Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Σήμερα η πολιτική Εκδήλωση της ΚΟ Νάξου για τα 95 χρόνια του ΚΚΕ και τα 45 χρόνια της ΚΝΕ


Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας συμπλήρωσε 95 χρόνια από την πρώτη ημέρα του ιδρυτικού συνεδρίου του, που πραγματοποιήθηκε από τις 17 έως τις 23 Νοέμβρη του 1918 (4-10 Νοέμβρη με το παλιό ημερολόγιο), με την ονομασία Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ελλάδας (ΣΕΚΕ). 

Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του ενσάρκωσε ότι πιο πρωτοπόρο είχε κατακτήσει η ανθρώπινη σκέψη μέσα από την ιστορία της δράσης των λαϊκών μαζών και το έκφρασε με τον ταξικό προλεταριακό διεθνιστικό του χαρακτήρα, με την πολιτική και το πρόγραμμά του.

Το ΚΚΕ έχει επίγνωση του μεγάλου βάρους ευθύνης που έχει απέναντι στην εργατική τάξη, στο λαό που υποφέρει: Με την αναγέννηση του εργατικού κινήματος και την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας να ανταποκριθεί και στο καθήκον υπεράσπισης και διεκδίκησης εργατικών, λαϊκών δικαιωμάτων, των αναγκών των νέων ανθρώπων, και στο καθήκον της πάλης για την ανατροπή του καπιταλιστικού εκμεταλλευτικού συστήματος, για την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής - κομμουνιστικής κοινωνίας. Η ανατροπή της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, η αντεπαναστατική καπιταλιστική παλινόρθωση στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες δε σημαίνει το τέλος της ταξικής πάλης, των κοινωνικών εξεγέρσεων και επαναστάσεων. Η προσωρινή ήττα προσφέρει πείρα, τα λάθη που έγιναν δε συμψηφίζονται με την εγκληματική ταξική φύση του καπιταλισμού στο ιμπεριαλιστικό του στάδιο. Ο σοσιαλισμός έκανε ένα μεγάλο βήμα πίσω, ο καπιταλισμός όμως δεν έχει κανένα μέλλον. Ο 21ος αιώνας θα είναι αιώνας νέων επαναστάσεων, της ανίκητης πορείας του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Στην αίθουσα του Συλλόγου Κορωνιδιατών στη Χώρα της Νάξου, στις 6μμ


                     
                         Ομιλία από μέλος της Τομεακής Οργάνωσης Κυκλάδων του ΚΚΕ

ΕΜΠΝΕΟΜΑΣΤΕ - ΔΙΔΑΣΚΟΜΑΣΤΕ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ