΑΤΑΧΤΗΚΕ (...) ΤΟ ΝΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. ΚΚΕΔΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ». 'Η «Κνιτες κνιτες ταγματασφαλιτες. Προδοτες τις Βαρκιζας ηρθε η ωρα σας. ΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ».

Κι όσο η ώρα περνούσε:

«ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΦΑΣΑΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑΣ. ΒΑΣΙΚΑ ΑΠΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΚΥΜΑ».

Οταν ξεκινά η επίθεση αρχίζει ταυτόχρονα η αναμετάδοση χρήσιμων για κάποιους πληροφοριών και ο συντονισμός τους. Δίνεται έτσι κεντρικά σύνθημα για ξέρασμα χολής...

Στις 14.52: «ΞΥΛΟ ΤΩΡΑ ΚΑΤΩ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ! ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΙΑ...». Και στις 15.14: «(...) οι αλητες του ΚΚΕ θα επρεπε να τσακιστουν απο ολους τους διαδηλωτες στο Συνταγμα!»...

Καταφτάνουν οι πρώτες πληροφορίες για το νεκρό. Γράφουν:

Μήνυμα στις 17.07 γράφει: «το παμε αποχωρει γιατι φοβαται οτι ο ανθρωπος που ειναι βαρια τραυματισμενος στο νοσοκομειο κυνηγηθηκε απο τα κνατ»...
Στις 18.10: «Νεκρος ο διαδηλωτης Δημιτρης απο ανακοπη καρδιας μετα απο τα μεγαλειωδει εκτρωπα που δημιουργησαν ΚΝΑΤ και ΜΑΤ! (...) Το ακομη πιο τραγικο (και λιγο ειρωνικο) ειναι πως ο Δημητρης ανηκε στο ΠΑΜΕ.... Τοσο ανηκανοι και ανεγκεφαλοι ειναι»...
Κάποιος άλλος στις 18.16 γράφει: «Κομματικοί κύκλοι έχουν και στο παρελθόν διασπείρει φήμες για κλινικά νεκρούς. Είναι αδίστακτοι»...

Είναι σε ανοικτή γραμμή πανελλαδικά.

Ετσι, την επομένη, χτες Παρασκευή, στις 11.29 πληροφορούν ότι:
«Εμπρησμοί των γραφείων του ΚΚΕ σε Χαριλάου, Τούμπα και Τριανδρία έγιναν γύρω στις 4 τα ξημερώματα. ΚΚΕδες δεν έχουμε 1998, τπτ δεν μένει αναπάντητο. Σφαλιάρες και κλωτσιές στους μπάτσους του ΚΚΕ»...
Στο ίδιο πνεύμα άλλο κείμενο στις 15.05 λέει: «ΠΑΜΕιτες κουφαλες ερχονται κρεμαλες!!!».
Και στις 16.44 υποστηρίζουν ότι «TO KKE (...) thisiase kai ena stalina syndikalisth. ... tipota kainourgio... h parea tou ploubidi tha megalwsei ston paradeiso»...



Σημαντικές μαρτυρίες επιβεβαιώνουν την προβοκάτσια
Ο αδίστακτος δολοφόνος πετά την εμπρηστική βόμβα στους διαδηλωτές
Καθημερινά γίνονται δεκάδες καταγγελίες από ανθρώπους που ήταν μάρτυρες σημαντικών γεγονότων που έγιναν πριν ή και κατά τη διάρκεια της δολοφονικής επίθεσης παρακρατικών σε διαδηλωτές την περασμένη Πέμπτη. Μαρτυρίες που επιβεβαιώνουν το οργανωμένο σχέδιο για να χτυπηθεί η διαδήλωση.
Συγκεκριμένα:
1. Στην οδό Βουκουρεστίου και ενώ η περιφρούρηση της διαδήλωσης επιχειρεί να απωθήσει τους κουκουλοφόρους, τη στιγμή που οπισθοχωρεί, εμφανίζονται μέσα από στοά πέντε άνδρες που φορούν σιδερογροθιές που αρπάζουν διαδηλωτή και τον ξυλοκοπούν με αποτέλεσμα να υποστεί συντριπτικά κατάγματα.
2. Το μεσημέρι της Πέμπτης, μία ομάδα από 180 - 200 κουκουλοφόρων με εξοπλισμό μπήκαν στο σταθμό του Μετρό «Αμπελόκηποι», που βρίσκεται Λ. Αλεξάνδρας και Πανόρμου (σ.σ. απέναντι από το κτίριο της ΓΑΔΑ. Αραγε είναι τυχαίο;). Αυτά τα άτομα κατέβηκαν στο σταθμό στο Μοναστηράκι και κατευθύνθηκαν στο Σύνταγμα μέσω της οδού Ερμού, όπου και μπλέχτηκαν με άλλες ομάδες που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση.
3. Μεταξύ 12 με 2 το βράδυ της Πέμπτης στο κτίριο της ΓΑΔΑ κουκουλοφόροι μαζί με αστυνομικούς είχαν μαζευτεί και πανηγύριζαν με φράσεις όπως: «τους κάψαμε, τους κάψαμε...». Μήπως εννοούσαν τους διαδηλωτές, που, την ώρα της δολοφονικής επίθεσης, κουκουλοφόροι και άλλοι φώναζαν: «κάψτε τους, κάψτε τους»;
Τον ένα πυροσβεστήρα μετά τον άλλο άδειασαν στα μούτρα των διαδηλωτών δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα

Eurokinissi
4. Λίγο πριν την ώρα της δολοφονικής επίθεσης στο Σύνταγμα, το μεσημέρι της Πέμπτης, σε στενό μεταξύ Πανεπιστημίου και Σταδίου κοντά στο Σύνταγμα, άτομα που φορούσαν αστυνομικές στολές μπήκαν σε στοά. Λίγη ώρα αργότερα βγήκαν από τη στοά φορώντας μαύρες φόρμες και κατευθύνθηκαν προς το Σύνταγμα.
5. Το μεσημέρι της Πέμπτης, στα Προπύλαια, σχηματισμοί κουκουλοφόρων έπαιρναν οδηγίες από αστυνομικό.
Τέτοιες μαρτυρίες υπάρχουν δεκάδες και ώρα με την ώρα αυξάνουν. Και επιβεβαιώνουν το πώς στήθηκε η προβοκάτσια σε βάρος της διαδήλωσης. Επιβεβαιώνουν για μια ακόμα φορά τις διασυνδέσεις θυλάκων της αστυνομίας με συγκεκριμένες ομάδες, που δρουν ακόμα και δολοφονικά σε βάρος του λαϊκού κινήματος.

Ο κουστουμαρισμένος στο κέντρο της φωτογραφίας διαδηλώνει με το μπλοκ του "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"...

...ο ίδιος φτάνει μπροστά από την περιφρούρηση του ΠΑΜΕ και χαμογελά προς το μπλοκ του "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" και τους προβοκάτορες που είναι μέσα σε αυτό...

... και μετά από λίγο ο κουστουμαρισμένος έχει γίνει ένα με τους προβοκάτορες!