Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την πραγματοποίηση της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης για τη δουλειά του Κόμματος στη Νεολαία

Σε ανακοίνωση για την πραγματοποίηση της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης για τη δουλειά του Κόμματος στη Νεολαία το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 7 Δεκέμβρη η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ για τη δουλειά του Κόμματος στη νεολαία και τη βοήθεια στην ΚΝΕ, υλοποιώντας αντίστοιχη απόφαση του 19ου Συνεδρίου.

Αποτέλεσε την κορύφωση μιας τρίμηνης διαδικασίας συζήτησης στα καθοδηγητικά όργανα και τις ΚΟΒ του ΚΚΕ.

Η Συνδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο που εξελίσσεται και εντείνεται πολύμορφα η επίθεση της κυβέρνησης, της ΕΕ και των δυνάμεων του κεφαλαίου στη ζωή και τη συνείδηση των νέων ανθρώπων, ιδιαίτερα στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού. Επιδιώκουν να διαμορφώσουν τη νέα γενιά εργαζομένων, που θα περιπλανιέται μεταξύ ανεργίας και εργασίας χωρίς δικαιώματα, και θα είναι υποταγμένη στο μονόδρομο της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Αυτό επιχειρείται, μέσα από την εκπαίδευση, την κατάργηση των συλλογικών δικαιωμάτων προστασίας του μισθού, της ασφάλισης, της υγείας – πρόνοιας, της μητρότητας, των νέων ζευγαριών, την εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία, τα διάφορα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας.


Με τις αποφάσεις και τις κατευθύνσεις της Συνδιάσκεψης το ΚΚΕ μπορεί να δώσει ώθηση, έτσι ώστε η νεολαία να συμβάλλει στην ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, στην πάλη του λαού. Να μπολιαστεί με τις αξίες της αγωνιστικής στάσης ζωής και της οργανωμένης πάλης απέναντι στις πολιτικές, που επιδιώκουν να την εγκλωβίσουν στην άγνοια, την αδράνεια και την υποταγή. Να δυναμώσουν μέσα στους νέους τα ιδανικά του σοσιαλισμού και της πάλης για τη φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση, την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, για τη λαϊκή συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό».