Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Καταγγελία της Λαϊκής Επιτροπής Κωμιακής για την αδιαφορία και τον συνεχιζόμενο εμπαιγμό από τη Δημοτική Αρχή
Τη στάση της Δημοτικής Αρχής που δεν τήρησε τις δεσμεύσεις που έδωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 24 Ιούλη για επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Νάξου, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Επιτροπή Κωμιακής. Ταυτόχρονα καλεί στη συγκέντρωση που διοργανώνει στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κωμιακής την Κυριακή 15 Σεπτέμβρη και ώρα 8.00 μ.μ. για την οργάνωση και το συντονισμό της περαιτέρω δράσης τους.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται:


Καταγγέλλουμε τη στάση της Δημοτικής Αρχής που συνεχίζοντας την αδιαφορία και την απαξίωση προς τους κατοίκους των χωριών,  δεν τήρησε τις δεσμεύσεις  απέναντι τους που έδωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 24 Ιούλη με αποτέλεσμα:

·         Οι αγροτικοί δρόμοι να παραμένουν ασυντήρητοι και αδιάβατοι.
·         Δεν απόδωσε όλα τα λεφτά στις οικογένειες που μετέφεραν τα παιδιά τους στα σχολεία παρόλο τις δεσμεύσεις και την ομόφωνη απόφαση του Δημ. Συμβουλίου.

Αντίθετα συνεχίζοντας τη γενικότερη πολιτική του «χαρατσώματος» των νοικοκυριών έχει ξεκινήσει την αποστολή φουσκωμένων λογαριασμών νερού που έχουν να κάνουν για την κατανάλωση του 2011 και μάλιστα με αυξημένο ΦΠΑ.

Καλούμε τους κατοίκους του τοπ. διαμερίσματος , αλλά και των υπόλοιπων χωριών να μην πληρώσει κανένας νερό εφόσον η Δημοτική Αρχή δεν υλοποίησε τα παρακάτω αιτήματα που ήταν απόφαση της συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε κατά την κατάληψη του Δημαρχείου στις 12 Ιούνη.

·         Να ισχύσει για τους λογαριασμούς που θα έρθουν για τα περασμένα χρόνια η κατώτατη τιμή που ισχύει στο Δήμο.
·         Να αφαιρεθεί το αυξημένο ΦΠΑ.
·         Απαλλαγή σε ευπαθείς ομάδες (άνεργοι, πολύτεκνοι κλπ).
·         Ρυθμίσεις δόσεων ανάλογα με τη δυνατότητα του καταναλωτή και όχι όπως ορίζει ο νόμος.

Επειδή δε δεχόμαστε να είμαστε δημότες  2ης κατηγορίας και το συνεχιζόμενο εμπαιγμό από τη Δημοτική Αρχή, απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους κατοίκους του τοπ. διαμερίσματος αλλά και των υπόλοιπων χωριών να παρευρεθούν στη συγκέντρωση που διοργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κωμιακής  την Κυριακή 15 Σεπτέμβρη  και ώρα 8:οο μ.μ. για να συντονίσουμε και να οργανώσουμε την περαιτέρω δράση μας.

                                                                                                                                     ΚΩΜΙΑΚΗ
                                                                                                                                        11/09/13